Πώς να διορθώσετε το σφάλμα Bad_Module_Info στα Windows 10

Οι χρήστες των Windows 10 λαμβάνουν το σφάλμα Bad_Module_Info κατά την εκτέλεση ορισμένων παιχνιδιών Steam. Για ορισμένους, αυτό το πρόβλημα ξεκίνησε μετά την Ενημέρωση Fall Creators, ενώ άλλοι λένε ότι εμφανίστηκε τον Δεκέμβριο του 2017. Το σφάλμα ουσιαστικά διακόπτει τη λειτουργία της εφαρμογής είτε όταν εκτελείται είτε όταν την εκκινεί ένας χρήστης. Οι εφαρμογές που επηρεάζονται από αυτό είναι παιχνίδια, συγκεκριμένα το CS:GO και το Playerunknown’s Battleground. Δείτε πώς μπορείτε να διορθώσετε το σφάλμα Bad_Module_Info.

Διορθώστε το σφάλμα Bad_Module_Info

Απενεργοποιήστε τη βελτιστοποίηση πλήρους οθόνης

Αυτό το σφάλμα είναι υποπροϊόν της δυνατότητας βελτιστοποίησης πλήρους οθόνης στα Windows 10. Μετά την ενημέρωση του Fall Creators, δεν υπάρχει απλή μέθοδος με έναν διακόπτη για την απενεργοποίηση της βελτιστοποίησης πλήρους οθόνης. Για να διορθώσετε το σφάλμα Bad_Module_Info, πρέπει να απενεργοποιήσετε τη βελτιστοποίηση πλήρους οθόνης για την εφαρμογή που τη δημιουργεί.

  5 τρόποι για να ανοίξετε εφαρμογές στα Windows 10

Για να το κάνετε αυτό, κάντε δεξί κλικ στο EXE ή στη συντόμευση της εφαρμογής. Επιλέξτε «Ιδιότητες» από το μενού περιβάλλοντος. Μεταβείτε στην καρτέλα Συμβατότητα και επιλέξτε την επιλογή “Απενεργοποίηση βελτιστοποιήσεων πλήρους οθόνης”. Κάντε κλικ στην επιλογή Εφαρμογή και για καλό μέτρο, επανεκκινήστε το σύστημά σας. Το σφάλμα Bad_Module_Info θα πρέπει να εξαφανιστεί.

Ενημέρωση προγραμμάτων οδήγησης GPU

Για ορισμένους χρήστες, ειδικά εκείνους με GPU Nvidia, η απενεργοποίηση των βελτιστοποιήσεων πλήρους οθόνης μπορεί να μην είναι αρκετή. Στην πραγματικότητα, οι βελτιστοποιήσεις πλήρους οθόνης μπορεί να μην είναι καν η αιτία του προβλήματος. Ελέγξτε εάν τα προγράμματα οδήγησης GPU είναι ενημερωμένα και αν δεν είναι, ενημερώστε τα αμέσως.

  Τρόπος απόκρυψης τιμών και δεικτών σφάλματος στο Microsoft Excel

Ανοίξτε τη Διαχείριση Συσκευών, κάντε δεξί κλικ στη GPU σας και επιλέξτε «Ενημέρωση προγράμματος οδήγησης». Οι ενημερώσεις των Windows δεν βρίσκουν πάντα τα πιο πρόσφατα προγράμματα οδήγησης, γι’ αυτό είναι καλή ιδέα να ελέγχετε τον κατασκευαστή, π.χ., τους ιστότοπους της Nvidia ή της AMD για ενημερώσεις προγραμμάτων οδήγησης για το μοντέλο GPU σας.

Εκτέλεση σε λειτουργία συμβατότητας

Κάντε δεξί κλικ στο EXE ή στη συντόμευση για την προβληματική εφαρμογή και επιλέξτε Ιδιότητες από το μενού περιβάλλοντος. Μεταβείτε στην καρτέλα Συμβατότητα και ενεργοποιήστε την επιλογή “Εκτέλεση αυτού του προγράμματος σε λειτουργία συμβατότητας για”. Θα χρειαστεί να δοκιμάσετε και τα Windows 8 και τα Windows 7 και να δείτε ποιο επιλύει το πρόβλημα.

  Πώς να δείτε τη χρήση αποθηκευτικού χώρου ανά φάκελο στα Windows 10

Εάν η λειτουργία συμβατότητας από μόνη της δεν επιλύει το πρόβλημα, δοκιμάστε να εκτελέσετε την εφαρμογή σε λειτουργία συμβατότητας με απενεργοποιημένες τις βελτιστοποιήσεις πλήρους οθόνης.

Ελέγξτε το υλικό

Ίσως αξίζει να ελέγξετε το υλικό σας. Συγκεκριμένα, θέλετε να δείτε εάν η GPU σας έχει καταστραφεί. Εάν έχει, οι παραπάνω λύσεις δεν θα λειτουργήσουν αν δεν διορθώσετε πρώτα το υλικό σας. Εάν είχατε προβλήματα με παιχνίδια στο παρελθόν, το σφάλμα Bad_Module_Info μπορεί να είναι απλώς ένα σύμπτωμα του μεγαλύτερου προβλήματος, δηλαδή μιας κατεστραμμένης GPU.

Οι χρήστες μπόρεσαν να διορθώσουν το σφάλμα Bad_Module_Info μέσω μιας από τις παραπάνω λύσεις, ωστόσο, σε ορισμένες μεμονωμένες περιπτώσεις, οι χρήστες έπρεπε να απεγκαταστήσουν και να εγκαταστήσουν ξανά το παιχνίδι ή την εφαρμογή για να το διορθώσουν. Σας συνιστούμε να το δοκιμάσετε μόνο αφού εξαντλήσετε όλες τις άλλες λύσεις.