Πώς να δείτε τον χρόνο παρακολούθησης στις εφαρμογές YouTube

Οι εφαρμογές και οι συσκευές στις οποίες εκτελούνται μπορεί να είναι δύσκολο να καταργηθούν. Υπάρχει αρκετό νέο περιεχόμενο στις εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης κάθε ώρα της ημέρας που μπορεί να μην ξεμείνετε ποτέ από νέα πράγματα για ανάγνωση ή παρακολούθηση. Αν μη τι άλλο, μπορείτε πάντα να μπείτε σε ένα καλό επιχείρημα Twitter. Αυτός είναι ακριβώς ο λόγος που η Apple προσθέτει το Screen Time στα iPhone στο iOS 12. Είναι μια νέα δυνατότητα που σας επιτρέπει να περιορίσετε τον χρόνο που αφιερώνετε σε συγκεκριμένους τύπους εφαρμογών. Φυσικά, δεν είναι μόνο οι χρήστες iOS που χρειάζονται τον περιορισμό και άλλες εφαρμογές προσθέτουν τις δικές τους δυνατότητες περιορισμού χρόνου. Το YouTube πρόσθεσε μια νέα λειτουργία Time Watched που σας υπενθυμίζει να κάνετε ένα διάλειμμα.

  Πώς να παρακολουθήσετε YouTube, Hulu και Netflix σε Mini View στα Windows 10

Time Watched στο YouTube

Το Time Watched είναι διαθέσιμο τόσο σε iOS όσο και σε Android. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε την πιο πρόσφατη έκδοση της εφαρμογής YouTube. Η δυνατότητα δεν είναι (προς το παρόν) διαθέσιμη στην web έκδοση του YouTube.

Ανοίξτε την εφαρμογή YouTube και πατήστε το εικονίδιο του προφίλ σας επάνω δεξιά. Στην οθόνη λογαριασμού, θα πρέπει να υπάρχει η επιλογή “Χρόνος παρακολούθησης”.

Πατήστε την επιλογή Χρόνος παρακολούθησης και θα λάβετε μια σύνοψη του χρόνου που αφιερώσατε παρακολουθώντας βίντεο στο YouTube.

Η σύνοψη σάς παρέχει στατιστικά στοιχεία για την παρούσα ημέρα, χθες, την περασμένη εβδομάδα και τον μέσο χρόνο που αφιερώσατε στην εφαρμογή. Από προεπιλογή, δεν υπάρχει όριο για το πόσο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή. Μπορείτε να το ρυθμίσετε ενεργοποιώντας την επιλογή «Υπενθύμισέ μου να κάνω ένα διάλειμμα». Αυτό θα ανοίξει το μενού Συχνότητα Υπενθύμισης όπου μπορείτε να ορίσετε πόσο συχνά θα πρέπει να σας υπενθυμίζεται να κλείσετε την εφαρμογή και να κάνετε κάτι άλλο.

  Πώς να ακούσετε YouTube Music σε Linux με το Ytmdesktop

Η λειτουργία Time Watched του YouTube δεν μοιάζει με το Screen Time. Δεν θα σας κλειδώσει από την εφαρμογή YouTube εάν παρακολουθείτε βίντεο για πολύ καιρό. Αντίθετα, η εφαρμογή θα σας λέει σε τακτά χρονικά διαστήματα της επιλογής σας να κάνετε ένα διάλειμμα. Εκτός από αυτό, η εφαρμογή σάς λέει πόσο χρόνο ξοδεύετε σε αυτήν, κάτι που είναι ένας παθητικός τρόπος να σας ντροπιάσει να τη χρησιμοποιήσετε λίγο λιγότερο.

Είναι κρίμα που η δυνατότητα δεν έχει επεκταθεί στον ιστότοπο. Η εφαρμογή YouTube δεν είναι ακριβώς εύκολη με την μπαταρία μιας συσκευής. Παίζει βίντεο, ώστε να εξαντλήσει γρήγορα την μπαταρία μιας συσκευής, πράγμα που σημαίνει ότι οι άνθρωποι είναι πιο πιθανό να παρακολουθήσουν το YouTube σε επιτραπέζιο υπολογιστή με πιο αξιόπιστο τροφοδοτικό. Το χαρακτηριστικό πρέπει πραγματικά να επεκταθεί στον ιστότοπο. Δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Time Watched εάν δεν είστε συνδεδεμένοι στον λογαριασμό σας Google.

  Πώς να συνεργαστείτε σε μια λίστα αναπαραγωγής μουσικής YouTube