Πώς να ελέγξετε την ετικέτα πολιτικής σας στο Facebook

Δεν είναι μυστικό ότι το Facebook παρακολουθεί τη διαδικτυακή σας δραστηριότητα. Ο μέσος χρήστης που χρησιμοποιεί το δίκτυο για να μείνει σε επαφή με τους φίλους και την οικογένειά του μπορεί να μην δει κανένα κακό σε αυτό, αλλά το Facebook δεν παρακολουθεί μόνο αυτό που κάνετε στο διαδίκτυο. Το αναλύει και σας βάζει σε κουτάκια με βάση τη συμπεριφορά και τις προσωπικές σας προτιμήσεις. Για τους χρήστες των ΗΠΑ, το Facebook αποδίδει μια ετικέτα πολιτικού προσανατολισμού στα προφίλ. Δείτε πώς μπορείτε να ελέγξετε τη δική σας.

Είναι πιθανό το Facebook να αποδίδει μια ετικέτα πολιτικού προσανατολισμού σε χρήστες και σε άλλες χώρες. Εάν ζείτε στο Ηνωμένο Βασίλειο, ή στη Γαλλία ή στη Γερμανία, αξίζει να ελέγξετε αν έχετε ή όχι.

  Πώς να λάβετε χρονοδιαγράμματα μέσων μαζικής μεταφοράς μέσα στο Facebook Messenger

Ετικέτα Πολιτικής Κλίσης στο Facebook

Μπορείτε να ελέγξετε την πολιτική σας ετικέτα από την επιφάνεια εργασίας σας. Συνδεθείτε στο Facebook και κάντε κλικ στο αναπτυσσόμενο βέλος επάνω δεξιά. Από το μενού, επιλέξτε Ρυθμίσεις.

Στη σελίδα Ρυθμίσεις, κάντε κύλιση προς τα κάτω και κάντε κλικ στο Διαφημίσεις.

Στη σελίδα Ρυθμίσεις διαφήμισης, θα δείτε πολλές διαφορετικές ενότητες, όλες οι οποίες σας δείχνουν τις πληροφορίες που έχει το Facebook για εσάς. Για να ελέγξετε την ετικέτα με την πολιτική σας, αναπτύξτε την ενότητα Οι πληροφορίες σας και μεταβείτε στην καρτέλα “Οι κατηγορίες σας”. Αναζητήστε μια ετικέτα για την πολιτική σας κλίση εδώ.

Ενώ είστε σε αυτό, μπορεί να θέλετε να δείτε ποιες άλλες πληροφορίες έχει το Facebook για εσάς και ποιες ετικέτες και ετικέτες είναι συνδεδεμένες στο προφίλ σας. Βεβαιωθείτε ότι έχετε κάνει κλικ στη μετά βίας ορατή επιλογή “Δείτε περισσότερα” για να δείτε όλα όσα έχει το Facebook πάνω σας.

  Το Facebook τώρα σας επιτρέπει να προσθέτετε σελιδοδείκτες σε αναρτήσεις από τον Ιστό και το κινητό

Θα πρέπει να επισημάνουμε ότι οι πληροφορίες που έχει το Facebook για εσάς μπορεί να μην είναι σωστές. Μπορεί να γίνετε μονόδρομος πολιτικά και το Facebook μπορεί να σας έχει επισημάνει ως κάτι εντελώς διαφορετικό. Δημιουργεί τις ετικέτες του προφίλ σας με βάση την πρόσφατη δραστηριότητά σας και ως δραστηριότητα, εννοούμε αυτό που κάνετε κλικ.

Οι πληροφορίες μπορεί να είναι κατάφωρα εσφαλμένες, ωστόσο δεν πρέπει να προσπαθήσετε να τις διορθώσετε. Δεν χρειάζεται να δώσετε στο Facebook πιο ακριβείς πληροφορίες για την προσωπική σας ζωή από ό,τι έχει ήδη. Εάν θέλετε, μπορείτε να αφαιρέσετε μία από τις ετικέτες κάνοντας κλικ στο κουμπί σταυρού δίπλα της, αλλά και πάλι, αυτό βοηθά το Facebook να βελτιώσει τις πληροφορίες του για εσάς.

  Πώς να αρχειοθετήσετε ή να διαγράψετε μια ομάδα Facebook

Αυτές οι πληροφορίες υποτίθεται ότι θα σας βοηθήσουν να βλέπετε καλύτερες, πιο σχετικές διαφημίσεις, αλλά οι διαφημίσεις δεν είναι μόνο αυτές που πωλούν ρούχα ή ανταλλακτικά υπολογιστών. Οι διαφημίσεις στο Facebook μπορούν να προέρχονται από οποιονδήποτε τύπο σελίδας ή από ένα ειδησεογραφικό μέσο. Το Facebook δεν επαληθεύει την ακρίβεια κανενός από αυτά και εάν το Facebook πιστεύει ότι είναι πιο πιθανό να συμφωνήσετε ή να κάνετε κλικ σε έναν συγκεκριμένο τύπο ειδήσεων, θα σας το ζητήσει. Δεν είναι περίεργο που τόσοι πολλοί άνθρωποι θέλουν να διαγράψουν το Facebook.