Πώς να αρχειοθετήσετε ή να διαγράψετε μια ομάδα Facebook

Δεν σας αρέσει η κατάσταση της Ομάδας σας στο Facebook; Μπορείτε να το αφήσετε, αλλά η ομάδα θα είναι ακόμα εκεί. Εάν θέλετε να αποκρύψετε την Ομάδα Facebook από νέα μέλη ή εάν θέλετε να τη διαγράψετε, ακολουθήστε τον οδηγό μας.

Πώς να αρχειοθετήσετε μια ομάδα Facebook

Όταν αρχειοθετείτε μια Ομάδα Facebook, δεν θα μπορείτε να δημιουργήσετε αναρτήσεις ή να κάνετε like ή να προσθέσετε σχόλια. Δεν θα μπορείτε να προσθέσετε περισσότερα μέλη, αλλά τα υπάρχοντα μέλη θα μπορούν να δουν την ομάδα. Μπορείτε να επαναφέρετε την ομάδα στην παλιά της αίγλη ανά πάσα στιγμή.

Μπορείτε να αρχειοθετήσετε μια ομάδα Facebook από τη σελίδα της ομάδας είτε από τον ιστότοπο του Facebook είτε από την εφαρμογή Facebook σε iPhone ή Android.

Θα χρησιμοποιήσουμε τη νέα διεπαφή του Facebook Desktop για να σας καθοδηγήσουμε στη διαδικασία. (Δείτε πώς μπορείτε να αποκτήσετε τη νέα διεπαφή του Facebook.)

Αρχικά, ανοίξτε τον ιστότοπο του Facebook στο πρόγραμμα περιήγησης της επιλογής σας και μεταβείτε στην Ομάδα Facebook που θέλετε να αρχειοθετήσετε ή να διαγράψετε. Κάντε κλικ στο κουμπί “Μενού” από την επάνω γραμμή εργαλείων και επιλέξτε την επιλογή “Αρχειοθέτηση”.

  Πώς να μεταδώσετε ένα βίντεο από το Facebook στο Chromecast

Από το αναδυόμενο παράθυρο, κάντε κλικ στο κουμπί “Επιβεβαίωση”.

Η ομάδα σας θα αρχειοθετηθεί.

Μπορείτε να επιστρέψετε στην ομάδα ανά πάσα στιγμή και να κάνετε κλικ στο κουμπί “Αναίρεση αρχειοθέτησης ομάδας” για να συνεχίσετε τις δραστηριότητες της ομάδας.

Η διαδικασία είναι ελαφρώς διαφορετική στην εφαρμογή iPhone ή Android. Ανοίξτε την ομάδα και επιλέξτε το εικονίδιο “Εργαλεία” από την επάνω δεξιά γωνία.

Τώρα, επιλέξτε την επιλογή «Ρυθμίσεις ομάδας».

Εδώ, κάντε κύλιση μέχρι το κάτω μέρος της σελίδας και πατήστε το κουμπί “Αρχειοθέτηση”.

Από την επόμενη οθόνη, επιλέξτε έναν λόγο για την αρχειοθέτηση και πατήστε το κουμπί “Συνέχεια”.

Εδώ, πατήστε το κουμπί “Αρχειοθέτηση”. Η ομάδα σας θα αρχειοθετηθεί.

Μπορείτε να επιστρέψετε στην ομάδα ανά πάσα στιγμή και να πατήσετε το κουμπί “Αναίρεση αρχειοθέτησης” για να συνεχίσετε τη δραστηριότητα.

Πώς να διαγράψετε μια ομάδα Facebook

Ωστόσο, η διαδικασία διαγραφής μιας Ομάδας Facebook δεν είναι τόσο διαφανής. Πρέπει πρώτα να αφαιρέσετε όλα τα μέλη και μετά να αφήσετε μόνοι σας την Ομάδα του Facebook για να τη διαγράψετε πραγματικά.

  Πώς να ανεβάσετε φωτογραφίες HD στο Facebook από το τηλέφωνό σας

Μόνο ο δημιουργός της ομάδας (ο οποίος είναι ο ίδιος με τον διαχειριστή) μπορεί να διαγράψει την ομάδα. Εάν ο δημιουργός δεν είναι πλέον μέλος της ομάδας, τότε οποιοσδήποτε διαχειριστής μπορεί να διαγράψει την ομάδα.

Στον ιστότοπο του Facebook, ανοίξτε την Ομάδα Facebook που θέλετε να διαγράψετε. Κάντε κλικ στο κουμπί «Μέλη» στην επάνω γραμμή εργαλείων.

Θα δείτε τώρα μια λίστα με όλα τα μέλη. Κάντε κλικ στο κουμπί “Μενού” δίπλα σε ένα μέλος και επιλέξτε “Κατάργηση μέλους”.

Από το αναδυόμενο παράθυρο, κάντε κλικ στο κουμπί “Επιβεβαίωση”.

Τώρα επαναλάβετε τη διαδικασία για όλα τα μέλη της ομάδας σας. Όταν είστε ο μόνος που απομένει (πρέπει να είστε ο δημιουργός και ο διαχειριστής της ομάδας), κάντε κλικ στο κουμπί “Μενού” από την επάνω γραμμή εργαλείων και επιλέξτε την επιλογή “Αποχώρηση από την ομάδα”.

Το Facebook θα σας ρωτήσει εάν είστε βέβαιοι ότι θέλετε να αποχωρήσετε και θα διαγράψει την ομάδα. Κάντε κλικ στο κουμπί “Αποχώρηση από την ομάδα” για επιβεβαίωση. Η ομάδα σας θα διαγραφεί τώρα.

  Πώς να ελέγξετε την ετικέτα πολιτικής σας στο Facebook

Για να διαγράψετε μια ομάδα Facebook στην εφαρμογή Facebook στο smartphone σας iPhone ή Android, μεταβείτε στην Ομάδα Facebook και πατήστε το εικονίδιο “Εργαλεία” από την επάνω δεξιά γωνία.

Εδώ, πατήστε το κουμπί “Μέλη”.

Τώρα, επιλέξτε το όνομα ενός μέλους και από τις επιλογές, επιλέξτε “Κατάργηση (Μέλος) Από Ομάδα”.

Από το αναδυόμενο παράθυρο, πατήστε το κουμπί “Επιβεβαίωση”.

Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία για όλα τα μέλη μέχρι να είστε το μόνο άτομο που θα μείνει στην ομάδα.

Πάλι, πατήστε το κουμπί “Εργαλεία” από την επάνω δεξιά γωνία και από το μενού “Εργαλεία διαχειριστή”, πατήστε την επιλογή “Αποχώρηση από την ομάδα”.

Πατήστε το κουμπί “Αποχώρηση και Διαγραφή” για να διαγράψετε μια για πάντα την ομάδα.

Μπορείτε επίσης να απενεργοποιήσετε ή να διαγράψετε τον προσωπικό σας λογαριασμό στο Facebook.