Πώς να εκτελέσετε εντολές PowerShell σε ένα απομακρυσμένο σύστημα Windows 10

Τα Windows 10 διαθέτουν εργαλεία απομακρυσμένης πρόσβασης. Αυτά τα εργαλεία είναι ενσωματωμένα στο λειτουργικό σύστημα και μπορείτε επίσης να εγκαταστήσετε εργαλεία απομακρυσμένης πρόσβασης τρίτων. Η απομακρυσμένη πρόσβαση είναι μια χρήσιμη λειτουργία, αλλά μπορεί επίσης να αποτελεί κίνδυνο για την ασφάλεια, εάν δεν προσέχετε πώς και πότε είναι ενεργοποιημένη ή σε ποιον παρέχετε απομακρυσμένη πρόσβαση. Για αυτόν τον λόγο, τα περισσότερα εργαλεία απομακρυσμένης πρόσβασης είναι κλειδωμένα πίσω από επίπεδα πρόσβασης που πρέπει να εκχωρηθούν για να μπορέσει το εργαλείο να λειτουργήσει στο σύστημά σας. Το PowerShell δεν αποτελεί εξαίρεση.

απομακρυσμένο σύστημα Windows 10

Εκτελέστε εντολές PowerShell σε απομακρυσμένο σύστημα Windows 10

Μπορείτε να εκτελέσετε εντολές PowerShell σε ένα απομακρυσμένο σύστημα Windows 10, αλλά το σύστημα προορισμού πρέπει να επιτρέπει την απομακρυσμένη εκτέλεση αυτών των εντολών.

  Πώς να δημιουργήσετε σημειώσεις από το Κέντρο δράσης στα Windows 10

Ενεργοποίηση εντολών PowerShell στο απομακρυσμένο σύστημα

Για να ενεργοποιήσετε την εκτέλεση απομακρυσμένων εντολών PowerShell σε ένα σύστημα, ακολουθήστε αυτά τα βήματα.

Στο σύστημα προορισμού, ανοίξτε το PowerShell με δικαιώματα διαχειριστή.
Εκτελέστε αυτήν την εντολή: Enable-PSRemoting -Force
Μόλις εκτελεστεί η εντολή, θα μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε αυτήν απομακρυσμένα και να εκτελέσετε εντολές PowerShell.

Εάν ο υπολογιστής προορισμού είναι μέρος μιας ομάδας εργασίας αλλά δεν είναι συνδεδεμένος σε μια υπηρεσία καταλόγου Active Directory, θα πρέπει να ενεργοποιήσετε τις εντολές PowerShell στο σύστημα ακολουθώντας αυτά τα βήματα.

Στο σύστημα προορισμού, ανοίξτε το PowerShell με δικαιώματα διαχειριστή.
Εκτελέστε αυτήν την εντολή: Set-NetFirewallRule -Όνομα ‘WINRM-HTTP-In-TCP’ -RemoteAddress Any
Μόλις εκτελεστεί η εντολή, θα μπορείτε να έχετε πρόσβαση στο σύστημα από απόσταση και να εκτελείτε εντολές PowerShell σε αυτό.

  Πώς να αφαιρέσετε το χρώμα από τη γραμμή τίτλου στα Windows 10

Αυτές οι εντολές είναι βασικές όταν πρόκειται για την ενεργοποίηση εντολών PowerShell σε ένα απομακρυσμένο σύστημα, αλλά θα εκτελέσετε και άλλες εντολές επίσης. Πρώτον, όταν συνδέεστε σε ένα απομακρυσμένο σύστημα, θα πρέπει να κάνετε έλεγχο ταυτότητας με το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης του συστήματος. Επιπλέον, θα πρέπει επίσης να βάλετε στη λίστα επιτρεπόμενων τον υπολογιστή από τον οποίο πρόκειται να αποκτήσετε απομακρυσμένη πρόσβαση στο σύστημα. Δεν είναι σε καμία περίπτωση μια απλή διαδικασία, αλλά ξεκινά επιτρέποντας την εκτέλεση εντολών στο απομακρυσμένο σύστημα.

συμπέρασμα

Η απομακρυσμένη πρόσβαση είναι πολύπλοκη όταν γίνεται μέσω των γραμμών εντολών. Εάν δυσκολεύεστε να ρυθμίσετε την απομακρυσμένη πρόσβαση, εξετάστε το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσετε ένα εργαλείο τρίτων όπως το TeamViewer, το οποίο είναι πολύ πιο εύκολο στη χρήση, αλλά εξακολουθεί να είναι ασφαλές. Εάν δεν έχετε άλλη επιλογή από το να χρησιμοποιήσετε το PowerShell, θα πρέπει να αφιερώσετε χρόνο για να μάθετε πώς να ξεκινήσετε μια σύνδεση και τις παραμέτρους που μπορείτε να ορίσετε για αυτήν. Κάντε το πριν χρειαστεί να αποκτήσετε απομακρυσμένη πρόσβαση στο σύστημα. Λίγη γνώση και κατανόηση του τρόπου λειτουργίας της απομακρυσμένης πρόσβασης θα σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε προβλήματα καθώς εμφανίζονται.

  Πώς να απενεργοποιήσετε το κλειδί των Windows στα Windows 10