Πώς να ελέγξετε για ποια έκδοση των Windows είναι ένα κλειδί προϊόντος

Υπάρχουν δύο τρόποι για να αποκτήσετε νόμιμα τα Windows 10. μπορείτε να αγοράσετε ένα φορητό υπολογιστή που συνοδεύεται από άδεια OEM των Windows 10 ή μπορείτε να αγοράσετε μια άδεια από τη Microsoft. Εάν αγοράσετε μια άδεια χρήσης από τη Microsoft, δεν μπορείτε να κάνετε λάθος, ωστόσο πολλοί άνθρωποι αγοράζουν άδειες και μέσω τρίτων προμηθευτών. Ως εκ τούτου, υπάρχει περισσότερος χώρος για σφάλματα και μπορεί να καταλήξετε με έναν αριθμό-κλειδί προϊόντος που δεν ταιριάζει με την έκδοση των Windows που θέλετε να αγοράσετε. Δείτε πώς μπορείτε να ελέγξετε για ποια έκδοση των Windows προορίζεται ένα κλειδί προϊόντος.

  Πώς να ρυθμίσετε το iCloud στο Mac σας

Για να βρείτε για ποια έκδοση των Windows προορίζεται ένα κλειδί προϊόντος, χρειάζεστε μια εφαρμογή που ονομάζεται ShowKeyPlus. Αυτή η εφαρμογή μπορεί να διαβάσει κλειδιά προϊόντων που βρίσκονται στη μητρική πλακέτα σας, π.χ. κλειδιά OEM, αλλά μπορεί επίσης να σας επιτρέψει να ελέγξετε για ποια έκδοση των Windows προορίζεται ένα κλειδί. Δεν χρειάζεται απαραίτητα να είναι ένα κλειδί που διαβάζεται από την τρέχουσα εγκατάσταση ή από το υλικό σας. Οποιοδήποτε κλειδί έχετε στη διάθεσή σας μπορεί να ελεγχθεί.

Windows Edition – Κλειδί προϊόντος

Λήψη και εκτέλεση ShowKeyPlus. Εκτελέστε την εφαρμογή και θα διαβάσει το τρέχον κλειδί στο σύστημά σας και θα προσδιορίσει ποια έκδοση των Windows είναι εγκατεστημένη. Θα σας ενημερώσει επίσης για τον τρέχοντα αριθμό κατασκευής και εάν χρησιμοποιείτε Windows 32-bit ή 64-bit. Εάν θέλετε, μπορείτε να αποθηκεύσετε αυτές τις πληροφορίες σε ένα αρχείο κειμένου κάνοντας κλικ στο κουμπί Αποθήκευση.

  Πώς να σταματήσετε την αυτόματη σύνδεση στο Skype στα Windows 10

Δεδομένου ότι μας ενδιαφέρει να βρούμε για ποια έκδοση των Windows προορίζεται ένα κλειδί προϊόντος, πρέπει να μεταβούμε στην καρτέλα Έλεγχος κλειδιού προϊόντος.

Εδώ, πληκτρολογήστε το κλειδί που έχετε στη διάθεσή σας και θα ελέγξει για ποια έκδοση προορίζεται. Η εφαρμογή θα εισάγει αυτόματα την παύλα μεταξύ κάθε πέντε χαρακτήρες του κλειδιού.

Το ShowKeyPlus σάς ενημερώνει εάν το κλειδί προϊόντος προορίζεται για Windows Home, Professional ή Education και σας λέει επίσης τον τύπο άδειας, π.χ. είναι άδεια OEM ή άδεια EULA (δεν συνδέεται με συγκεκριμένο μηχάνημα) και εάν είναι άδεια τόμου ή όχι .

  12 πράγματα έξω από το κουτί που μπορεί να κάνει ο υπολογιστής Windows που δεν μπορεί ο Mac

Προφανώς, δεν μπορείτε να ελέγξετε ένα κλειδί αν δεν το αγοράσετε πρώτα, επομένως αυτό το εργαλείο δεν θα είναι πολύ χρήσιμο εάν υποψιάζεστε ότι το άτομο/πωλητής από τον οποίο αγοράζετε μια άδεια δεν είναι αξιόπιστο. Το εργαλείο είναι χρήσιμο εάν αγοράζετε από έναν αξιόπιστο προμηθευτή και υποψιάζεστε ότι μπορεί να έχει παράσχει λάθος κλειδιά. Είναι ένας απλός τρόπος να ελέγξετε και υποθέτοντας ότι υπάρχει καλή θέληση μεταξύ όλων των εμπλεκομένων, μπορείτε να λάβετε επιστροφή χρημάτων ή να αλλάξετε τα κλειδιά.