Πώς να ελέγξετε και να διαγράψετε το ιστορικό ακρόασης του Spotify

Το Spotify διαθέτει μια λειτουργία ιστορικού ακρόασης που μπορείτε να ελέγξετε για να ξαναεπισκεφτείτε τα τραγούδια που ακούσατε πρόσφατα. Αν αναζητούσατε τρόπους για να δείτε μια λίστα με τα τραγούδια που έχετε παίξει στο Spotify στο πρόσφατο παρελθόν, διαβάστε τις οδηγίες. Εξηγήσαμε επίσης εάν μπορείτε να διαγράψετε το ιστορικό ακρόασης του Spotify.

Ελέγξτε και εκκαθαρίστε το ιστορικό ακρόασης του Spotify (2022)

Ελέγξτε το ιστορικό ακρόασης του Spotify (επιτραπέζιος υπολογιστής και ιστός)

1. Ανοίξτε την εφαρμογή Spotify και θα δείτε μια ενότητα “Παίχτηκε πρόσφατα” στην καρτέλα Αρχική σελίδα. Κάντε κλικ στο κουμπί “Εμφάνιση όλων” για να δείτε την πλήρη λίστα.

2. Με την επέκταση της λίστας, το Spotify εμφανίζει τα τραγούδια, τους καλλιτέχνες και τις λίστες αναπαραγωγής που παίξατε πρόσφατα. Αν σας ενδιαφέρει να δείτε τη λίστα με τα τραγούδια που παίχτηκαν πρόσφατα, ελέγξτε το επόμενο βήμα.

  Πώς να παίξετε αρχεία με αλφαβητική ή αριθμητική σειρά στο πρόγραμμα αναπαραγωγής VLC

3. Εάν θέλετε να δείτε τα τραγούδια που παίξατε πρόσφατα, κάντε κλικ στο κουμπί «Ουρά» στην κάτω δεξιά γωνία της εφαρμογής και μεταβείτε στην καρτέλα «Παίχτηκαν πρόσφατα».

4. Τώρα θα βλέπετε το ιστορικό ακρόασης του Spotify. Μέσω αυτής της ενότητας, μπορείτε εύκολα να παρακολουθείτε τη λίστα των τραγουδιών που παίξατε πρόσφατα στο Spotify.

Ελέγξτε το ιστορικό ακρόασης του Spotify σε κινητά (Android και iOS)

Ο έλεγχος του ιστορικού ακρόασης του Spotify στο κινητό είναι ακόμα πιο εύκολος. Ανοίξτε την εφαρμογή Spotify και πατήστε το εικονίδιο του ρολογιού στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης. Πατώντας αυτό το κουμπί θα μεταφερθείτε στη λίστα τραγουδιών. Όπως και το αντίστοιχο του επιτραπέζιου υπολογιστή, θα βρείτε επίσης μια ενότητα “Παίχτηκε πρόσφατα” στην αρχική καρτέλα της εφαρμογής.

Διαγραφή ιστορικού ακρόασης Spotify: Είναι δυνατό;

Η παλιά εφαρμογή επιτραπέζιου υπολογιστή του Spotify είχε μια επιλογή κατάργησης τραγουδιών από την ενότητα που αναπαράχθηκε πρόσφατα. Ωστόσο, με τη νέα διεπαφή χρήστη του Spotify, δεν είναι πλέον δυνατή η εκκαθάριση του ιστορικού ακρόασης του Spotify. Εν τω μεταξύ, αξίζει να αναφέρουμε ότι τα τραγούδια που παίζετε ενώ βρίσκεστε σε ιδιωτική συνεδρία εμφανίζονται επίσης στη λίστα που αναπαράχθηκε πρόσφατα.

  Ελέγξτε τη διαθεσιμότητα ονόματος χρήστη σε οποιοδήποτε κοινωνικό δίκτυο

Εάν θέλετε να αποκρύψετε αυτό που παίζετε αυτήν τη στιγμή από άτομα που ακολουθείτε στο Spotify, ελέγξτε την επόμενη ενότητα.

