Πώς να βγάζετε πάντα ευκρινείς φωτογραφίες

Μια ευκρινής φωτογραφία είναι εκείνη όπου το θέμα είναι εστιασμένο με καθαρές γραμμές, ευκρινείς λεπτομέρειες και χωρίς (αθέλητη) θόλωση. Είναι γενικά σημάδι μιας υψηλής ποιότητας, τεχνικά εξαιρετικής εικόνας. Δείτε πώς μπορείτε να βεβαιωθείτε ότι βγάζετε πάντα ευκρινείς φωτογραφίες.

Έχω εξηγήσει λεπτομερώς πριν τι κάνει μια φωτογραφία ευκρινή, αλλά τώρα θα δούμε την πρακτική πλευρά των πραγμάτων. Ανακεφαλαιώνοντας, η ευκρίνεια είναι ένας συνδυασμός:

Ένα θέμα στο επίκεντρο
Στατική κάμερα
Οι ιδιότητες του φακού που χρησιμοποιείτε

Η παραπάνω φωτογραφία είναι ένα παράδειγμα ευκρινούς φωτογραφίας που τράβηξα. Παρατηρήστε πώς μπορείτε να δείτε κάθε μία από τις βλεφαρίδες της Kat. Τώρα, ας το δούμε στον πραγματικό κόσμο.

  Πώς να εντοπίσετε κρυφές κάμερες παρακολούθησης με το τηλέφωνό σας

Κατανοήστε τον εξοπλισμό σας

Ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες που επηρεάζουν την ευκρίνεια είναι οι ιδιότητες των φακών που χρησιμοποιείτε. Ένας από τους λόγους που οι επαγγελματικοί φακοί κοστίζουν πολύ περισσότερο (και είναι τόσο βαρείς) είναι ότι έχουν σχεδιαστεί για να είναι όσο το δυνατόν πιο ευκρινείς—και αυτό απαιτεί πολλή δουλειά. Εάν προσπαθείτε να τραβήξετε μια εξαιρετικά ευκρινή λήψη με έναν παλιό, φθηνό φακό, θα δυσκολευτείτε. ο φακός δεν είναι ικανός να λύσει με σαφήνεια τις λεπτομέρειες.

Ομοίως, η κάμερά σας έχει ένα όριο στο πόσο μπορεί να επιλύσει. Εάν οι λεπτομέρειες που προσπαθείτε να καταγράψετε προβάλλονται μικρότερες από τα pixel στον αισθητήρα, τότε δεν θα εμφανίζονται. Εδώ είναι ένα άλλο πορτρέτο με κοντινό πλάνο στα μάτια του μοντέλου.

  Το Memory Diag και το Battery Diag είναι δύο απλές εφαρμογές παρακολούθησης συστήματος [Mac]

Παρατηρήστε ότι οι βλεφαρίδες της δεν είναι τόσο καθορισμένες όσο στην Kat’s παραπάνω; Αυτό οφείλεται στο ότι στεκόμουν πιο πίσω, οπότε το Canon 5DIII δεν μπορούσε να επιλύσει περισσότερες λεπτομέρειες. Με έναν αισθητήρα υψηλότερης ανάλυσης, θα μπορούσα -τουλάχιστον θεωρητικά- να τους καταγράψω.

Αν και ο εξοπλισμός σας συνήθως δεν σας εμποδίζει να τραβήξετε υπέροχες λήψεις, είναι σημαντικό να καταλάβετε ότι θα επηρεάσει τη μέγιστη δυνατή ευκρίνεια που μπορείτε να επιτύχετε.

Επιλέξτε το σωστό διάφραγμα

Ο εξοπλισμός που χρησιμοποιείτε δεν είναι πάντα στον έλεγχό σας. Σχεδόν όχι

  Τι πρέπει να κάνετε εάν λάβετε ένα email ηλεκτρονικού ψαρέματος;