Πώς να εισαγάγετε το μηδέν πριν από έναν αριθμό στο Excel

Κατά την εισαγωγή αριθμών στο Excel, τα μηδενικά στην αρχή του αριθμού αφαιρούνται. Αυτό μπορεί να είναι ένα πρόβλημα κατά την εισαγωγή αριθμών τηλεφώνου και αναγνωριστικών. Σε αυτό το άρθρο, θα καλύψουμε τρόπους επίλυσης αυτού του προβλήματος και διατήρησης των αρχικών μηδενικών.

Διατηρήστε το Leading Zero καθώς πληκτρολογείτε

Εάν θέλετε να βεβαιωθείτε ότι διατηρείται το αρχικό μηδέν κατά την πληκτρολόγηση, εισαγάγετε ένα μόνο εισαγωγικό πριν πληκτρολογήσετε τον αριθμό.

Αυτό δίνει εντολή στο Excel να αποθηκεύσει την τιμή ως κείμενο και όχι ως αριθμό.

  Χρησιμοποιήστε τις συντομεύσεις πληκτρολογίου του μενού Έναρξη για ταχύτερη πλοήγηση στα Windows 10

Όταν πατάτε «Enter» για επιβεβαίωση, εμφανίζεται ένα πράσινο τρίγωνο στην επάνω αριστερή γωνία του κελιού. Το Excel ελέγχει ότι σκοπεύατε να το κάνετε αυτό ή εάν θέλετε να το μετατρέψετε σε αριθμό.

Κάντε κλικ στο εικονίδιο με το διαμάντι για να εμφανιστεί μια λίστα ενεργειών. Επιλέξτε «Ignore Error» για να συνεχίσετε και να αποθηκεύσετε τον αριθμό ως κείμενο.

Το πράσινο τρίγωνο θα πρέπει στη συνέχεια να εξαφανιστεί.

Εφαρμόστε μορφοποίηση για να διατηρήσετε το μηδέν

Είναι γρήγορο και απλό να εφαρμόσετε τη μορφοποίηση κειμένου καθώς πληκτρολογείτε, αλλά είναι ακόμα πιο αποτελεσματικό να το κάνετε εκ των προτέρων.

Επιλέξτε το εύρος των κελιών που θέλετε να μορφοποιήσετε ως κείμενο. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στην καρτέλα “Αρχική σελίδα”, επιλέξτε το βέλος της λίστας στην ομάδα Αριθμός και επιλέξτε “Κείμενο”.

  Επαναφέρετε την εφαρμογή WP8 Music στο Windows Phone 8.1

Οι τιμές που εισάγετε σε αυτό το μορφοποιημένο εύρος θα αποθηκευτούν αυτόματα ως κείμενο και τα αρχικά μηδενικά θα διατηρηθούν.

Χρήση προσαρμοσμένης μορφοποίησης για να διατηρείται αριθμητική

Οι δύο προηγούμενες επιλογές είναι εξαιρετικές και επαρκείς για τις περισσότερες ανάγκες. Τι θα γινόταν όμως αν τον χρειαζόσασταν ως αριθμό επειδή πρόκειται να κάνετε κάποιους υπολογισμούς;

Για παράδειγμα, ίσως έχετε έναν αριθμό ταυτότητας για τιμολόγια που έχετε σε μια λίστα. Αυτοί οι αριθμοί αναγνωριστικού έχουν μήκος ακριβώς πέντε χαρακτήρες για συνέπεια, όπως 00055 και 03116.

Για να εκτελέσετε βασικούς υπολογισμούς, όπως η προσθήκη ή η αφαίρεση ενός για να αυξήσετε αυτόματα τον αριθμό του τιμολογίου, θα χρειαστεί να τον αποθηκεύσετε ως αριθμό για να εκτελέσετε έναν τέτοιο υπολογισμό.

  Πώς να εγκαταστήσετε το Elementary OS 6

Επιλέξτε το εύρος των κελιών που θέλετε να μορφοποιήσετε. Κάντε δεξί κλικ στην επιλεγμένη περιοχή και κάντε κλικ στο «Μορφοποίηση κελιών».

Από την καρτέλα “Αριθμός”, επιλέξτε “Προσαρμογή” στη λίστα Κατηγορία και πληκτρολογήστε 00000 στο πεδίο Τύπος.

Η εισαγωγή των πέντε μηδενικών αναγκάζει μια μορφή αριθμού σταθερού μήκους. Εάν εισαχθούν μόνο τρεις αριθμοί στο κελί, δύο επιπλέον μηδενικά προστίθενται αυτόματα στην αρχή του αριθμού.

Μπορείτε να παίξετε με προσαρμοσμένη μορφοποίηση αριθμών για να αποκτήσετε την ακριβή μορφή που χρειάζεστε.

Η ικανότητα του Excel να μορφοποιεί κελιά είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για την παροχή συνεπούς μορφοποίησης αριθμών τηλεφώνου, αριθμών πιστωτικών καρτών και αναγνωριστικών—ειδικά όταν τα δεδομένα εισάγονται από πολλά άτομα.