Πώς να χρησιμοποιήσετε το AirPlay με Mac

Το AirPlay επιτρέπει σε δύο συσκευές Apple να μοιράζονται την ίδια οθόνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πολλά πράγματα. Για παράδειγμα, εάν κάνετε λήψη μιας ταινίας στο Mac σας, αλλά θέλετε να την παρακολουθήσετε στο Apple TV σας, το AirPlay θα συγχρονίσει αυτές τις δύο συσκευές. Ομοίως, εάν θέλετε να παίξετε ένα βίντεο στο Mac σας, αλλά το έχετε μόνο στο iPhone σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το AirPlay και να το παρακολουθήσετε σε μεγαλύτερη οθόνη.

Σε αυτό το άρθρο, θα εξηγήσουμε πώς να χρησιμοποιήσετε το AirPlay με Mac, είτε θέλετε να χρησιμοποιήσετε το Mac σας ως αποστολέα ή παραλήπτη. Θα καλύψουμε επίσης γιατί το AirPlay μπορεί να μην λειτουργεί στο Mac σας και θα σας πούμε πώς μπορείτε να διορθώσετε αυτά τα προβλήματα.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το AirPlay με Mac

Με το AirPlay, μπορείτε να μοιράζεστε μουσική, βίντεο και φωτογραφίες από τη μια συσκευή Apple στην άλλη. Σχεδιάστηκε για να σας επιτρέπει να παρακολουθείτε διαφορετικούς τύπους περιεχομένου στη μεγαλύτερη οθόνη του σπιτιού σας. Ο καλύτερος τρόπος για να χρησιμοποιήσετε το AirPlay είναι με μια Apple TV που είναι συνδεδεμένη στην τηλεόρασή σας.

Ένας άλλος τρόπος χρήσης του AirPlay είναι με ηχεία με δυνατότητα AirPlay, που σας επιτρέπουν να αναπαράγετε δυνατά την αγαπημένη σας μουσική σε συμβατά ηχεία. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το AirPlay με ασύρματα ακουστικά. Επιπλέον, το AirPlay μπορεί να είναι ένα εξαιρετικό επιχειρηματικό εργαλείο, καθώς μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να μοιράζεστε παρουσιάσεις, υπολογιστικά φύλλα ή ιστότοπους με τους συναδέλφους σας. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με τη λειτουργία Screen Mirroring.

Για να χρησιμοποιήσετε το AirPlay, χρειάζεστε δύο συσκευές – τον ​​αποστολέα και τον δέκτη. Δεν θα χρειαστείτε καν καλώδια ή προσαρμογείς. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Airplay για να μοιραστείτε περιεχόμενο από οποιονδήποτε υπολογιστή με το iTunes, το οποίο φυσικά περιλαμβάνει MacBook, καθώς και συσκευές iOS που εκτελούνται σε iOS 4.2 ή νεότερη έκδοση. Δεδομένου ότι το όλο νόημα του AirPlay είναι να παρακολουθείτε ή να βλέπετε περιεχόμενο σε μεγαλύτερη οθόνη, το AirPlay χρησιμοποιείται συνήθως με τηλεοράσεις Apple. Ωστόσο, μπορεί επίσης να συνδυαστεί με πολλές άλλες συμβατές συσκευές, όπως έξυπνες τηλεοράσεις που υποστηρίζουν AirPlay.

  Πώς να εφαρμόσετε τη σκίαση σε εναλλακτικές σειρές στο Excel

Πριν ξεκινήσετε, βεβαιωθείτε ότι το Mac και η συσκευή δέκτη είναι συνδεδεμένα στο ίδιο δίκτυο. Σε αυτόν τον οδηγό, θα εξηγήσουμε πώς να χρησιμοποιήσετε το AirPlay με Mac και Apple TV. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να ενεργοποιήσετε το AirPlay στο Apple TV σας. Έτσι γίνεται:

  • Ενεργοποιήστε το Apple TV σας.
  • Μεταβείτε στο φάκελο Ρυθμίσεις στη δεξιά πλευρά του Apple TV σας.
  • Επιλέξτε «AirPlay» από τη λίστα επιλογών.
  • Ενεργοποιήστε το AirPlay στο Apple TV σας.
  • Τώρα που το AirPlay είναι ενεργοποιημένο στο Apple TV σας, το επόμενο βήμα είναι να κάνετε το ίδιο και στο Mac σας. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να μάθετε πώς γίνεται:

