Πώς να ρυθμίσετε το Face ID στο iPhone X

Το Face ID είναι η πιο πρόσφατη λειτουργία κλειδαριάς και κλειδιού της Apple. Είναι διαθέσιμο μόνο στο iPhone X και οι χρήστες το λατρεύουν ήδη μέσω Touch ID. Είναι εξαιρετικά ακριβές και η Apple διαθέτει ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα προσοχής που το κάνει ακόμα πιο εντυπωσιακό. Δείτε πώς μπορείτε να ρυθμίσετε το Face ID στο iPhone X.

Ρύθμιση Face ID

Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις και πατήστε Face ID & Passcode. Πατήστε «Ρύθμιση αναγνωριστικού προσώπου». Το Face ID μπορεί να σας αναγνωρίσει σε χαμηλό ή έντονο φως, ωστόσο όταν το ρυθμίζετε, είναι καλή ιδέα να κάθεστε σε ένα καλά φωτισμένο δωμάτιο. Όταν δείτε το πλαίσιο προσώπου, πατήστε το κουμπί «Ξεκινήστε».

  Πώς να εγκαταστήσετε την ενημέρωση του BIOS Spectre για τον υπολογιστή σας

Τοποθετήστε το κεφάλι σας, όχι μόνο το πρόσωπό σας, μέσα στο εργαλείο εύρεσης προβολής της κάμερας και περιμένετε να εντοπίσει το πρόσωπό σας. Μόλις γίνει, θα δείτε να εμφανίζεται ένα κυκλικό πλαίσιο. Βεβαιωθείτε ότι ολόκληρο το κεφάλι σας είναι ορατό και ξεκινήστε να το μετακινείτε έτσι ώστε η κάμερα να μπορεί να σας απαθανατίσει από κάθε γωνία. Δώστε του μια καλή στάση αριστερά και δεξιά και δώστε του όλες τις καλύτερες γωνίες selfie σας. Οι λευκές ράβδοι κατά μήκος της άκρης του πλαισίου θα γίνουν πράσινες για να δείξουν πόσο από το πρόσωπό σας έχει καταγράψει.

Όταν όλες οι γραμμές κατά μήκος της μίας πλευράς, π.χ. η αριστερή έχουν γίνει πράσινες, σημαίνει ότι η κάμερα έχει καταγράψει την αριστερή πλευρά του προσώπου σας. Αυτή είναι η πρώτη σάρωση. Η δεύτερη σάρωση είναι πιο ακριβής. Πατήστε το κουμπί «Συνέχεια».

  Προσέξτε: Αυτή η απάτη της Verizon Smishing είναι τρελή ρεαλιστική

Και πάλι, αφήστε την κάμερα να σαρώσει το πρόσωπό σας από όλες τις γωνίες. Αυτή η δεύτερη σάρωση θα διαρκέσει περισσότερο. Μόλις τελειώσετε, θα δείτε την οθόνη “Το Face ID έχει ρυθμιστεί τώρα”. Πατήστε “Τέλος” και είστε έτοιμοι. Εάν αντιμετωπίζετε πρόβλημα με το ξεκλείδωμα του iPhone X με αυτό, μπορείτε να εκπαιδεύσετε το Face ID ώστε να είναι πιο ακριβές.

Λειτουργία Προσοχής

Οι άνθρωποι έχουν ανησυχίες για την ασφάλεια σχετικά με το Face ID. Για παράδειγμα, κάποιος μπορεί να πάρει το τηλέφωνό σας, να το δείξει στο πρόσωπό σας ενώ κάθεστε στο γραφείο σας και να το ξεκλειδώσει. Αυτή είναι μια εύλογη ανησυχία, αλλά η Apple έχει ήδη μια λύση με τη μορφή του Attention Awareness. Εάν το ενεργοποιήσετε, και πρέπει, θα ξεκλειδώσει το τηλέφωνό σας χρησιμοποιώντας το Face ID μόνο εάν εντοπίσει ότι πραγματικά του δίνετε προσοχή. Μια πλάγια ή πρόχειρη ματιά δεν θα ξεκλειδώσει το τηλέφωνο. Αυτό το κάνει αναλύοντας τις εκφράσεις του προσώπου σας, κάτι που είναι αρκετά εντυπωσιακό. Εκτός από τον περιορισμό του χρόνου ξεκλειδώματος του iPhone X με το Face ID, μπορεί επίσης να περιορίσει το χρονικό διάστημα που το τηλέφωνό σας παραμένει ξεκλείδωτο. Εάν εντοπίσει ότι δεν προσέχετε πλέον την ξεκλείδωτη συσκευή σας, δηλαδή την ξεκλειδώσατε και την αφήσετε στην άκρη, θα κλειδώσει ξανά τη συσκευή.

  Πώς να αλλάξετε αυτόματα το Apple Watch Face κατά τη διάρκεια της ημέρας