Πώς να απενεργοποιήσετε το Samsung Galaxy Note 10 ή 10 Plus

Τώρα που η Samsung στέλνει το Galaxy Note 10 και 10 Plus, θα διαπιστώσετε ότι η παραδοσιακή μέθοδος απενεργοποίησης των τηλεφώνων δεν λειτουργεί. Αντίθετα, πρέπει να χρησιμοποιήσετε έναν νέο συνδυασμό πλήκτρων ή να αλλάξετε τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις του. Να πώς.

Απενεργοποίηση με φυσικά κουμπιά

Σχεδόν σε κάθε άλλο smartphone ή tablet Android, μπορείτε να απενεργοποιήσετε τη συσκευή πατώντας παρατεταμένα το κουμπί λειτουργίας. Αυτή η ενέργεια συνήθως εκκινεί το μενού λειτουργίας που σας επιτρέπει να απενεργοποιήσετε το τηλέφωνο, να το επανεκκινήσετε ή περισσότερα. Στις νέες ναυαρχίδες της Samsung, αυτό ανοίγει τον εικονικό βοηθό Bixby.

Με τα Galaxy Note 10 και 10 Plus, η Samsung συμπεριέλαβε έναν νέο συνδυασμό πλήκτρων για την εκκίνηση του μενού λειτουργίας. Αντί απλώς να πατάτε και να κρατάτε πατημένο το κουμπί λειτουργίας (το οποίο η Samsung αποκαλεί “Πλαινό πλήκτρο”), πρέπει να πατήσετε παρατεταμένα τα κουμπιά λειτουργίας και μείωσης της έντασης ήχου ταυτόχρονα για αρκετά δευτερόλεπτα.

  10 καλύτεροι σαρωτές θυρών και πούλια που είναι δωρεάν

Μπορείτε να αφήσετε και τα δύο κάτω μέρη όταν εμφανιστεί το μενού λειτουργίας στην οθόνη. Τώρα, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να πατήσετε “Απενεργοποίηση” και το Samsung Galaxy Note 10 ή το 10 Plus θα απενεργοποιηθεί.

Αλλαγή της Ενέργειας Πατήστε και κρατήστε πατημένο το πλευρικό κουμπί

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, η Samsung σάς επιτρέπει να αλλάξετε την προεπιλεγμένη συμπεριφορά του παρατεταμένου πατήματος του κουμπιού λειτουργίας. Δείτε πώς μπορείτε να το αλλάξετε εάν προτιμάτε να μεταβείτε απευθείας στο μενού τροφοδοσίας αντί να εκκινήσετε το Bixby.

Αρχικά, σύρετε το δάχτυλό σας προς τα κάτω από το επάνω μέρος της οθόνης, ώστε να εμφανίζεται η σκίαση ειδοποιήσεων. Στη συνέχεια, πατήστε στο εικονίδιο με το γρανάζι στην επάνω δεξιά γωνία για να ανοίξετε το μενού Ρυθμίσεις.

Τώρα, πατήστε “Σύνθετες λειτουργίες”. Το στοιχείο πρέπει να βρίσκεται στη μέση της λίστας επιλογών.

  Πώς να ελέγξετε τον ελεύθερο χώρο στο δίσκο σε Mac

Επιλέξτε “Πλαϊνό κλειδί”.

Τώρα μπορείτε να αλλάξετε την προεπιλεγμένη συμπεριφορά του διπλού πατήματος του κουμπιού λειτουργίας, καθώς και τι συμβαίνει όταν πατάτε και κρατάτε πατημένο το κουμπί. Θα θέλετε να επιλέξετε “Μενού απενεργοποίησης” από την ενότητα “Πατήστε και κρατήστε πατημένο”.

Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο μενού του πλευρικού κουμπιού σύροντας προς τα κάτω στη σκίαση ειδοποιήσεων, αγγίζοντας το εικονίδιο λειτουργίας και επιλέγοντας “Ρυθμίσεις πλευρικού κλειδιού”. Στη συνέχεια, μπορείτε να επιλέξετε “Μενού απενεργοποίησης” ως την ενέργεια πατήστε και κρατήστε πατημένο.

Απενεργοποίηση από τον πίνακα γρήγορων ρυθμίσεων

Εάν δεν θέλετε ή δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα φυσικά κουμπιά του Galaxy Note 10 ή του 10 Plus για να απενεργοποιήσετε το ακουστικό, η Samsung έχει εισαγάγει μια συντόμευση στο μενού τροφοδοσίας στο πλαίσιο ειδοποιήσεων.

Για πρόσβαση σε αυτό, σύρετε προς τα κάτω από το επάνω μέρος της οθόνης του τηλεφώνου για να κατεβάσετε τη σκίαση ειδοποιήσεων. Από εκεί, πατήστε το εικονίδιο λειτουργίας στην επάνω δεξιά γωνία που βρίσκεται δίπλα στο κουμπί με το γρανάζι.

Το μενού τροφοδοσίας θα φορτωθεί τώρα, προσφέροντας πολλές επιλογές για να διαλέξετε. Πατήστε «Απενεργοποίηση» για να απενεργοποιήσετε τη συσκευή σας.

  Πώς να εγκαταστήσετε το Endless OS

Απενεργοποιήστε με το Bixby

Η τελευταία επιλογή είναι να ζητήσετε από τον εικονικό βοηθό της Samsung, Bixby, να απενεργοποιήσει το Samsung Galaxy Note 10 ή το 10 Plus.

Για να ξεκινήσετε, πρέπει να εκκινήσετε το Bixby. Εάν δεν έχετε αλλάξει την προεπιλεγμένη συμπεριφορά του παρατεταμένου πατήματος του κουμπιού λειτουργίας, μπορείτε να το κάνετε για να εμφανίσετε τον βοηθό. Από εκεί, πείτε «Απενεργοποιήστε το τηλέφωνο» και το ακουστικό σας θα πρέπει να απενεργοποιηθεί.

Μπορείτε επίσης να μεταβείτε στον εικονικό βοηθό μέσω του Bixby Home σύροντας το δάχτυλό σας στην αρχική οθόνη που βρίσκεται στη δεξιά πλευρά. Εδώ, μπορείτε να πατήσετε στο εικονίδιο του Bixby και, στη συνέχεια, να του πείτε, “Σβήστε το τηλέφωνο”.

Ενεργοποιήστε ξανά το Note 10 ή 10 Plus

Ευτυχώς, η Samsung δεν άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο ενεργοποιείτε ξανά το Galaxy Note 10 ή το 10 Plus. Όπως με όλα σχεδόν τα άλλα smartphone, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να πατήσετε και να κρατήσετε πατημένο το κουμπί λειτουργίας για αρκετά δευτερόλεπτα. Μπορείτε να το αφήσετε όταν εμφανιστεί το λογότυπο της Samsung στην οθόνη.