Μπορείτε να αποκτήσετε πολλούς λογαριασμούς χρηστών σε ένα iPad;

Τα iPad της Apple υποστηρίζουν μόνο πολλούς λογαριασμούς χρηστών σε λειτουργία ειδικής εκπαίδευσης που προορίζεται για σχολεία. Τα iPad είναι μια συσκευή ενός χρήστη—περισσότερο σαν iPhone παρά Mac. Ωστόσο, μπορείτε να μοιράζεστε ένα iPad πιο εύκολα με αυτές τις συμβουλές.

Μόνο τα σχολεία λαμβάνουν iPad πολλών χρηστών

Μόνο τα σχολεία μπορούν να χρησιμοποιούν πολλούς λογαριασμούς χρηστών σε ένα iPad. Εάν διαχειρίζεστε iPad για σχολείο, δείτε το ” της AppleΚοινόχρηστο iPad για εκπαίδευση” χαρακτηριστικό. Πολλοί μαθητές σε μια τάξη μπορούν να μοιράζονται ένα iPad και να επιλέγουν μεταξύ λογαριασμών χρηστών στην οθόνη κλειδώματος.

Δυστυχώς, αυτό είναι πραγματικά μόνο για σχολεία. Θα χρειαστείτε το Apple School Manager υπηρεσία για να ρυθμίσετε αυτήν τη ρύθμιση.

Η Apple κυκλοφόρησε αυτή τη δυνατότητα με iOS 9.3 πίσω στο 2016. Ακόμη και με το νέο, πιο ισχυρό iPadOS στο δρόμο, δεν φαίνεται ότι η Apple θα παράσχει σε κανέναν άλλον υποστήριξη πολλαπλών χρηστών στα iPad τους—όχι οικιακούς χρήστες ούτε καν άλλους μεγάλους οργανισμούς.

  Πώς να εγκαταστήσετε πακέτα Skins and Texture στο Minecraft Windows 10 UWP

Η Apple θέλει όλοι να έχουν το δικό τους iPad

Η Apple θέλει ξεκάθαρα ότι όλοι στην οικογένειά σας έχουν το δικό τους iPad, όπως η εταιρεία θέλει να έχετε το δικό σας iPhone. Αυτό δεν είναι τόσο γελοίο όσο κάποτε όταν τα νέα iPad κοστίζουν 499 $ το καθένα. Παρά όλα αυτά, Το πιο πρόσφατο iPad ξεκινά από 329 $ και πέφτει τακτικά στα 249 $ στην πώληση. Μπορείτε να έχετε ακόμα καλύτερες προσφορές αγοράζοντας ένα προηγούμενο μοντέλο ή μεταχειρισμένο iPad.

Ωστόσο, σε αντίθεση με ένα smartphone που είναι συνεχώς στην τσέπη σας, ένα iPad μπορεί να μείνει γύρω από το σπίτι σας και φαίνεται σαν ένας ιδανικός υπολογιστής για κοινή χρήση.

Συμβουλές για την κοινή χρήση του iPad σας με έναν άλλο ενήλικα

Υπάρχει μια καλή πιθανότητα να μοιραστείτε ένα iPad με έναν σύντροφο ή σύζυγο. Εάν δεν ανησυχείτε για το άτομο με το οποίο μοιράζεστε την κατασκοπεία, μπορείτε να κάνετε ένα iPad να λειτουργεί λίγο καλύτερα για εσάς, δίνοντας σε κάθε άτομο διαφορετικές εφαρμογές.

Για παράδειγμα, εάν ο καθένας θέλετε το email σας στο iPad, ένα άτομο θα μπορούσε να ρυθμίσει το email του στην εφαρμογή Mail της Apple και το άλλο θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει το Gmail, το Outlook ή άλλη εφαρμογή email. Εάν θέλετε ο καθένας το δικό σας πρόγραμμα περιήγησης, ώστε να μπορείτε να συνδέεστε στους προσωπικούς σας λογαριασμούς χρήστη και να έχετε τις δικές σας καρτέλες του προγράμματος περιήγησης, ένα άτομο θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει το Safari και το άλλο άτομο θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει το Chrome ή το Firefox.

