Πώς να ενεργοποιήσετε ένα κουμπί αναπαραγωγής/παύσης στη γραμμή εργαλείων του Chrome

Ποια καρτέλα παίζει ήχο; Με το νέο κουμπί Αναπαραγωγή/Παύση του Chrome, δεν χρειάζεται να το κυνηγήσετε. Μπορείτε να ελέγξετε την αναπαραγωγή από οποιαδήποτε καρτέλα του προγράμματος περιήγησης χρησιμοποιώντας ένα βολικό κουμπί στη γραμμή εργαλείων του Chrome.

Τα νέα στοιχεία ελέγχου αναπαραγωγής πολυμέσων του Google Chrome αποτελούν μέρος της σταθερής έκδοσης του Chrome 77 αλλά είναι απενεργοποιημένα από προεπιλογή. Μπορείτε να ενεργοποιήσετε το κουμπί με μια κρυφή σημαία και να το χρησιμοποιήσετε σήμερα, όπως το νέο μενού Επεκτάσεις του Chrome, η κρυφή λειτουργία ανάγνωσης και η λειτουργία “Αποστολή καρτέλας στον εαυτό”.

Ενημέρωση: Από τις 16 Ιανουαρίου 2020, οι παγκόσμιοι έλεγχοι πολυμέσων του Chrome είναι πλέον ενεργοποιημένο από προεπιλογή.

  Πώς να ξύσετε κείμενο από μια εικόνα στο Chrome

Όπως και αυτές οι άλλες επιλογές, αυτή η δυνατότητα είναι κρυμμένη πίσω από μια πειραματική σημαία. Η Google ενδέχεται να αλλάξει τον τρόπο λειτουργίας ή να την καταργήσει στο μέλλον. Ωστόσο, αναμένουμε από την Google να ενεργοποιήσει το κουμπί Αναπαραγωγή/Παύση για όλους σε μια μελλοντική έκδοση του Chrome.

Για να βρείτε αυτήν την επιλογή, πληκτρολογήστε chrome://flags/ στο κύριο πλαίσιο του Chrome (γραμμή διευθύνσεων) και πατήστε Enter. Αναζητήστε το “Παγκόσμια ΜΜΕ” εδώ. Μπορείτε επίσης να κάνετε αντιγραφή-επικόλληση της ακόλουθης γραμμής στο κύριο πλαίσιο του Chrome για να μεταβείτε απευθείας σε αυτήν την επιλογή:

chrome://flags/#global-media-controls

Κάντε κλικ στο πλαίσιο στα δεξιά των Καθολικών στοιχείων ελέγχου πολυμέσων και επιλέξτε “Ενεργοποιημένο”.

  Πώς να αποκτήσετε ζωντανό πλήθος λέξεων στα Έγγραφα Google στο Chrome

Το Chrome θα σας ζητήσει να επανεκκινήσετε το πρόγραμμα περιήγησής σας. Κάντε κλικ στην “Επανεκκίνηση τώρα” όταν είστε έτοιμοι, αλλά φροντίστε να αποθηκεύσετε πρώτα την εργασία σας σε οποιαδήποτε ανοιχτή καρτέλα. Το Chrome θα ανοίξει ξανά όλες τις καρτέλες που είχατε ανοίξει μετά την επανεκκίνηση, αλλά η τρέχουσα κατάσταση των καρτελών —για παράδειγμα, τα δεδομένα που έχετε πληκτρολογήσει σε πλαίσια κειμένου— θα χαθούν.

Το νέο εικονίδιο Αναπαραγωγή/Παύση θα εμφανιστεί στο Chrome μόλις ξεκινήσει η αναπαραγωγή βίντεο ή ήχου στο πρόγραμμα περιήγησής σας από μια καρτέλα. Για παράδειγμα, θα το δείτε όταν αρχίσετε να παρακολουθείτε ένα βίντεο YouTube ή να παίζετε μουσική στον ιστότοπο του Spotify.

  Αποκτήστε γρήγορη αναζήτηση και επιλογή φακέλων όταν αποθηκεύετε έναν σελιδοδείκτη [Chrome]

Για να χρησιμοποιήσετε τα χειριστήρια αναπαραγωγής, απλώς κάντε κλικ στο κουμπί. Θα δείτε το όνομα αυτού που παίζει μαζί με ένα κουμπί Αναπαραγωγή/Παύση καθώς και τα κουμπιά Προηγούμενο και Εμπρός. Εάν πολλές καρτέλες αναπαράγουν διαφορετικά πράγματα, θα δείτε τα στοιχεία ελέγχου για κάθε καρτέλα που παίζει ενεργά πολυμέσα εδώ.

Το κουμπί “Αναπαραγωγή/Παύση” λειτουργεί ακόμα και αν τα πολυμέσα αναπαράγονται σε άλλο παράθυρο του προγράμματος περιήγησης Chrome στο σύστημά σας. Ακόμα κι αν έχετε ένα χάος στις καρτέλες και τα παράθυρα του προγράμματος περιήγησης ανοιχτά, είναι πλέον εύκολο να ελέγξετε την αναπαραγωγή πολυμέσων.