  • Εκκινήστε τις «Προτιμήσεις συστήματος» στο κάτω μενού του Mac σας.
  • Προχωρήστε στις ρυθμίσεις “Εμφάνιση”.
  • Δίπλα στο “Προσθήκη οθόνης”, επιλέξτε τη συσκευή δέκτη. Σε αυτήν την περίπτωση, θα είναι το Apple TV σας.
  • Επιλέξτε το πλαίσιο “Εμφάνιση επιλογών κατοπτρισμού στη γραμμή μενού όταν είναι διαθέσιμο”.
  • Μεταβείτε στο Κέντρο Ελέγχου στη γραμμή μενού στο Mac σας.
  • Κάντε κλικ στην επιλογή «Screen Mirroring» στο αναδυόμενο μενού.
  • Επιλέξτε για ποια συσκευή θέλετε να χρησιμοποιήσετε το AirPlay.
  • Η οθόνη του Mac σας θα συνδεθεί αμέσως στο Apple TV σας. Μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ μιας ενσωματωμένης οθόνης αμφιβληστροειδούς καθρέφτη και μιας ξεχωριστής οθόνης. Με άλλα λόγια, μπορείτε να αποφασίσετε εάν η επιφάνεια εργασίας θα ταιριάζει με το μέγεθος του Apple TV ή του Mac σας.

    Μπορείτε ακόμη να χρησιμοποιήσετε το Airplay για να επεκτείνετε την οθόνη σας σε άλλο Mac, κάτι που είναι μια ολοκαίνουργια λειτουργία. Ωστόσο, αυτό ισχύει μόνο για MacBook 2018 και μεταγενέστερα. Για να μην αναφέρουμε ότι μόνο όσοι έχουν δύο MacBook μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτήν τη δυνατότητα.

      Πώς να ακονίσετε μια εικόνα στο Photoshop

    Πώς να στείλετε το AirPlay από το iPhone σε Mac

    Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το Mac σας ως συσκευή δέκτη, μπορείτε να μοιραστείτε την οθόνη του iPhone σας. Αυτή είναι μια εξαιρετική λύση εάν θέλετε να παρακολουθήσετε τα βίντεο στο iPhone σας σε μεγαλύτερη οθόνη. Λάβετε υπόψη ότι το iPhone και το Mac σας πρέπει να είναι συνδεδεμένα σε ένα δίκτυο Wi-Fi και πρέπει να είναι το ίδιο δίκτυο.

    Η χρήση του AirPlay στο iPhone σας είναι ακόμα πιο εύκολη από ό,τι στο Mac σας και απαιτεί επίσης λιγότερα βήματα. Τα ακριβή βήματα μπορεί να διαφέρουν, ανάλογα με τον τύπο του μέσου που θέλετε να παίξετε. Αυτό είναι που πρέπει να κάνετε:

  • Παίξτε κάτι στο iPhone σας. Για παράδειγμα, παίξτε ένα τραγούδι στο Apple Music.
  • Πατήστε το εικονίδιο «AirPlay» στο κάτω μέρος της οθόνης.
  • Επιλέξτε το MacBook σας στο αναδυόμενο μενού.
  • Είναι τόσο απλό. Μπορείτε ακόμη να ανοίξετε μια φωτογραφία από τη Συλλογή σας και να την παίξετε στο Mac σας. Έτσι γίνεται:

  • Ανοίξτε τη συλλογή σας και βρείτε τη φωτογραφία που θέλετε στο AirPlay.
  • Πατήστε στο εικονίδιο “Κοινή χρήση” στην κάτω αριστερή γωνία της οθόνης.
  • Μεταβείτε στο “AirPlay”.
  • Επιλέξτε το MacBook σας στο αναδυόμενο μενού.
  • Δεν θα χρειαστεί καν να επιβεβαιώσετε τίποτα στη συσκευή δέκτη. Τα μέσα θα εμφανιστούν αυτόματα στη μεγαλύτερη οθόνη. Εάν θέλετε να κάνετε παύση, γρήγορη προώθηση ή επαναφορά ενός τραγουδιού ή ενός βίντεο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα χειριστήρια στο iPhone σας.

