Πώς να ελέγξετε εάν έχετε επεξεργαστή Skylake ή Kaby Lake

Κυκλοφορούν ενημερώσεις κώδικα ασφαλείας για το Meltdown και το Spectre. Τόσο η Microsoft όσο και η Apple έσπευσαν να δημιουργήσουν ενημερώσεις κώδικα που διορθώνουν κάπως το πρόβλημα. Αυτά τα σφάλματα είναι τεράστια και ενώ υπάρχει ένα έμπλαστρο για αυτά, έχει μια τιμή. ταχύτητα επεξεργαστή. Η Microsoft έδωσε μια λεπτομερή εξήγηση σχετικά με τον αντίκτυπο που θα έχουν τα μπαλώματα. Φαίνεται ότι οι χρήστες που διαθέτουν επεξεργαστή Skylake ή Kaby Lake θα δουν μόνο μονοψήφια πτώση απόδοσης. Σύμφωνα με τη Microsoft, αυτή θα είναι μια αμελητέα διαφορά χιλιοστών του δευτερολέπτου. Οι παλαιότεροι επεξεργαστές, όπως οι επεξεργαστές Haswell, θα δεχτούν ένα πιο σημαντικό χτύπημα. Αυτό μπορεί να σας κάνει να αναρωτιέστε τι αποτελέσματα θα πετύχει ο επεξεργαστής σας.

  5 δημοφιλείς συμβουλές για το MS Office από το 2015

Οι επεξεργαστές Intel όταν πωλούνται ως αυτόνομο υλικό ή συνοδεύονται από φορητούς υπολογιστές δεν πωλούνται ως Skylake, Kaby Lake ή Haswell. Γνωρίζουμε αυτούς τους επεξεργαστές με τα κοινά τους ονόματα όπως Core i3 ή Core i5 ή Core i7. Γνωρίζουμε τι γενιά είναι ένας επεξεργαστής, αλλά το Skylake και το Kaby Lake δεν είναι όροι που συνήθως εμφανίζονται.

Το Skylake και το Kaby Lake, και το Haswell για αυτό το θέμα, είναι όλα κωδικές ονομασίες που δίνει η Intel στους επεξεργαστές της όταν βρίσκονται σε εξέλιξη. Αυτά τα κωδικά ονόματα είναι συγκεκριμένα για έναν συγκεκριμένο τύπο μικροαρχιτεκτονικής. Όταν η Intel αναπτύσσει μια νέα αρχιτεκτονική, δίνει στα τσιπ που είναι ενσωματωμένα σε αυτήν ένα νέο κωδικό όνομα. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί κάλλιστα να έχετε έναν επεξεργαστή Haswell, ή Skylake ή Kaby Lake χωρίς να το γνωρίζετε. Δείτε πώς μπορείτε να ελέγξετε.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε το νέο πλαίσιο αναζήτησης του Microsoft Outlook

Επεξεργαστής Skylake ή Kaby Lake

Ο ευκολότερος τρόπος για να βρείτε ποιο κωδικό όνομα έχει ο επεξεργαστής σας είναι να κάνετε λήψη μιας εφαρμογής που ονομάζεται CPU Z. Είναι μια δωρεάν εφαρμογή που μπορεί να παραθέσει πληροφορίες σχετικά με τα στοιχεία υλικού στο σύστημά σας. Μεταξύ των πολλών δυνατοτήτων του, μπορεί να αναγνωρίσει το κωδικό όνομα που ανήκει στον επεξεργαστή σας. Κατεβάστε, εγκαταστήστε και εκτελέστε την εφαρμογή.

Μεταβείτε στην καρτέλα CPU και δείτε την τιμή στο πεδίο κωδικού ονόματος.

Μόλις μάθετε τι επεξεργαστή έχετε, θα ξέρετε τι να περιμένετε από την άποψη της πτώσης της απόδοσης. Εάν διαπιστώσετε ότι χρησιμοποιείτε έναν ιδιαίτερα παλιό επεξεργαστή που θα χτυπήσει σημαντικά την απόδοση, δεν μπορείτε να κάνετε πολλά εκτός από την αναβάθμιση. Θα πρέπει να σας προειδοποιήσουμε ότι, προς το παρόν, η απόκτηση του πιο πρόσφατου επεξεργαστή Intel θα σας προσφέρει καλύτερη απόδοση, αλλά δεν θα διορθώσει το σφάλμα Spectre. Για να διορθωθεί πραγματικά το σφάλμα Spectre, η Intel θα χρειαστεί να αλλάξει την αρχιτεκτονική των τσιπ της. Αρνείται την ανάγκη για κάτι τέτοιο προς το παρόν, αλλά τα patches θα κάνουν ελάχιστα για να προστατέψουν το Spectre. Γνωρίζοντας αυτό, επιλέξτε με σύνεση σε ποιον επεξεργαστή θα αναβαθμίσετε.

  Πώς να σαρώσετε και να ψηφιοποιήσετε τις παλιές σας φωτογραφίες με το τηλέφωνό σας