Πώς να εκτελέσετε το Skyrim σε Linux με Wine

Ένα από τα πιο δημοφιλή βιντεοπαιχνίδια στην πρόσφατη μνήμη είναι το The Elder Scrolls V: Skyrim. Έχει πουλήσει αμέτρητα αντίτυπα και είναι ένα από τα πιο παιγμένα παιχνίδια για υπολογιστή για έναν παίκτη. Δυστυχώς για τους χρήστες Linux, δεν υπάρχουν σχέδια για μεταφορά του στην πλατφόρμα. Ευτυχώς, είναι δυνατό να τρέξετε το Skyrim σε Linux με Wine.

Η προϋπόθεση για την εκτέλεση παιχνιδιών Steam όπως το Skyrim σε Linux είναι το Wine και το πιο σημαντικό Winetricks. Το Winetricks είναι ένα σενάριο που μπορούν να εκτελέσουν οι χρήστες για να αυτοματοποιήσουν την εγκατάσταση στοιχείων όπως το Steam, το DirectX κ.λπ. Λάβετε υπόψη ότι κάθε διανομή Linux είναι διαφορετική και μπορεί να αντιμετωπίσετε προβλήματα. Δοκιμάστε με δική σας ευθύνη!

Υπάρχουν πολλές εκδόσεις του Skyrim, αλλά η καλύτερη έκδοση του παιχνιδιού που θα τρέχει σε Linux είναι η αρχική έκδοση του 2011. Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με αυτήν την έκδοση του παιχνιδιού, φροντίστε να το σχολιάσετε λεπτομερώς στο το επίσημο νήμα του WineHQ στο παιχνίδι. Ο έλεγχος αυτής της σελίδας είναι απαραίτητος, καθώς μπορεί να βοηθήσει τους προγραμματιστές του Wine να ανακαλύψουν τον καλύτερο τρόπο επίλυσης των προβλημάτων που αντιμετωπίζετε. Επιπλέον, μπορεί να συναντήσετε διορθώσεις στο παιχνίδι και εκεί.

Εγκαταστήστε το Wine

Η συντριπτική πλειοψηφία των παικτών Linux που θέλουν να τρέξουν το Skyrim θα χρησιμοποιούν το Steam. Είναι μακράν ο ευκολότερος τρόπος να εγκαταστήσετε γρήγορα αυτό το παιχνίδι στην επιφάνεια εργασίας Linux. Για να αποκτήσετε το Steam, ανοίξτε ένα παράθυρο τερματικού και χρησιμοποιήστε το για να εγκαταστήσετε το Wine και το εργαλείο Winetricks.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε την εντολή ar του Linux για να δημιουργήσετε στατικές βιβλιοθήκες

Ubuntu

sudo apt install wine-stable winetricks

ή

sudo apt install wine winetricks

Debian

sudo apt-get install wine winetricks

Arch Linux

sudo pacman -S wine winetricks

Μαλακό καπέλλο

sudo dnf install wine winetricks

OpenSUSE

sudo zypper install wine winetricks

Εγκαταστήστε το Steam με το Winetricks

Χρησιμοποιήστε το εργαλείο Winetricks για να αποκτήσετε την πιο πρόσφατη έκδοση του Steam:

winetricks steam

Εάν το εργαλείο Winetricks παρουσιάσει σφάλμα και δεν πραγματοποιήσει λήψη/εγκατάσταση του Steam, σκεφτείτε να απεγκαταστήσετε το εργαλείο και, στη συνέχεια, να το εγκαταστήσετε ξανά και δοκιμάστε το ξανά. Εναλλακτικά, μεταβείτε στον ιστότοπο του Steam, κατεβάστε την πιο πρόσφατη έκδοση του Steam (για Windows) και ανοίξτε το απευθείας με το Wine (κάνοντας δεξί κλικ σε αυτό και επιλέγοντας άνοιγμα με Wine Windows Program Loader).

Μόλις εγκατασταθεί, χρησιμοποιήστε το Steam για να συνδεθείτε στο λογαριασμό σας όπως συνήθως. Μετά από αυτό, κλείστε και βγείτε εντελώς από το εργαλείο Steam και πατήστε Alt + F2 στο πληκτρολόγιό σας. Στο πλαίσιο εντολών, πληκτρολογήστε “winecfg”. Εναλλακτικά, αναζητήστε “winecfg” ή “wine configuration” στο μενού των εφαρμογών σας.

