Πώς να ενεργοποιήσετε μια ερώτηση αποθήκευσης λήψης στον Microsoft Edge στα Windows 10

Τα Windows 10 θέλουν πραγματικά να κάνουν τον Microsoft Edge το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης για όλους και κάνει ό,τι μπορεί για να συμβεί αυτό, ανεξάρτητα από το αν οι χρήστες το θέλουν ή όχι. Το πρόγραμμα περιήγησης δεν είναι κακό, αλλά είναι σίγουρα ένα έργο σε εξέλιξη με πολλές δυνατότητες, με τα πρόσθετα να είναι τα κυριότερα, τα οποία όμως δεν έχουν εμφανιστεί στις σταθερές εκδόσεις των Windows 10. Έχει επίσης παραξενιές, ένα από τα οποία είναι ότι το πρόγραμμα περιήγησης δεν σας ρωτά εάν θέλετε να αποθηκεύσετε ή να εκτελέσετε ένα αρχείο όταν κάνετε κλικ σε ένα κουμπί “Λήψη”. Η λήψη ξεκινά απλώς και μπορείτε μόνο να την ακυρώσετε ή να την διακόψετε. Εάν θέλετε να αποθηκεύσετε ένα αρχείο σε διαφορετική τοποθεσία, δηλαδή όχι στον προεπιλεγμένο φάκελο λήψεων, τότε θα πρέπει να το μετακινήσετε αργότερα μόλις ολοκληρωθεί η λήψη του αρχείου. Εάν θέλετε να σας ζητήσει ο Edge πριν ξεκινήσει η λήψη και να σας ρωτήσει εάν θέλετε να αποθηκεύσετε ένα αρχείο και πού να το αποθηκεύσετε, μπορείτε να το κάνετε με μια μικρή αλλαγή στο μητρώο των Windows.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε μια φωνητική εντολή Cortana για να τερματίσετε τη λειτουργία των Windows 10

Από προεπιλογή, αυτό είναι αυτό που βλέπετε όταν κάνετε κλικ σε ένα κουμπί λήψης στον Microsoft Edge.

Ανοίξτε το μητρώο των Windows. Πληκτρολογήστε “regedit” στη γραμμή αναζήτησης και εκτελέστε το με δικαιώματα διαχειριστή. Πλοηγηθείτε στην ακόλουθη τοποθεσία. Εάν δεν βλέπετε το κλειδί “Λήψεις”, προχωρήστε και δημιουργήστε το από το Edit>New>Key.

HKEY_CURRENT_USERSOFTWAREClassesLocal SettingsSoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionAppContainerStoragemicrosoft.microsoftedge_8wekyb3d8bbweMicrosoftEdgeDownload

Μέσα σε αυτό το κλειδί, δημιουργήστε μια νέα καταχώρηση DWORD από την τιμή Edit>New>DWORD (32-bit) και ονομάστε την “EnableSavePrompt”. Ορίστε την τιμή του σε ‘1’.

Κλείστε το μητρώο και επιστρέψτε στο Edge. Ξεκινήστε μια λήψη και θα δείτε την παρακάτω προτροπή να εμφανίζεται στο κάτω μέρος. Εφόσον δεν απαντήσετε σε αυτήν την προτροπή, η λήψη δεν θα ξεκινήσει.

  Πώς να κατεβάσετε ένα αρχείο APPX από το Microsoft Store στα Windows 10

Η προτροπή φαίνεται οικεία επειδή είναι ακριβώς η ίδια που εμφανίζεται στον Internet Explorer 11 όταν κάνετε κλικ σε ένα κουμπί λήψης. Το Edge δεν έχει ρύθμιση διεπαφής χρήστη για να το ενεργοποιήσει (ακόμα), αλλά η δυνατότητα να εμφανίζεται το μήνυμα είναι σίγουρα εκεί. Κάθε φορά που αισθάνεστε ότι η προτροπή γίνεται ενοχλητική, απλώς επαναφέρετε την τιμή της καταχώρισης DWORD που μόλις κάνατε σε “o” και θα σταματήσει να εμφανίζεται.