Πώς να αποκτήσετε ζωντανό πλήθος λέξεων στα Έγγραφα Google στο Chrome

Το MS Word είναι ο βασικός επεξεργαστής κειμένου για πολλούς ανθρώπους, αλλά δεν είναι μια δωρεάν εφαρμογή. Πρέπει είτε να αγοράσετε τη σουίτα του Office είτε να αποκτήσετε συνδρομή στο office 365 για να χρησιμοποιήσετε τις εφαρμογές. Για όσους δεν μπορούν να το αντέξουν οικονομικά, τα Έγγραφα Google είναι μια καλή εναλλακτική. Δεν έχει όλες τις δυνατότητες που διαθέτει το MS Word, αλλά είναι αρκετά καλό. Ένα μάλλον βασικό χαρακτηριστικό που δεν διαθέτουν τα Έγγραφα Google είναι ο μετρητής λέξεων σε πραγματικό χρόνο. Μπορείτε να ελέγξετε τον αριθμό των λέξεων στα Έγγραφα Google, αλλά μέχρι εκεί. Το Wordcounter είναι μια επέκταση του Chrome που προσθέτει έναν ζωντανό αριθμό λέξεων στα Έγγραφα Google.

  Πώς να αποτρέψετε έναν χρήστη από την εγκατάσταση ή την εκτέλεση επεκτάσεων στο Chrome

Καταμέτρηση λέξεων στα Έγγραφα Google

Εγκαταστήστε την επέκταση Wordcounter στο Chrome και επισκεφτείτε τα Έγγραφα Google. Επιλέξτε οποιοδήποτε έγγραφο, ένα νέο ή ένα που δημιουργήσατε πριν εγκαταστήσετε την επέκταση.

Θα δείτε μια αιωρούμενη γραμμή που σας λέει τον τρέχοντα αριθμό λέξεων. Ξεκινήστε να πληκτρολογείτε και θα το δείτε να ενημερώνεται σε πραγματικό χρόνο.

Το Wordcounter προσθέτει ένα εικονίδιο αριθμομηχανής δίπλα στη γραμμή URL που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ενεργοποιήσετε/απενεργοποιήσετε τον μετρητή λέξεων. Αυτό όχι μόνο κάνει την επέκταση έναν εξαιρετικό τρόπο για να προσθέσετε μια ζωντανή καταμέτρηση λέξεων στα Έγγραφα Google, αλλά παρέχει επίσης στους χρήστες έναν πολύ πιο εύκολο τρόπο ελέγχου του αριθμού λέξεων. Η ενσωματωμένη μέθοδος για τον έλεγχο του αριθμού των λέξεων εξακολουθεί να είναι καλή εάν χρειάζεστε πρόσθετες πληροφορίες, όπως χαρακτήρες και σελίδες.

  Πώς να απενεργοποιήσετε την αυτόματη ανανέωση καρτέλας στο Chrome

Για να δείτε αυτές τις πληροφορίες, μεταβείτε στο Εργαλεία>Αριθμός λέξεων.

Τα Έγγραφα Google έχουν τη δυνατότητα να μετρούν λέξεις και πιθανότατα ενημερώνονται με κάθε πάτημα πλήκτρων, έτσι ώστε το γεγονός ότι το πλήθος των λέξεων δεν είναι ζωντανό ή πιο εύκολα ορατό σημαίνει ότι είναι μια σχεδιαστική επιλογή. Τα Έγγραφα Google προτίθενται πιθανώς για μια ελάχιστη διεπαφή που αποτρέπει την απόσπαση της προσοχής των χρηστών. Εάν λάβετε υπόψη και άλλες δυνατότητες που διαθέτουν τα Έγγραφα Google, όπως σχολιασμό, συνομιλία και συνεργασία, η διεπαφή είναι εξαιρετικά απασχολημένη και πιθανότατα θα χαθεί σε όλα αυτά.

  Πώς να κάνετε τις συντομεύσεις του Chrome "Open As Window" (Τώρα που τους σκότωσε η Google)

Ο αιωρούμενος μετρητής λέξεων δεν κολλάει στην κορυφή του εγγράφου. Σε ακολουθεί καθώς πληκτρολογείς. Θα είναι στην ίδια γραμμή που πληκτρολογείτε. Εάν κάνετε κλικ κάπου αλλού μέσα στο κείμενο που έχετε ήδη πληκτρολογήσει, ο μετρητής θα μεταβεί σε αυτήν τη θέση, ωστόσο δεν θα σας αναφέρει τον αριθμό των λέξεων που έχετε φτάσει μέχρι εκείνο το σημείο. Ο μετρητής λέξεων θα σας δίνει πάντα τον συνολικό αριθμό λέξεων που είναι λίγο κρίμα. Εάν χρειάζεται να λάβετε τον αριθμό λέξεων για ένα συγκεκριμένο μέρος του εγγράφου, πρέπει πρώτα να το επιλέξετε και μετά να μεταβείτε στο Εργαλεία> Καταμέτρηση λέξεων.