Πώς να εκτυπώσετε από το Chrome χρησιμοποιώντας το παράθυρο διαλόγου εκτύπωσης συστήματος

Μπορείτε να εκτυπώσετε αρχεία απευθείας από το Chrome. Εάν έχετε ανοιχτό ένα αρχείο PDF στο Chrome ή ένα αρχείο κειμένου ή μια εικόνα, μπορείτε να πατήσετε τη συντόμευση πληκτρολογίου Ctrl+P για να εμφανιστεί το παράθυρο διαλόγου εκτύπωσης. Το παράθυρο διαλόγου που βλέπετε είναι η διεπαφή εκτύπωσης του ίδιου του Chrome, η οποία, ανεξάρτητα από τον εκτυπωτή σας, θα είναι πάντα η ίδια. Ο εκτυπωτής σας μπορεί να έχει πιο πλούσιες επιλογές εκτύπωσης ή μπορεί να μην υποστηρίζει τις προεπιλεγμένες, αλλά το Chrome είναι λίγο-πολύ αδιάφορο σε αυτόν. Εάν πρέπει να εκτυπώσετε από το Chrome, μπορείτε ακόμα να χρησιμοποιήσετε το παράθυρο διαλόγου εκτύπωσης συστήματος.

Διάλογος εκτύπωσης συστήματος Chrome

Υπάρχουν δύο τρόποι για να μεταβείτε στο παράθυρο διαλόγου εκτύπωσης συστήματος από το Chrome. Εάν έχετε πατήσει ήδη τη συντόμευση πληκτρολογίου Ctrl+P, αναζητήστε την επιλογή «Εκτύπωση με χρήση διαλόγου συστήματος» στο κάτω μέρος της αριστερής στήλης.

  Πώς να μεταδώσετε μια εφαρμογή Chrome στο Chromecast

Για να μεταβείτε απευθείας στο παράθυρο διαλόγου εκτύπωσης συστήματος, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη συντόμευση πληκτρολογίου Ctrl+Shift+P.

Το παράθυρο διαλόγου εκτύπωσης του Chrome είναι απλό, ωστόσο έχει βασικές ρυθμίσεις που σας επιτρέπουν να αλλάξετε το μέγεθος του χαρτιού στο οποίο εκτυπώνετε, να επιλέξετε τον αριθμό των αντιγράφων που πρόκειται να εκτυπωθούν, να ορίσετε προσαρμοσμένα περιθώρια και να επιλέξετε μεταξύ κατακόρυφου και οριζόντιου διατάξεις. Εάν δεν μπορείτε να βρείτε αυτές τις ρυθμίσεις, κάντε κλικ στην επιλογή Περισσότερες ρυθμίσεις στην αριστερή στήλη.

Φυσικά, το Chrome δεν διαθέτει προηγμένες επιλογές διαχείρισης χρωμάτων που μπορεί να υποστηρίζει το παράθυρο διαλόγου εκτύπωσης του συστήματός σας. Το παράθυρο διαλόγου συστήματος σάς επιτρέπει να λαμβάνετε υπόψη το θολό κείμενο, να εξοικονομείτε γραφίτη σε μια εργασία εκτύπωσης και ακόμη και να προσθέτετε ένα υδατογράφημα. Και πάλι, ενδέχεται να δείτε περισσότερες ή λιγότερες επιλογές στο παράθυρο διαλόγου εκτύπωσης συστήματος, ανάλογα με το τι μπορεί να κάνει ο εκτυπωτής σας.

  Προβολή και σύγκριση εκδόσεων συνημμένων στα νήματα του Gmail [Chrome]

Το Chrome παρέχει μια απλοποιημένη διεπαφή για πολλά πράγματα που δεν κάνουν άλλα προγράμματα περιήγησης. Ο Firefox για ένα, στέλνει εργασίες εκτύπωσης απευθείας στο παράθυρο διαλόγου εκτύπωσης του συστήματος. Ο Chrome από την άλλη έχει μια απλοποιημένη έκδοση του, όπως έχει τη δική του απλοποιημένη έκδοση του Task Manager.

Εάν στέλνετε εργασίες εκτύπωσης στον εκτυπωτή σας μέσω του Chrome και φαίνεται να έχουν κολλήσει, μπορείτε να δοκιμάσετε να χρησιμοποιήσετε τις επιλογές του συστήματος για εκτύπωση. Για να εκτυπώσει το Chrome, ο εκτυπωτής σας πρέπει να έχει ρυθμιστεί σωστά. Αυτό μπορεί να γίνεται μέσω γενικών προγραμμάτων οδήγησης εκτυπωτή που εγκαθιστά το λειτουργικό σας σύστημα (Windows ή macOS) ή μπορεί να γίνεται μέσω προγραμμάτων οδήγησης για συγκεκριμένο μοντέλο που εγκαταστήσατε. Εάν μια εργασία εκτύπωσης δεν ολοκληρωθεί τόσο από το παράθυρο διαλόγου εκτύπωσης του Chrome όσο και από το σύστημα, μπορεί να οφείλεται στο ότι δεν έχει ρυθμιστεί σωστά, σε πρόβλημα με τις θύρες USB που χρησιμοποιούνται ή το καλώδιο του εκτυπωτή που χρησιμοποιείται.

  Πώς να προσθέσετε δυνατότητες προσβασιμότητας στο Google Chrome