Πώς να απενεργοποιήσετε το “Σήκω από εκεί που αφήσατε” στο Microsoft Office

Το Microsoft Office είναι γεμάτο με ενεργοποιημένες από προεπιλογή λειτουργίες, όπως “συνεχίστε από εκεί που σταματήσατε”. Μερικοί άνθρωποι βρίσκουν αυτή τη δυνατότητα χρήσιμη, αλλά άλλοι… όχι τόσο. Εάν θέλετε να κάνετε μερικές γρήγορες αλλαγές στο Μητρώο, μπορείτε να απενεργοποιήσετε αυτήν τη δυνατότητα.

Όπως υποδηλώνει το όνομα, το “ξεκινήστε από εκεί που σταματήσατε” σας φέρνει στο σημείο στο οποίο βρισκόσασταν σε ένα έγγραφο την τελευταία φορά που το κλείσατε. Έτσι, εάν ήσασταν στη σελίδα 32 του εγγράφου του Word κατά την έξοδο από το πρόγραμμα, την επόμενη φορά που θα το ανοίξετε, θα επιστρέψετε στη σελίδα 32—με το σημείο εισαγωγής στην ίδια θέση, επίσης.

  Πώς να αναζητήσετε παίκτες στο Steam (Πλήρης οδηγός)

Ωστόσο, η Microsoft δεν παρείχε μια απλή λύση για την απενεργοποίηση αυτής της δυνατότητας απευθείας στη σουίτα του Office. Εάν θέλετε να απενεργοποιήσετε αυτή τη λειτουργία, πρέπει να το κάνετε στο Μητρώο.

Τυπική προειδοποίηση: Ο Επεξεργαστής Μητρώου είναι ένα ισχυρό εργαλείο και η κακή χρήση του μπορεί να καταστήσει το σύστημά σας ασταθές ή ακόμα και μη λειτουργικό. Αυτό είναι ένα αρκετά απλό hack και εφόσον τηρείτε τις οδηγίες, δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα. Τούτου λεχθέντος, εάν δεν έχετε εργαστεί ποτέ με αυτό πριν, σκεφτείτε να διαβάσετε σχετικά με τον τρόπο χρήσης του Επεξεργαστή Μητρώου πριν ξεκινήσετε. Και σίγουρα δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας του Μητρώου (και του υπολογιστή σας!) πριν κάνετε αλλαγές.

  Instagram Reels εναντίον TikTok

Πρώτα, πατήστε το πλήκτρο Windows + R για να ανοίξετε το παράθυρο “Εκτέλεση”. Στη συνέχεια, πληκτρολογήστε Regedt32.exe και επιλέξτε “OK”.

Αυτό ανοίγει το Βοηθητικό πρόγραμμα επεξεργασίας μητρώου. Τώρα, μεταβείτε στην ακόλουθη διαδρομή αρχείου:

HKEY_CURRENT_USERΛογισμικόMicrosoftOffice16.0Τοποθεσίες WordReading

Λάβετε υπόψη ότι το “16.0” στη διαδρομή αρχείου μπορεί να διαφέρει ανάλογα με την έκδοση του Office που χρησιμοποιείτε. Εάν χρησιμοποιείτε το Office 2013, πρέπει να αναζητήσετε “15.0”.

ο

Εδώ βρίσκετε το κλειδί “ξεκινήστε από εκεί που σταματήσατε”. Εάν διαγράψετε το κλειδί, αυτό λειτουργεί μόνο προσωρινά. Το κλειδί δημιουργείται αυτόματα, επομένως την επόμενη φορά που θα επανεκκινήσετε τον υπολογιστή σας, θα εμφανιστεί ξανά.

Για να το απενεργοποιήσετε, κάντε δεξί κλικ στο “Reading Locations” και επιλέξτε “Permissions” από το αναπτυσσόμενο μενού.

  Το Notegraphy είναι μια εφαρμογή όπως το Instagram για τυπογραφία

Επιλέγω

Εμφανίζεται το μενού “Άδειες για ανάγνωση τοποθεσιών”. Εδώ, κάντε κλικ στο κουμπί “Για προχωρημένους”.

Επιλέγω

Εμφανίζεται το παράθυρο διαλόγου “Σύνθετες ρυθμίσεις ασφαλείας για την ανάγνωση τοποθεσιών”. Προς το κάτω μέρος, επιλέξτε το πλαίσιο δίπλα στην επιλογή “Αντικατάσταση όλων των εγγραφών δικαιωμάτων θυγατρικών αντικειμένων με εγγραφές κληρονομούμενων δικαιωμάτων από αυτό το αντικείμενο”.

Επιλέξτε το πλαίσιο δίπλα

Κάντε κλικ στο «Εφαρμογή» και εμφανίζεται ένα μήνυμα ασφαλείας. Διαβάστε το μήνυμα και μετά κάντε κλικ στο «Ναι» για να συνεχίσετε.

Κάντε κλικ

Τώρα μπορείτε να κάνετε κλικ στο “OK” και να κλείσετε το Βοηθητικό πρόγραμμα επεξεργασίας μητρώου.

Για να βεβαιωθείτε ότι η δυνατότητα είναι απενεργοποιημένη, επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας και ανοίξτε το Word.