Γιατί οι εφαρμογές κλείνουν ξαφνικά στο iOS 15

Το iOS και οι εφαρμογές στο iOS λειτουργούν απρόσκοπτα. Είναι σπάνιο οι κάτοχοι iPhone ή iPad να αναβαθμίσουν το λειτουργικό σύστημα στη συσκευή τους και να ανακαλύψουν ότι οι αγαπημένες τους εφαρμογές δεν λειτουργούν πλέον λόγω αναβάθμισης του λειτουργικού συστήματος. Η Apple κυκλοφορεί την έκδοση beta του iOS πολύ νωρίτερα από την πραγματική σταθερή έκδοση και ενημερώνει πάντα τους προγραμματιστές για τις επερχόμενες αλλαγές συμβατότητας, έτσι ώστε, την ημέρα κυκλοφορίας του iOS, οι χρήστες πρέπει μόνο να αναβαθμίσουν το λειτουργικό σύστημα και τις εφαρμογές τους.

iphone 13

Γιατί οι εφαρμογές κλείνουν ξαφνικά στο iOS 15

Εάν ανοίξετε μια εφαρμογή στο τηλέφωνό σας αφού την ενημερώσετε στο iOS 15 και κλείσει αμέσως, είναι πιθανό να αντιμετωπίσετε ένα σφάλμα εφαρμογής. Ένα σφάλμα εφαρμογής είναι ένα ζήτημα σταθερότητας εφαρμογής. Ο προγραμματιστής κυκλοφόρησε μια έκδοση που, ενώ είναι συμβατή με το iOS 15, έχει προβλήματα με αυτό που την εμποδίζουν να εκτελεστεί. Ορισμένες εφαρμογές μπορεί να κλείσουν το δεύτερο που θα τις ανοίξετε, ενώ άλλες μπορεί να κλείσουν μετά από ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα ή όταν εκτελείτε μια συγκεκριμένη ενέργεια στην εφαρμογή.

  Το Narwhal για το reddit είναι τέλειο για Lurkers & GIF Haters [iOS]

Πώς να διορθώσετε τις εφαρμογές που κλείνουν ξαφνικά στο iOS 15

Εάν οι εφαρμογές κλείσουν ξαφνικά στο iOS 15, υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να δοκιμάσετε για να διορθώσετε το πρόβλημα. Εάν αυτό συμβαίνει με κάθε μεμονωμένη εφαρμογή στο τηλέφωνό σας, ακόμη και με τις εφαρμογές στοκ, θα πρέπει να επαναφέρετε το τηλέφωνο. Βεβαιωθείτε ότι έχετε δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας για τα πάντα γιατί η επαναφορά θα διαγράψει τα δεδομένα στο τηλέφωνό σας. Θα μπορείτε να επαναφέρετε το τηλέφωνο από το αντίγραφο ασφαλείας και αυτό θα διορθώσει το πρόβλημα.

Συνδέστε το τηλέφωνο στον υπολογιστή Mac ή Windows 10.
Ανοίξτε το Finder σε Mac ή iTunes στα Windows 10.
Επιλέξτε το τηλέφωνο και δημιουργήστε ένα αντίγραφο ασφαλείας.
Μόλις δημιουργηθεί το αντίγραφο ασφαλείας, αποσυνδέστε το τηλέφωνο.
Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις.
Μεταβείτε στο Γενικά> Μεταφορά ή Επαναφορά iPhone.
Πατήστε Διαγραφή όλου του περιεχομένου και των ρυθμίσεων.
Μόλις γίνει επαναφορά του iPhone, συνδέστε το Mac ή τον υπολογιστή σας.
Ανοίξτε το Finder σε Mac ή iTunes στα Windows 10.
Επιλέξτε την επιλογή Restore from backup.
Επαναφέρετε το τηλέφωνο και οι εφαρμογές θα πρέπει να σταματήσουν να κολλάνε.

  Βασικός οδηγός για το απόρρητο στο iOS

1. Αναβάθμιση εφαρμογής

Εάν το σφάλμα εφαρμογής συμβαίνει μόνο με επιλεγμένες εφαρμογές στο τηλέφωνό σας, σημαίνει ότι η ίδια η εφαρμογή δεν είναι σταθερή. Μάλλον πρέπει να αναβαθμίσετε την εφαρμογή.

