Πώς να ενεργοποιήσετε επιλεκτικά το Flash για ιστότοπους στο Chrome

Το Flash θα πεθάνει επιτέλους το 2020. Αυτό απέχει 2,5 χρόνια και ήδη, οι άνθρωποι ζητούν από την Adobe να το κάνει ανοιχτού κώδικα. Το Flash φαίνεται να έχει ήδη ζήσει περισσότερο από ό,τι θα έπρεπε να είχε δώσει ότι έχουμε HTML5 τώρα. Υπάρχουν ακόμα πολλοί ιστότοποι που χρησιμοποιούν Flash. Εάν η Adobe αποφασίσει να το ανοίξει, μπορεί να παραμείνει για πολύ περισσότερο. Τα πράγματα όπως είναι τώρα, πιθανότατα εξακολουθείτε να συναντάτε ιστότοπους που χρησιμοποιούν Flash. Εάν δεν έχετε εναλλακτική λύση σε αυτούς τους ιστότοπους, τότε έχετε κολλήσει να χρησιμοποιείτε το Flash είτε σας αρέσει είτε όχι. Τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε να ενεργοποιήσετε επιλεκτικά το Flash για ιστότοπους στο Chrome, αλλά να το διατηρήσετε απενεργοποιημένο για όλους τους άλλους.

  Πώς να χακάρετε το Hidden Google Chrome Dinosaur Game

Από προεπιλογή, το Flash είναι απενεργοποιημένο στο Chrome. Ανάλογα με τις ανάγκες σας, μπορείτε να το ενεργοποιήσετε αλλά να το αποκλείσετε από το να εκτελείται σε συγκεκριμένους ιστότοπους. Ομοίως, μπορείτε να το αφήσετε απενεργοποιημένο και να ενεργοποιήσετε επιλεκτικά το Flash για ιστότοπους στο Chrome.

Ενεργοποιήστε επιλεκτικά το Flash για τοποθεσίες Web

Ανοίξτε το Chrome και πληκτρολογήστε τα παρακάτω στη γραμμή URL.

chrome://settings/content/flash

Εάν το Flash είναι απενεργοποιημένο, όπως θα έπρεπε, θα δείτε έναν διακόπτη «Αποκλεισμός τοποθεσιών από την εκτέλεση Flash» σε κατάσταση Απενεργοποίησης. Αφήστε το ανέγγιχτο. Εάν το ενεργοποιήσετε, θα ενεργοποιήσετε το Flash για όλους τους ιστότοπους στο Chrome.

Αναζητήστε την ενότητα “Να επιτρέπεται” και κάντε κλικ στην Προσθήκη. Εισαγάγετε τη διεύθυνση URL για τον ιστότοπο για τον οποίο θέλετε να ενεργοποιήσετε το Flash και κάντε ξανά κλικ στην Προσθήκη. Εάν έχετε ήδη ανοιχτό τον ιστότοπο, ανανεώστε τον και θα φορτωθεί το περιεχόμενο Flash.

  Πώς να ενσωματώσετε το iPhone σας με υπολογιστή Windows ή Chromebook

Επιλεκτικός αποκλεισμός του Flash για ιστοσελίδες

Εάν προτιμάτε να ενεργοποιείτε το Flash αδιακρίτως, αλλά να το αποκλείετε για συγκεκριμένους ιστότοπους, μπορείτε να το κάνετε επίσης. Επισκεφτείτε την ίδια σελίδα ρυθμίσεων και γυρίστε τον διακόπτη «Αποκλεισμός ιστοτόπων από την εκτέλεση Flash». Αυτό θα ενεργοποιήσει το Flash για όλους τους ιστότοπους που επισκέπτεστε στο Chrome.

Στη συνέχεια, αναζητήστε την ενότητα Αποκλεισμός και κάντε κλικ στην «Προσθήκη». Εισαγάγετε τη διεύθυνση URL για τον ιστότοπο στον οποίο θέλετε να αποκλείσετε το Flash και κάντε ξανά κλικ στην «Προσθήκη». Το Flash θα εκτελείται σε όλους τους ιστότοπους που επισκέπτεστε εκτός από αυτούς που έχετε συμπεριλάβει στη μαύρη λίστα.

  Διαχειριστής σελιδοδεικτών Chrome-όπως Pinterest με πιο έξυπνη αναζήτηση

Ο θάνατος του Flash ήταν επικείμενος, ειδικά με τα tablet. Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα με το Flash, ειδικά όταν οι φορητές συσκευές άρχισαν να κερδίζουν δημοτικότητα, ήταν ότι χρειαζόταν την μπαταρία. Είναι πεινασμένοι για πόρους και οι άνθρωποι δεν πρέπει να πιέζουν για να το διατηρήσουν, είτε ανοιχτού κώδικα είτε όχι. Οι ιστότοποι πρέπει επίσης να σταματήσουν να το χρησιμοποιούν. Δεν είναι σαν να μην έχουν τίποτα καλύτερο να χρησιμοποιήσουν. Η HTML5 είναι μια εξαιρετική αντικατάσταση. Όλο και περισσότερα προγράμματα περιήγησης απεχθάνονται το Flash και σχεδόν όλα τα σύγχρονα προγράμματα περιήγησης, συμπεριλαμβανομένου του Microsoft Edge, σάς επιτρέπουν να απενεργοποιείτε το Flash.