Πώς να ελέγξετε εάν μια περιγραφή εργασίας εισάγει διακρίσεις [Chrome]

Οι τίτλοι εργασίας στην τεχνολογία είναι αρκετά δημιουργικοί. Οι εταιρείες προσλαμβάνουν μάγους, γκουρού και περιστασιακούς χάκερ για να αναπτύξουν προϊόντα. Οι τίτλοι εργασίας αναμφίβολα έχουν σκοπό να ενθουσιάσουν και να ενθαρρύνουν τους πιθανούς υπαλλήλους να υποβάλουν αίτηση. Αυτό φαίνεται να έχει επικρατήσει και σε άλλους κλάδους. Δεν υπάρχει τίποτα κακό με αυτό, εκτός εάν ο τίτλος της θέσης είναι πολύ ασαφής. Με τις θέσεις εργασίας, δεν είναι μόνο οι τίτλοι που μπορεί να είναι ασαφείς. Κατά καιρούς, οι περιγραφές θέσεων εργασίας έχουν την ίδια μοίρα. Είναι είτε πολύ ασαφείς είτε εισάγουν ξεκάθαρες διακρίσεις. Για όποιον δεν είναι εξοικειωμένος με το τι κόκκινες σημαίες πρέπει να αναζητήσει, το Joblit είναι μια επέκταση Chrome που αξίζει να ελέγξετε. Σας επιτρέπει να ελέγξετε εάν μια περιγραφή εργασίας εισάγει διακρίσεις ή όχι. Ετσι δουλευει.

  Πώς να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασής σας σε ένα Chromebook

Η Joblit εργάζεται αποκλειστικά για εργασίες τεχνολογίας. Μπορεί να είναι σε θέση να εντοπίσει προβλήματα στις περιγραφές θέσεων εργασίας από άλλους κλάδους, αλλά αυτό είναι στην τύχη.

Το Joblit σαρώνει το κείμενο μιας περιγραφής εργασίας. Ανοίξτε τη θέση εργασίας σε νέα καρτέλα. Επιλέξτε την περιγραφή και κάντε δεξί κλικ σε αυτήν. Από το μενού περιβάλλοντος επιλέξτε «Έλεγχος περιγραφής εργασίας…».

Θα ανοίξει ένα νέο παράθυρο που επισημαίνει όλα τα προβλήματα με την περιγραφή της εργασίας. Το Joblint υπογραμμίζει κάθε μεμονωμένη περίπτωση παράβασης που εισάγει διακρίσεις. Σας λέει επίσης τι είναι λάθος με την περιγραφή της θέσης εργασίας. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να είναι ευθύς σεξισμός. Σε άλλες περιπτώσεις, η περιγραφή της θέσης εργασίας μπορεί να είναι ασαφής χρησιμοποιώντας λέξεις όπως «γκουρού», «θαμπώνουν» και «μαγεία».

  Πώς να ελέγξετε τα πολυμέσα στο Chrome από ακουστικά Bluetooth

Εάν μια περιγραφή θέσης εργασίας δεν έχει προβλήματα, η Joblit θα τα δώσει όλα ξεκάθαρα.

Εάν έχετε εργαστεί στον κλάδο της τεχνολογίας ή σε οποιονδήποτε κλάδο, για μερικά χρόνια αυτή η επέκταση δεν είναι απαραίτητη. Μόλις περάσετε μερικά χρόνια δουλεύοντας και υποβάλλετε αίτηση για θέσεις εργασίας, καταλαβαίνετε τι είναι μια καλή και λεπτομερής περιγραφή εργασίας. Εάν είστε νέος, νέος από το κολέγιο και μόλις ξεκινήσατε με το κυνήγι εργασίας σας, αυτή η επέκταση μπορεί να σας βοηθήσει να αποφύγετε μέρη που μπορεί να μην προσφέρουν το καλύτερο περιβάλλον εργασίας.

Τέλος, αν και είναι καλή ιδέα να ελέγχετε εάν μια περιγραφή εργασίας εισάγει διακρίσεις, πάντα να βλέπετε τα αποτελέσματα αντικειμενικά. Βεβαιωθείτε ότι τα σφάλματα που επισημαίνονται στην περιγραφή της θέσης είναι πράγματι μεροληπτικά και δεν είναι αποτέλεσμα των περιορισμών του ίδιου του αλγόριθμου.

  Πώς να εξάγετε κωδικούς πρόσβασης από το Chrome σε iOS

Εγκαταστήστε το Joblit από το Chrome Web Store