Ανοίξτε την εφαρμογή App Store στο iPhone σας.
Πατήστε το εικονίδιο του προφίλ σας επάνω δεξιά.
Κάντε κύλιση προς τα κάτω στη λίστα με τις διαθέσιμες ενημερώσεις.
Πατήστε Ενημέρωση δίπλα στην εφαρμογή που παρουσιάζει σφάλμα.
Μόλις ενημερωθεί η εφαρμογή, θα πρέπει να σταματήσει να κολλάει.

Σημείωση: εάν μια ενημέρωση εφαρμογής δεν είναι διαθέσιμη και το σφάλμα εφαρμογής είναι κάτι που αντιμετωπίζουν πολλοί χρήστες, περιμένετε μερικές ημέρες και ο προγραμματιστής θα πρέπει να κυκλοφορήσει μια ενημέρωση. Αυτό εξαρτάται από το αν η εφαρμογή είναι ακόμα σε ενεργή ανάπτυξη ή όχι, ωστόσο, εάν η εφαρμογή είναι συμβατή με το iOS 15, αυτό σημαίνει ότι ο προγραμματιστής εξακολουθεί να εργάζεται ενεργά σε αυτήν.

2. Απεγκαταστήστε και επανεγκαταστήστε την εφαρμογή

Εάν το σφάλμα εφαρμογής αφορά συγκεκριμένα μια συγκεκριμένη εφαρμογή και δεν υπάρχει διαθέσιμη ενημέρωση για αυτήν, δοκιμάστε να απεγκαταστήσετε και να επανεγκαταστήσετε την εφαρμογή.

Πατήστε παρατεταμένα το εικονίδιο της εφαρμογής στην αρχική οθόνη.
Πατήστε το σήμα κλεισίματος στο εικονίδιο της εφαρμογής όταν αρχίσει να «κουνιέται».
Επιβεβαιώστε ότι θέλετε να διαγράψετε την εφαρμογή.
Εγκαταστήστε ξανά την εφαρμογή από το App Store.

  Πώς να προσαρμόσετε τη γραμματοσειρά και το φόντο του iMessage στο iOS 10

3. Επανεκκινήστε το τηλέφωνο

Η επανεκκίνηση του τηλεφώνου μπορεί να διορθώσει προβλήματα με σφάλματα εφαρμογής. Η εφαρμογή μπορεί να μην είναι πρόβλημα. Αντίθετα, θα μπορούσε να είναι πρόβλημα με το iOS 15.

Πατήστε το κουμπί αύξησης της έντασης και μετά το κουμπί μείωσης της έντασης στο iPhone σας.
Πατήστε και κρατήστε πατημένο το κουμπί ύπνου/αφύπνισης.
Όταν εμφανιστεί το ρυθμιστικό λειτουργίας, σύρετέ το για να απενεργοποιήσετε το τηλέφωνο.
Πατήστε το κουμπί ύπνου/αφύπνισης για να ενεργοποιήσετε ξανά το τηλέφωνο.

Σε iPhone με κουμπί Home, πατήστε παρατεταμένα το κουμπί ύπνου/αφύπνισης για να λάβετε το ρυθμιστικό λειτουργίας.

συμπέρασμα

Μια εφαρμογή που δεν είναι συμβατή με το iOS 15 δεν θα εκτελείται. Θα δείτε ένα μήνυμα που θα σας ενημερώνει ότι η εφαρμογή δεν είναι συμβατή. Εάν δεν βλέπετε αυτό το μήνυμα, η εφαρμογή έχει αναβαθμιστεί ώστε να εκτελείται σε iOS 15, αλλά έχει προβλήματα σταθερότητας. Στις περισσότερες περιπτώσεις, θα χρειαστεί ο προγραμματιστής να κυκλοφορήσει μια ενημερωμένη έκδοση που είναι σταθερή. Υπάρχουν λίγα που μπορείτε να κάνετε για να επηρεάσετε τον προγραμματιστή από αυτή την άποψη, αλλά οι περισσότεροι προγραμματιστές iOS είναι προνοητικοί σχετικά με τις εφαρμογές τους. Αναφέρετε τη συντριβή εάν δεν το έχετε κάνει ήδη.