  Πώς να παίξετε το God of War στο Linux

Μέσα στο εργαλείο διαμόρφωσης, αναζητήστε την “Έκδοση των Windows” και αλλάξτε την σε “Windows 7” και κάντε κλικ στο κουμπί εφαρμογής. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στην καρτέλα “Γραφικά”. Σε αυτήν την περιοχή, κάντε κλικ στο πλαίσιο ελέγχου δίπλα στην επιλογή “Εξομοίωση εικονικής επιφάνειας εργασίας”. Μετά από αυτό, μεταβείτε στο “Μέγεθος επιφάνειας εργασίας” και εισαγάγετε την ακριβή, εγγενή ανάλυση της οθόνης σας.

Για παράδειγμα: εάν επρόκειτο να εκτελέσω το Skyrim στον υπολογιστή μου Linux, θα έπρεπε να ρυθμίσω την εικονική επιφάνεια εργασίας σε 1920×1080 επειδή έχω οθόνη 1080p.

Όταν ορίσετε την ανάλυση, κάντε κλικ στο κουμπί «Εφαρμογή» και βγείτε από το winecfg.

Εγκαταστήστε το Skyrim σε Linux

Τώρα που το Wine λειτουργεί σωστά, μπορούμε να εγκαταστήσουμε το Skyrim σε Linux. Ξεκινήστε ανοίγοντας ξανά το Windows Steam, αναζητήστε τη βιβλιοθήκη παιχνιδιών σας για «Skyrim» και εγκαταστήστε το. Η εγκατάσταση θα διαρκέσει λίγο, οπότε να είστε υπομονετικοί. Όταν ολοκληρωθεί, βγείτε ξανά από το steam.

Σημείωση: Το Skyrim θα πρέπει να εγκαταστήσει αυτόματα το DirectX και όλα τα άλλα στοιχεία χρόνου εκτέλεσης που χρειάζεστε κατά τη διαδικασία εγκατάστασης. Εάν για κάποιο λόγο δεν τα έχετε εγκαταστήσει, εκτελέστε το: winetricks –gui αναζητήστε το “Directx” και εγκαταστήστε το. Και πάλι, φροντίστε να ανατρέξετε στο νήμα WineHQ στο Skyrim για Linux για να βοηθήσετε με τυχόν βιβλιοθήκες και αρχεία που λείπουν και αρνούνται να εγκαταστήσουν.

  Πώς να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας του υπολογιστή σας Linux με το BackInTime

Ανοίξτε τη διαχείριση αρχείων και μεταβείτε σε αυτήν τη θέση: /home/username/.wine/drive_c/Program Files (x86)/Steam. Μόλις φτάσετε εκεί, κάντε δεξί κλικ και επιλέξτε την επιλογή “άνοιγμα στο τερματικό”. Εάν ο διαχειριστής αρχείων σας δεν το υποστηρίζει, σκεφτείτε να εγκαταστήσετε τον διαχειριστή αρχείων Nautilus (Files) από το κατάστημα λογισμικού.

Μέσα στο τερματικό, ανοίξτε το πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου Nano:

nano skyrim-audio-fix.sh

Στη συνέχεια, επικολλήστε αυτόν τον κωδικό:

#!/bin/bash
cd ~/.wine/drive_c/Program Files (x86*/Steam/

PULSE_LATENCY_MSEC=50 wine steam.exe

Πατήστε Ctrl + O για να αποθηκεύσετε το αρχείο και Ctrl + X για έξοδο.

Δημιουργήστε μια συντόμευση στο σενάριο στον αρχικό σας φάκελο με:

ln -s ~/.wine/drive_c/Program Files (x86*/Steam/skyrim-audio-fix.sh ~/

Από εδώ και πέρα, κάθε φορά που προσπαθείτε να εκτελέσετε το Skyrim, ανοίξτε ένα τερματικό και εισαγάγετε τα εξής:sh skyrim-audio-fix.sh

Θα πρέπει να διορθώσει όλα τα ενοχλητικά προβλήματα με το σπάσιμο του ήχου.

Τελειώνω

Κάναμε απολύτως ό,τι ήταν δυνατό για να κάνουμε το Skyrim να λειτουργεί υπό Linux, και ως επί το πλείστον, λειτουργεί αρκετά καλά. Εάν εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε προβλήματα, σκεφτείτε να εγκαταστήσετε το “PlayOnLinux”, έχει ένα σενάριο που θα αυτοματοποιήσει την εγκατάσταση του The Elder Scrolls: Skyrim (μαζί με άλλα παιχνίδια των Windows) εάν ο οδηγός μας δεν λειτούργησε.

Το PlayOnLinux βρίσκεται στα περισσότερα καταστήματα λογισμικού διανομής Linux και repos. Είναι επίσης διαθέσιμο για λήψη μέσω του ιστότοπού τους.

Καλή αναζήτηση!