Κάντε το Ιστορικό ακρόασης του Spotify ιδιωτικό

1. Για να αποκρύψετε τη δραστηριότητα ακρόασης του Spotify στον υπολογιστή σας, κάντε κλικ στο προφίλ σας και επιλέξτε Ρυθμίσεις. Τώρα, κάντε κύλιση προς τα κάτω μέχρι να βρείτε την ενότητα “Κοινωνικά” και απενεργοποιήστε την εναλλαγή “Κοινή χρήση της δραστηριότητας ακρόασης στο Spotify”. Επιπλέον, μπορείτε επίσης να επιλέξετε να ενεργοποιήσετε τις ιδιωτικές συνεδρίες από αυτήν τη σελίδα. Η μουσική που παίζετε σε ιδιωτικές συνεδρίες δεν επηρεάζει τις προτάσεις σας.

2. Στην εφαρμογή του Spotify για κινητά, μπορείτε να απενεργοποιήσετε τη δραστηριότητα ακρόασης πατώντας στο εικονίδιο Ρυθμίσεις από την επάνω δεξιά γωνία και απενεργοποιώντας την εναλλαγή “Δραστηριότητα ακρόασης”.

Συχνές Ερωτήσεις

Ε: Μπορώ να χρησιμοποιήσω την ιδιωτική συνεδρία του Spotify για να αποφύγω την καταγραφή τραγουδιών στο ιστορικό ακρόασης;

  Μπορείτε πραγματικά να "ζουμάρετε και να βελτιώσετε" πλάνα ασφαλείας;

Σε αντίθεση με τη δημοφιλή πεποίθηση, τα τραγούδια που παίζετε σε ιδιωτική συνεδρία εμφανίζονται στο ιστορικό ακρόασης. Όταν ενεργοποιείτε τις ιδιωτικές συνεδρίες, το Spotify δεν εμφανίζει τη μουσική που παίζετε στους φίλους σας και δεν επηρεάζει τις προτάσεις τραγουδιών.

Ε: Μπορώ να δω το ιστορικό ακρόασης άλλων στο Spotify;

Όχι, το Spotify δεν εμφανίζει το ιστορικό ακρόασης άλλων. Ωστόσο, μπορείτε να δείτε τους καλλιτέχνες κάποιου άλλου που έπαιξε πρόσφατα, εάν έχει ενεργοποιήσει την επιλογή. Μπορείτε επίσης να δείτε τι παίζουν επί του παρόντος οι φίλοι σας που ακολουθούν αμοιβαία από τη δεξιά πλαϊνή γραμμή στην εφαρμογή για υπολογιστές.

Ε: Μπορούν όλοι να δουν το ιστορικό ακρόασης στο Spotify;

Ενώ άλλοι μπορεί να μπορούν να δουν τους καλλιτέχνες που έπαιξα πρόσφατα, εάν έχετε ενεργοποιήσει την εναλλαγή “Εμφάνιση των καλλιτεχνών που έπαιξα πρόσφατα στο δημόσιο προφίλ μου”, κανείς δεν μπορεί να δει το ιστορικό ακρόασης σας.

Ελέγξτε το ιστορικό ακρόασης του Spotify

Έτσι, μπορείτε να ελέγξετε το ιστορικό ακρόασης του Spotify σε επιτραπέζιους υπολογιστές και κινητά. Εάν ενδιαφέρεστε να δείτε πληροφορίες σχετικά με τις συνήθειες ακρόασης στο Spotify, μην ξεχάσετε να διαβάσετε το άρθρο μας σχετικά με το πώς να δείτε τα στατιστικά σας στο Spotify. Για περισσότερες τέτοιες συμβουλές, μη διστάσετε να διαβάσετε τη συλλογή με τις καλύτερες συμβουλές και κόλπα του Spotify.