Πώς να ελέγξετε ένα έγγραφο του Microsoft Word για λογοκλοπή

Η λογοκλοπή είναι μια σοβαρή παραβίαση της ηθικής, αλλά αυτό δεν εμποδίζει τους ανθρώπους να το κάνουν. Όταν λαμβάνετε ένα έγγραφο του Word που θα πρέπει να είναι «πρωτότυπο» υλικό, μπορείτε να το εκτελέσετε μέσω ενός ελέγχου λογοκλοπής. Εδώ είναι οι επιλογές σας.

Χρησιμοποιήστε ένα πρόσθετο

Ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να ελέγξετε για λογοτεχνική κλοπή είναι να χρησιμοποιήσετε το Copyleaks, ένα πρόσθετο για το Microsoft Word που σαρώνει το έγγραφο για λογοκλοπή. Είναι εύκολο να εγκαταστήσετε το Copyleaks και είναι συμβατό με το Word 2016 ή μεταγενέστερο σε PC και Mac.

Ενώ λέει για Σελίδα επισκόπησης του Copyleaks ότι είναι “δωρεάν”, αυτό δεν είναι απολύτως ακριβές (κάτι που θα παρατηρήσετε επίσης αν σαρώσετε τις κριτικές των χρηστών). Για να ξεκαθαρίσει οποιαδήποτε σύγχυση, η εφαρμογή έχει ένα δωρεάν πρόγραμμα, αλλά παρέχει μόνο 10 δωρεάν πιστώσεις ανά μήνα.

Για κάθε 250 λέξεις που σαρώνει η εφαρμογή, μια πίστωση Copyleaks αφαιρείται από τον λογαριασμό σας. Έτσι, εάν έχετε ένα έγγραφο 2.500 λέξεων, χρειάζεστε 10 μονάδες για να το σαρώσει πλήρως η εφαρμογή. Ευτυχώς, το Copyleaks έχει τρία προγράμματα: δωρεάν, συνδρομητικό και προπληρωμένο. Κάθε βαθμίδα έχει τα δικά της οφέλη και σύστημα τιμολόγησης. Σε αυτό το παράδειγμα, θα χρησιμοποιήσουμε το δωρεάν πρόγραμμα.

  Πώς να βγάζετε πάντα ευκρινείς φωτογραφίες

Για να εγκαταστήσετε το Copyleaks, μεταβείτε στην ομάδα “Πρόσθετα” της καρτέλας “Εισαγωγή” και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο “Λήψη πρόσθετων”.

Κάντε κλικ

Εμφανίζεται το παράθυρο πρόσθετα του Office. Στη γραμμή αναζήτησης στο επάνω αριστερό μέρος του παραθύρου, αναζητήστε “Copyleaks”. Επιλέξτε “Copyleaks Plagiarism Checker”, που θα πρέπει να είναι το πρώτο αποτέλεσμα.

Αναζήτηση

Εμφανίζεται η σελίδα επισκόπησης του Copyleaks. Διαβάστε τα πάντα και, στη συνέχεια, επιλέξτε “Προσθήκη”.

Κάντε κλικ

Αφού εγκατασταθεί, μια νέα ομάδα «Copyleaks.com» εμφανίζεται στην καρτέλα «Αναφορές» στο Word. Προχωρήστε και επιλέξτε “Σάρωση”.

Κάντε κλικ

Το Copyleaks Plagiarism Checker ανοίγει στο δεξιό τμήμα του παραθύρου. Χρησιμοποιήστε τη διεύθυνση email σας για να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό και θα λάβετε ένα email που σας ζητά να το επαληθεύσετε. Μόλις το κάνετε, λαμβάνετε τις 10 δωρεάν πιστώσεις.

Εάν θέλετε να αγοράσετε περισσότερα, επιλέξτε “Λήψη πιστώσεων” στο κάτω μέρος του δεξιού παραθύρου που σας μεταφέρει στη σελίδα αγοράς.

Κάντε κλικ

Μόλις είστε έτοιμοι να ελέγξετε το έγγραφο του Word για λογοκλοπή, επιλέξτε “Σάρωση”.

