Πώς να αφαιρέσετε το χρώμα από τη γραμμή τίτλου στα Windows 10


Το 2015, μήνες πριν από την κυκλοφορία των Windows 10, πολλοί χρήστες εκτελούσαν τις εκδόσεις προεπισκόπησης του λειτουργικού συστήματος που η Microsoft είχε διαθέσει σε οποιονδήποτε και σε οποιονδήποτε ενδιαφέρεται να το δοκιμάσει. Οι αρχικές κριτικές ήταν καλές, αλλά οι χρήστες εξακολουθούσαν να σημείωσαν ορισμένα πράγματα στη διεπαφή χρήστη που δεν τους άρεσαν. Ένα αξιοσημείωτο παράπονο ήταν ότι οι γραμμές τίτλου όλων των εφαρμογών επιφάνειας εργασίας ήταν λευκές. Όλα τα παράθυρα είχαν μια πολύ λεπτή χρωματιστή γραμμή γύρω από το περίγραμμα, αλλά αυτό ήταν περίπου. Οι χρήστες άρχισαν γρήγορα να χακάρουν το δρόμο τους σε μια έγχρωμη γραμμή τίτλου και η Microsoft τελικά τους ενεργοποίησε ξανά μέσω μιας μεταγενέστερης ενημέρωσης. Υποθέτουμε ότι οι περισσότεροι χρήστες είναι ευχαριστημένοι τώρα που έχουν πίσω τις έγχρωμες γραμμές τίτλου τους, αλλά αν σας άρεσαν αυτές οι απλές λευκές γραμμές τίτλου στα Windows 10, δείτε πώς μπορείτε να τις επαναφέρετε.

  Πώς να δείτε τη χρήση αποθηκευτικού χώρου ανά φάκελο στα Windows 10

Η ενημερωμένη έκδοση επετείου των Windows 10 έχει μια επιλογή που σας επιτρέπει να απενεργοποιήσετε το χρώμα στις γραμμές τίτλου. Προς το παρόν, θα δείτε την επιλογή μόνο εάν εκτελείτε μια έκδοση προεπισκόπησης των Windows 10 που κυκλοφόρησε μετά την εκδήλωση Build 2016.

Ανοίξτε τις εφαρμογές Ρυθμίσεις και μεταβείτε στην ομάδα ρυθμίσεων Εξατομίκευση. Στην καρτέλα Χρώματα, κάντε κύλιση προς τα κάτω στο σημείο όπου βρίσκονται οι επιλογές ενεργοποίησης/απενεργοποίησης χρώματος στο μενού Έναρξη, στη γραμμή εργασιών και στο Κέντρο ενεργειών. Θα δείτε έναν νέο διακόπτη που ονομάζεται “Εμφάνιση χρώματος στη γραμμή τίτλου”. Απενεργοποιήστε το και οι γραμμές τίτλου σας δεν θα έχουν πλέον χρώμα.

  Εργαλείο δημιουργίας GIF Screencast με ισχυρό πρόγραμμα επεξεργασίας [Windows]

Δείτε πώς θα μοιάζει η γραμμή τίτλου ενός ενεργού παραθύρου του Chrome. Είναι λίγο μειλίχιο, αλλά δεν πρόκειται να κρίνουμε αν έτσι σας αρέσουν τα παράθυρά σας.

Η απενεργοποίηση του χρώματος στις γραμμές τίτλου μέσω αυτού του διακόπτη, το απενεργοποιεί τόσο για επιτραπέζιους όσο και για καθολικές εφαρμογές, όπως η εφαρμογή Windows Store. Το περίγραμμα εξακολουθεί να παραμένει τόσο σε εφαρμογές επιτραπέζιου υπολογιστή όσο και σε καθολικές εφαρμογές και μπορεί να σας δώσει μια υπόδειξη για το ποιο παράθυρο εφαρμογής είναι ενεργό.