  Πώς να ανοίξετε αρχεία EPUB στα Windows 10 (Χωρίς Microsoft Edge)

Για να κρατήσετε τα πράγματα οργανωμένα, θα μπορούσατε να οργανώσετε τα εικονίδια εφαρμογών στο iPad σας σε πολλούς φακέλους ή ξεχωριστές αρχικές οθόνες για να κρατήσετε τις εφαρμογές κάθε ατόμου σε διαφορετικό μέρος. Είναι η ίδια διαδικασία με την αναδιάταξη των εικονιδίων στην αρχική οθόνη του iPhone σας.

Για να συνδεθείτε, μπορείτε να προσθέσετε τα δάχτυλα πολλών ατόμων στο TouchID ή να προσθέσετε πρόσωπα πολλών ατόμων στο Face ID.

Με λίγη οργάνωση, ένα iPad θα μπορούσε να είναι ένα αξιοπρεπές κοινόχρηστο σύστημα για email, περιήγηση στο web, παρακολούθηση Netflix, παιχνίδια και οτιδήποτε άλλο μπορεί να θέλετε ένα tablet.

Πώς να μοιραστείτε ένα iPad με ένα παιδί

Οι παραπάνω συμβουλές δεν είναι ιδανικές εάν μοιράζεστε ένα iPad με ένα μικρό παιδί. Δεν θέλετε απαραίτητα το παιδί σας να παρακολουθεί όλο το email σας ή να έχει πλήρη πρόσβαση στο σύστημα.

Ευτυχώς, ενώ η Apple δεν προσφέρει πολλούς λογαριασμούς χρηστών σε ένα iPad, παρέχει δυνατότητες γονικού ελέγχου.

Έχετε δύο επιλογές. Εάν θέλετε απλώς να δώσετε σε ένα παιδί πρόσβαση σε μία εφαρμογή ή παιχνίδι στο iPad σας, μπορείτε να ρυθμίσετε τη λειτουργία καθοδηγούμενης πρόσβασης. Στη λειτουργία καθοδηγούμενης πρόσβασης, το iPad περιορίζεται σε μία μόνο εφαρμογή μέχρι να εισαγάγετε έναν κωδικό πρόσβασης. Η καθοδηγούμενη πρόσβαση σάς επιτρέπει επίσης να ορίσετε όρια χρόνου οθόνης, ώστε να μπορείτε να δώσετε σε ένα παιδί πρόσβαση μόνο σε μία εφαρμογή για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

  Πώς να κατεβάσετε το Google Meet

Η λειτουργία “Χρόνος στην οθόνη” σάς προσφέρει πιο ισχυρούς γονικούς ελέγχους. Μπορείτε να επιλέξετε ακριβώς ποιες εφαρμογές μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα παιδί και σε ποιους ιστότοπους μπορεί να έχει πρόσβαση—και πάλι, προστατεύονται με κωδικό πρόσβασης. Επομένως, εάν θέλετε να κρατήσετε ένα παιδί μακριά από μια συγκεκριμένη εφαρμογή, μπορείτε να του περιορίσετε να την ανοίξει και μπορείτε να ανοίξετε την εφαρμογή με τον κωδικό πρόσβασής σας μόνο όταν χρησιμοποιείτε το iPad.

Αυτές οι λειτουργίες είναι χρήσιμες ακόμα και αν το iPad χρησιμοποιείται μόνο από παιδί. Μπορείτε να ελέγξετε το περιεχόμενο στο οποίο έχουν πρόσβαση και να τους αποτρέψετε από το να ξοδεύουν χιλιάδες δολάρια σε αγορές εντός εφαρμογής.

Δοκιμάστε μια άλλη πλατφόρμα tablet

Τελικά, αυτές οι συμβουλές και οι δυνατότητες γονικού ελέγχου δεν είναι τόσο χρήσιμες όσο η ύπαρξη εντελώς ξεχωριστών λογαριασμών χρηστών. Ωστόσο, παρά τα χρόνια αιτημάτων από χρήστες iPad και μέσα ενημέρωσης, η Apple δεν έχει προσθέσει αυτήν τη δυνατότητα και δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι θα λάβουμε iPad πολλών χρηστών σύντομα.

Εάν είστε πρόθυμοι να ζήσετε με άλλη πλατφόρμα, το Android, τα Windows 10 και το Chrome OS προσφέρουν υποστήριξη πολλών χρηστών. Η Apple παραμένει η περίεργη εταιρεία εδώ.