Πώς να μοιραστείτε τη ζωντανή τοποθεσία σας στο Whatsapp

Η κοινή χρήση της ζωντανής τοποθεσίας σας είναι μια δυνατότητα που προσθέτουν οι εφαρμογές όλο το χρόνο. Το Facebook Messenger το πρόσθεσε πριν από λίγο καιρό και οι Χάρτες Google ακολούθησαν αμέσως μετά. Το Whatspp είναι η πιο πρόσφατη εφαρμογή για προσθήκη ζωντανής κοινής χρήσης τοποθεσίας. Ακολουθεί την τυπική πρακτική που κάνουν οι Χάρτες Google και το Facebook Messenger. μπορείτε να επιλέξετε ένα νήμα συνομιλίας μεμονωμένα ή ομαδικά και να μοιραστείτε μαζί τους τη ζωντανή τοποθεσία σας στο Whatsapp για συγκεκριμένο αριθμό ωρών.

Αυτή η δυνατότητα διατίθεται αργά στους χρήστες. Δεν χρειάζεται να ενημερώσετε το Whatsapp για να το αποκτήσετε εάν χρησιμοποιείτε ήδη την πιο πρόσφατη έκδοση. Απλώς δώστε του λίγες μέρες και θα εμφανιστεί η επιλογή.

  Το WhatsApp έχει αποκλειστεί στην Κίνα. Λύση στην εκτεταμένη λογοκρισία του Πεκίνου

Ζωντανή τοποθεσία στο Whatsapp

Για να μοιραστείτε τη ζωντανή τοποθεσία σας στο Whatsapp, ανοίξτε ένα νήμα συνομιλίας. Πατήστε το κουμπί συν δίπλα στο πεδίο εισαγωγής κειμένου και επιλέξτε Τοποθεσία από το μενού. Το μενού τοποθεσίας έχει μια νέα επιλογή που ονομάζεται “Ζωντανή τοποθεσία”. Πατήστε το.

Ίσως χρειαστεί να ενημερώσετε τα δικαιώματα τοποθεσίας για το Whatsapp. Η εφαρμογή θα σας ζητήσει αν χρειαστεί. Στο iOS, εάν δεν δώσετε στην εφαρμογή άδεια πρόσβασης στην τοποθεσία σας ακόμα και όταν δεν τη χρησιμοποιείτε, δεν θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη ζωντανή τοποθεσία στο Whatsapp. Μπορείτε να προσθέσετε ένα σχόλιο όταν αρχίσετε να μοιράζεστε την τοποθεσία σας. Το χρονικό όριο για την κοινή χρήση του μπορεί να οριστεί σε 15 λεπτά, 1 ώρα ή 8 ώρες.

  Πώς να αλλάξετε το φόντο της συνομιλίας στο Whatsapp

Μπορείτε να σταματήσετε να μοιράζεστε τη ζωντανή τοποθεσία σας στο Whatsapp όποτε θέλετε. Απλώς πατήστε το κουμπί «Διακοπή κοινής χρήσης», επιβεβαιώστε ότι θέλετε να διακόψετε την κοινή χρήση της ζωντανής τοποθεσίας σας και αυτό είναι.

Η τοποθεσία σας θα είναι προσβάσιμη από το Whatsapp, εφόσον έχετε ενεργοποιημένη τη ζωντανή κοινή χρήση. Αυτό κανονικά δεν οδηγεί σε τεράστια εξάντληση της μπαταρίας. Αυτό που πραγματικά έχει σημασία είναι πόσο ισχυρογνώμων είναι το Whatsapp. Η εφαρμογή δεν είναι διαβόητη για την εξάντληση της μπαταρίας μιας συσκευής, επομένως θα πρέπει να είστε καλά. Στην πραγματικότητα, εάν πρέπει να επιλέξετε μεταξύ της κοινής χρήσης της ζωντανής τοποθεσίας σας στο Facebook Messenger και της κοινής χρήσης της στο Whatsapp, χρησιμοποιήστε το Whatsapp καθώς καταναλώνει πολύ λιγότερη μπαταρία.

  Πώς να διαγράψετε μια ομάδα στο WhatsApp

Αυτή η δυνατότητα είναι αρκετά χρήσιμη. Εάν πρέπει να συναντήσετε κάποιον, είναι ένας απλός τρόπος να τον ενημερώσετε ότι είστε στο δρόμο σας. Εάν οδηγείτε, δεν θέλετε να αποσπάτε την προσοχή σας από μηνύματα που σας ρωτούν πότε θα φτάσετε. Το πιο σημαντικό, εάν τα μηνύματα είναι αδιάκοπα, δεν θέλετε να αναγκαστείτε να τα απαντήσετε. Αυτή είναι μια αρκετά απλή λύση στο πρόβλημα για να μην αναφέρουμε, αν ποτέ χρειαστεί να πάτε στο σπίτι αργά το βράδυ, είναι ένας καλός τρόπος να ενημερώσετε τους φίλους σας ότι είστε ασφαλείς στο σπίτι.