Κάντε κλικ

Η διαδικασία σάρωσης ξεκινά και μπορεί να διαρκέσει μερικά λεπτά, ανάλογα με το μέγεθος του εγγράφου. Καθώς η εφαρμογή σαρώνει, οι διευθύνσεις URL εμφανίζονται στο δεξί παράθυρο. Ο όγκος και το ποσοστό παρόμοιων λέξεων που βρέθηκαν στο έγγραφο συνοδεύουν τις διευθύνσεις URL.

  Πώς να διορθώσετε τα Windows 10 δεν αναγνωρίζουν το τηλέφωνο Android

Μόλις ολοκληρωθεί η σάρωση, επιλέξτε “Έναρξη αναφοράς” για να δείτε τα λεπτομερή ευρήματα της σάρωσης.

Κάντε κλικ

Η αναφορά ανοίγει στο προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησής σας. Εμφανίζει πληροφορίες όπως τον αριθμό των λέξεων στο σαρωμένο έγγραφο σε σχέση με το ποσοστό παρόμοιων λέξεων που βρέθηκαν. Υπογραμμίζει επίσης ταυτόσημες λέξεις με ροζ (βλ. 1, παρακάτω) και λέξεις με σχετική σημασία στο αμύγδαλο (βλ. 2, παρακάτω).

Χρησιμοποιήστε έναν ηλεκτρονικό έλεγχο λογοκλοπής

Εάν δεν θέλετε να εγκαταστήσετε ένα πρόσθετο για το Word, υπάρχουν αρκετοί διαδικτυακοί ανιχνευτές λογοκλοπής που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. Ένα από τα πιο δημοφιλή είναι SmallSEOTεργαλεία, που παρέχει δωρεάν υπηρεσία, αν και σας περιορίζει στις 1.000 λέξεις ανά αναζήτηση.

Στη σελίδα ελέγχου λογοκλοπής, μπορείτε να αντιγράψετε και να επικολλήσετε το κείμενό σας στο πλαίσιο κειμένου που παρέχεται ή μπορείτε να ανεβάσετε το έγγραφό σας. Για να ανεβάσετε ένα έγγραφο του Word, επιλέξτε το εικονίδιο συνδέσμου δίπλα στο “Μεταφόρτωση εγγράφου”.

  Πώς να συνδεθείτε σε έναν διακομιστή SFTP στο Ubuntu

Ανοίγει το File Explorer (Windows) ή το Finder (Mac). Επιλέξτε το έγγραφο που θέλετε να ανεβάσετε και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο «Άνοιγμα».

Επιλέξτε το έγγραφο που θέλετε να ανεβάσετε και, στη συνέχεια, κάντε κλικ

Μετά τη μεταφόρτωση του εγγράφου σας, κάντε κλικ στο «Έλεγχος λογοκλοπής» κάτω από το πρόγραμμα μεταφόρτωσης εγγράφων.

Κάντε κλικ

Μόλις ο έλεγχος λογοκλοπής ολοκληρώσει τη σάρωση, εμφανίζει τα αποτελέσματα και σας δίνει μια ανάλυση πρόταση προς πρόταση. Εάν μια πρόταση επιβεβαιωθεί, δίπλα της εμφανίζεται το “Μοναδικό”. Εάν μια πρόταση αντιγράφηκε, δίπλα της εμφανίζεται η ένδειξη “Plagiarized”.

Κάντε κλικ στην καρτέλα “Αντιστοιχισμένες πηγές” για να δείτε τις πηγές του αντιγραμμένου κειμένου.

Εάν δεν σας πειράζει να ξοδέψετε λίγα μετρητά για να εντοπίσετε λογοκλοπή, υπάρχουν πολλοί άλλοι διαθέσιμοι πόροι. Quetext κάνει καταπληκτική δουλειά και είναι μόνο 10 δολάρια το μήνα για το πρόγραμμα Pro. Αυτό περιλαμβάνει απεριόριστους ελέγχους λογοκλοπής, επομένως είναι σημαντικά φθηνότερο από το πρόσθετο του Copyleaks, εάν δεν σας πειράζει να χρησιμοποιήσετε ένα ηλεκτρονικό πούλι.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μια υπηρεσία όπως Grammarly Premium, το οποίο είναι επίσης περίπου 10 $ το μήνα και περιλαμβάνει προηγμένο γραμματικό, στυλ και ορθογραφικό έλεγχο μαζί με ανίχνευση λογοκλοπής.