Πώς να παίξετε αρχεία με αλφαβητική ή αριθμητική σειρά στο πρόγραμμα αναπαραγωγής VLC

Μπορείτε να δημιουργήσετε λίστες αναπαραγωγής σε VLC player. Οι λίστες αναπαραγωγής μπορούν να δημιουργηθούν από αρχεία στη μονάδα δίσκου σας ή από διευθύνσεις URL. Μια λίστα αναπαραγωγής είναι χρήσιμη όταν θέλετε να ακούσετε μια σειρά podcast, να παρακολουθήσετε μια τηλεοπτική σειρά ή να ακούσετε όλα τα κομμάτια που έχουν αντιγραφεί από ένα CD. Αυτά τα αρχεία δεν ακολουθούν κάποια συγκεκριμένη σύμβαση ονομασίας. Έχουν ένα μοτίβο στο όνομά τους όπως οτιδήποτε άλλο που είναι μέρος μιας μεγαλύτερης σειράς, αλλά το σχέδιο μπορεί να είναι οτιδήποτε. Μπορεί να έχουν μοναδικά ονόματα ακολουθούμενα από τον αύξοντα αριθμό τους σε μια σειρά. Μπορεί να είναι αριθμημένα ακολουθούμενα από ένα όνομα. Το θέμα είναι, εκτός εάν χρησιμοποιείτε έναν διαχειριστή πολυμέσων όπως το Plex, τα αρχεία σας είναι απίθανο να ακολουθούν μια σύμβαση ονομασίας. Αυτό με τη σειρά του επηρεάζει τη σειρά με την οποία παίζονται εάν βρίσκονται σε μια λίστα αναπαραγωγής. Ωστόσο, με το VLC, μπορείτε να αναπαράγετε αρχεία με αλφαβητική ή αριθμητική σειρά.

  Πώς να επιλέξετε το καλύτερο

Η δυνατότητα λίστας αναπαραγωγής του VLC σάς επιτρέπει να ταξινομείτε τα αρχεία με αλφαβητική ή αριθμητική σειρά. Αυτό ισχύει για τους τίτλους τους και για ορισμένα μεταδεδομένα και είναι χρήσιμο στις περισσότερες περιπτώσεις, εκτός εάν όλα τα αρχεία έχουν διαφορετικά ονόματα και κανένα αριθμό.

Αναπαραγωγή αρχείων με αλφαβητική ή αριθμητική σειρά

Ανοίξτε το πρόγραμμα αναπαραγωγής VLC και μεταβείτε στην προβολή λίστας αναπαραγωγής μέσω της συντόμευσης Ctrl+L. Προσθέστε το φάκελο που περιέχει τα αρχεία πολυμέσων που θέλετε να αναπαράγετε.

Κάντε δεξί κλικ στον φάκελο που μόλις προσθέσατε. Από το μενού περιβάλλοντος, μεταβείτε στο Ταξινόμηση κατά και επιλέξτε τη σειρά με την οποία θέλετε να αναπαράγονται τα αρχεία. Το VLC σάς επιτρέπει να αναπαράγετε αρχεία με αλφαβητική ή αριθμητική σειρά, αλλά μπορείτε επίσης να επιλέξετε εάν θα πρέπει να είναι σε αύξουσα ή φθίνουσα σειρά. Η σειρά ταξινόμησης μπορεί να εφαρμοστεί στον τίτλο ή στα μεταδεδομένα του αρχείου, π.χ. τον καλλιτέχνη ή τον αριθμό του κομματιού. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο εάν τα αρχεία έχουν διαφορετικά ονόματα.

  Total Security 2018 με έκπτωση 61% (Ισχύει 6 Δεκεμβρίου)

Εάν καμία από αυτές τις επιλογές δεν σας βοηθά να αναπαράγετε τα αρχεία σας με τη σωστή σειρά, σκεφτείτε να τα μετονομάσετε ομαδικά με έναν αριθμό. Στα Windows. μπορείτε να το κάνετε αυτό χωρίς εφαρμογές τρίτων.

Το VLC player θα θυμάται τη σειρά που ρυθμίσατε τα αρχεία σε μια λίστα αναπαραγωγής για αναπαραγωγή. Πρέπει να αποθηκεύσετε τη λίστα αναπαραγωγής. Εάν δεν αποθηκεύσετε τη λίστα αναπαραγωγής, θα πρέπει να ορίσετε ξανά τη σειρά αναπαραγωγής όταν φορτώσετε τα αρχεία για δεύτερη φορά. Θα πρέπει επίσης να αναφέρουμε ότι εάν οι τίτλοι των αρχείων σας έχουν και σειρά αριθμών και τίτλο κειμένου, πρέπει να δείτε με τι ξεκινά ο τίτλος για να τον ταξινομήσετε.

  Αξίζουν οι οθόνες 4K για γενική χρήση υπολογιστή;

Για παράδειγμα, εάν τα αρχεία σας έχουν το όνομα «01 – Rebirth», τότε πρέπει να τα ταξινομήσετε αριθμητικά. Εάν τα αρχεία ονομάζονται ‘Rebirth – 01’, πρέπει να τα ταξινομήσετε αλφαβητικά.