    Το εικονίδιο AirPlay βρίσκεται σε διάφορες εφαρμογές, απλά πρέπει να το αναζητήσετε. Για παράδειγμα, εάν χρησιμοποιείτε Apple Music, Spotify, Deezer ή οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή ροής μουσικής, θα βλέπετε το εικονίδιο AirPlay κάθε φορά που ακούτε ένα τραγούδι. Όταν πρόκειται για φωτογραφίες και βίντεο που κατεβάσατε στη Συλλογή σας, το εικονίδιο AirPlay θα εμφανιστεί όταν πατήσετε την επιλογή “Κοινή χρήση”.

    Πρόσθετες συχνές ερωτήσεις

    Γιατί δεν μπορώ να παίξω το AirPlay στο Mac μου;

    Μπορεί να υπάρχουν μερικοί λόγοι για τους οποίους δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το AirPlay στο Mac σας. Για να λειτουργήσει το AirPlay, τόσο ο αποστολέας όσο και ο δέκτης πρέπει να είναι συνδεδεμένοι στο ίδιο Wi-Fi, κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό για δρομολογητές διπλής ζώνης. Επομένως, βεβαιωθείτε ότι και οι δύο αυτές συσκευές είναι συνδεδεμένες στο διαδίκτυο προτού τις αντιστοιχίσετε.

      Πώς να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε το 2FA σε ένα iPhone

    Εάν εξακολουθείτε να μην βλέπετε τη δυνατότητα AirPlay στο Mac σας, βεβαιωθείτε ότι οι δύο συσκευές είναι τοποθετημένες κοντά η μία στην άλλη. Μια κακή σύνδεση μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα ο ήχος να μην έρχεται ή να μην μπορείτε να μοιραστείτε καθόλου το περιεχόμενο. Ελέγξτε εάν το AirPlay είναι ενεργοποιημένο τόσο στον αποστολέα όσο και στον παραλήπτη πριν προσπαθήσετε να τα αντιστοιχίσετε.

    Είναι αυτονόητο ότι πρέπει να έχετε εγκατεστημένο το iTunes στο Mac σας. Εάν δεν διαθέτετε την πιο πρόσφατη έκδοση του iTunes, αυτός μπορεί να είναι ο λόγος για τον οποίο δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το AirPlay στο Mac σας. Μην ξεχνάτε ότι πρέπει να είστε συνδεδεμένοι στον ίδιο λογαριασμό iTunes και στις δύο αυτές συσκευές.

    Τέλος, το Mac σας πρέπει να ενημερωθεί στην πιο πρόσφατη έκδοση, η οποία είναι επί του παρόντος το macOS 12.0 Monterey, για να λειτουργήσει το AirPlay.

    Μπορώ να παίξω AirPlay από το Mac μου αν δεν έχω Apple TV;

    Δεν χρειάζεται ουσιαστικά να έχετε Apple TV για να χρησιμοποιήσετε το AirPlay με το Mac και την smart TV σας. Ωστόσο, η έξυπνη τηλεόρασή σας πρέπει να πληροί ορισμένες απαιτήσεις για να λειτουργήσει το AirPlay. Το πιο σημαντικό, η έξυπνη τηλεόρασή σας πρέπει να είναι συμβατή με το AirPlay.

    Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το AirPlay με ηχεία και ασύρματα ακουστικά που διαθέτουν δυνατότητα AirPlay.

    Μοιραστείτε το περιεχόμενό σας με το AirPlay

    Το AirPlay είναι ένα χρήσιμο εργαλείο κοινής χρήσης που σας επιτρέπει να παρακολουθείτε βίντεο σε μεγαλύτερη οθόνη και να αναπαράγετε μουσική σε ηχεία χωρίς να χρειάζεται να συνδέσετε αυτές τις συσκευές με καλώδιο. Ένας από τους καλύτερους τρόπους χρήσης του AirPlay είναι με το Mac και το Apple TV, αλλά μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη δυνατότητα κοινής χρήσης πολυμέσων με άλλες συσκευές συμβατές με το AirPlay.

    Έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ το AirPlay με το Mac σας στο παρελθόν; Με ποια συσκευή αντιστοιχίσατε το Mac σας; Ενημερώστε μας στην παρακάτω ενότητα σχολίων.