Πώς να ελέγξετε τη συμβατότητα εφαρμογών στα Windows 10

Τα Windows 10 είναι δύο ετών. Το 2015, όταν κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στο ευρύ κοινό, είχε αρκετά σφάλματα. Πολλοί το ονόμασαν προϊόν Beta που είχε προωθηθεί στους χρήστες. Αυτή η πρώτη εντύπωση για τα Windows 10 παραμένει μέχρι σήμερα. Ενώ το λειτουργικό σύστημα έχει βελτιωθεί τόσο σε σταθερότητα όσο και σε χαρακτηριστικά, οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν ξεχάσει πόσο προβληματικό ήταν το 2015. Οδηγεί τους ανθρώπους να πιστεύουν ότι ίσως ορισμένες εφαρμογές δεν είναι συμβατές με τα Windows 10. Αυτό είναι ένα τεκμηριωμένο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι και η Microsoft έχει αναπτύξει ένα εργαλείο για τον έλεγχο της συμβατότητας εφαρμογών στα Windows 10 .

Έτοιμο για Windows 10

Έτοιμο για Windows 10 είναι ένα απλό εργαλείο αναζήτησης. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε για να ελέγξετε τη συμβατότητα της εφαρμογής στα Windows 10 είναι να εισαγάγετε το όνομα μιας εφαρμογής. Το εργαλείο θα φροντίσει για τα υπόλοιπα.

  Τρόπος προστασίας βιβλίων εργασίας, φύλλων εργασίας και κελιών από την επεξεργασία στο Microsoft Excel

Τα αποτελέσματα σάς επιτρέπουν να περιορίσετε τη συμβατότητα μιας εφαρμογής σε κάθε σημαντική έκδοση για τα Windows 10. Επιπλέον, μπορείτε επίσης να περιορίσετε τον έλεγχο συμβατότητας σε εφαρμογές επιτραπέζιου υπολογιστή, UWP, Edge, IE 11 ή πρόσθετο του Office. Τα αποτελέσματα σάς δείχνουν πόσοι χρήστες χρησιμοποιούν την εφαρμογή που αναζητήσατε, λέγοντάς σας εάν έχει υψηλό ή χαμηλό ποσοστό υιοθέτησης.

Το εργαλείο λειτουργεί τόσο με όνομα εφαρμογής όσο και με όνομα εκδότη λογισμικού, οπότε αν θέλετε να αναζητήσετε το Photoshop, μπορείτε να το αναζητήσετε με το όνομά του ή με το όνομα του εκδότη του, π.χ., Adobe.

  Πώς να διαμορφώσετε ένα σύστημα ήχου HiFi Desktop

Πώς λειτουργεί?

Όταν κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά τα Windows 10, ίσως θυμάστε ότι έγινε πολύς λόγος για τη συλλογή πληροφοριών από τους χρήστες της Microsoft. Αυτές οι πληροφορίες κατηγοριοποιήθηκαν ευρέως ως δεδομένα τηλεμετρίας. Τα Windows 10 εξακολουθούν να το συλλέγουν και αυτές οι πληροφορίες είναι αυτές που τροφοδοτούν το εργαλείο Ready for Windows 10.

Οι πληροφορίες τηλεμετρίας που συλλέγουν τα Windows 10 περιλαμβάνουν τις εφαρμογές που έχει εγκαταστήσει ένας χρήστης. Δεν πρόκειται να αποδεχθούμε την πρακτική της συλλογής πληροφοριών των χρηστών χωρίς να ρωτήσουμε. Εάν ένα λειτουργικό σύστημα χρειάζεται να συλλέγει πληροφορίες χρήστη, θα πρέπει πάντα να είναι κάτι στο οποίο μπορεί να επιλέξει ο χρήστης. Τούτου λεχθέντος, πρόκειται για μια αρκετά καλή χρήση των δεδομένων που έχουν συλλεχθεί.

  Πώς να κάνετε ζωντανή ροή ενός παιχνιδιού στα Windows 10

Ρεαλιστικά, θα ήταν αδύνατο για τη Microsoft να συντάξει με μη αυτόματο τρόπο μια λίστα με όλες τις εφαρμογές που είναι συμβατές με τα Windows 10. Δεν μπορεί να βασίζεται ούτε στους προγραμματιστές για να το κάνουν. Οι πληροφορίες δεν χρησιμοποιούνται για την προσωπική αναγνώριση των χρηστών με οποιονδήποτε τρόπο, επομένως φαίνεται να είναι αβλαβείς. Εάν εξακολουθείτε να μην έχετε κάνει αναβάθμιση σε Windows 10 ή αν δεν έχετε ακόμα αναβαθμίσει σε μια συγκεκριμένη έκδοση των Windows 10 επειδή ανησυχείτε για τη συμβατότητα εφαρμογών, ελέγξτε με αυτό το εργαλείο για να δείτε εάν μπορείτε να αναβαθμίσετε το λειτουργικό σας σύστημα ή όχι.