Πώς να εγκαταστήσετε το Elementary OS 6

Το Elementary OS 6 Odin κυκλοφόρησε. Αυτή η νέα έκδοση του Elementary Os 6 βασίζεται στο Ubuntu 20.04 LTS. Εάν χρησιμοποιείτε το Elementary OS 5 για μεγάλο χρονικό διάστημα, θα χαρείτε να μάθετε ότι ήρθε η ώρα για αναβάθμιση.

Δυστυχώς, δεν υπάρχει επίσημη διαδρομή αναβάθμισης από το Elementary OS 5 στην έκδοση 6. Ως αποτέλεσμα, θα πρέπει να διαγράψετε την εγκατάσταση του OS 5 και να την αντικαταστήσετε με μια νέα εγκατάσταση του OS 6.

Σημείωση: Το Elementary OS απαιτεί τουλάχιστον CPU 64-bit διπλού πυρήνα, 4 GB μνήμης RAM και 15 GB χώρου στο σκληρό δίσκο. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις απαιτήσεις συστήματος, ρίξτε μια ματιά στον επίσημο ιστότοπο.

Λήψη του Elementary OS 6

Το Elementary OS 6 πρέπει να γίνει λήψη για να μπορέσει να εγκατασταθεί σε οποιοδήποτε σύστημα. Για να κατεβάσετε το Elementary OS 6, μεταβείτε στο επίσημο Ιστοσελίδα στοιχειώδους λειτουργικού συστήματος. Μόλις μπείτε στον ιστότοπο, εντοπίστε την ενότητα “Πληρωμή ό,τι μπορείτε”.

Εάν θέλετε να συνεισφέρετε στο έργο Elementary OS, μην διστάσετε να αναφέρετε την τιμή σας. Ωστόσο, δεν απαιτείται πληρωμή. Εισαγάγετε “0$” στο πλαίσιο τιμής. Όταν το κάνετε, θα εμφανιστεί το κουμπί λήψης.

Όταν εμφανιστεί το κουμπί λήψης, κάντε κλικ σε αυτό. Αφού επιλέξετε το κουμπί λήψης, θα εμφανιστεί το παράθυρο “Επιλογή λήψης”. Επιλέξτε το μπλε κουμπί “Λήψη” για λήψη του αρχείου ISO Elementary OS 6 με το πρόγραμμα περιήγησής σας. Εναλλακτικά, κάντε κλικ στον σύνδεσμο μαγνήτη για λήψη με πρόγραμμα-πελάτη torrent.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε ένα προσωπικό αναγνωριστικό συνάντησης Zoom

Δημιουργία προγράμματος εγκατάστασης Elementary OS 6 USB

Το Elementary OS 6 διανέμεται μέσω ενός αρχείου ISO με δυνατότητα λήψης στον επίσημο ιστότοπο του Elementary OS. Αυτό το αρχείο ISO πρέπει να ανανεωθεί σε μια μονάδα flash USB για να εγκαταστήσετε το λειτουργικό σύστημα σε οποιονδήποτε υπολογιστή. Ευτυχώς, η δημιουργία ενός προγράμματος εγκατάστασης USB είναι εύκολη.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να δημιουργήσετε ένα πρόγραμμα εγκατάστασης USB. Σε αυτόν τον οδηγό, θα επικεντρωθούμε στην εφαρμογή Etcher. Γιατί; Το Etcher είναι cross-platform και λειτουργεί σε Windows, Mac OS και Linux.

Για να πάρετε τα χέρια σας στο Etcher, κατευθυνθείτε στον επίσημο ιστότοπο του Etcher. Μόλις φτάσετε εκεί, κατεβάστε την εφαρμογή στον υπολογιστή σας, εγκαταστήστε την και εκκινήστε την στην επιφάνεια εργασίας. Στη συνέχεια, ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες βήμα προς βήμα.

Εάν χρειάζεστε βοήθεια για την εγκατάσταση του Etcher στον υπολογιστή σας Linux, ακολουθήστε τις οδηγίες εγκατάστασης στον ιστότοπο του Etcher. Έχουν λεπτομερείς οδηγίες και θα σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε την εφαρμογή.

Βήμα 1: Βρείτε το κουμπί “Flash from file” στο Etcher και κάντε κλικ σε αυτό με το ποντίκι. Όταν κάνετε κλικ στο κουμπί “Flash from file”, θα εμφανιστεί ένα παράθυρο. Χρησιμοποιήστε το παράθυρο για να αναζητήσετε το αρχείο ISO του Elementary OS 6.

  Πώς να κάνετε γρήγορη εναλλαγή μεταξύ εικονικών επιτραπέζιων υπολογιστών στα Windows 10

Βήμα 2: Συνδέστε τη μονάδα flash USB στη θύρα USB. Στη συνέχεια, βρείτε το κουμπί “Επιλογή στόχου” και κάντε κλικ σε αυτό και χρησιμοποιήστε το μενού για να βρείτε τη μονάδα flash USB.

Βήμα 3: Βρείτε το “Flash!” και κάντε κλικ πάνω του με το ποντίκι. Όταν επιλέξετε αυτό το κουμπί, το Etcher θα αρχίσει να αναβοσβήνει το αρχείο ISO του Elementary OS 6 στη μονάδα flash USB. Αυτή η διαδικασία θα πάρει λίγο χρόνο, οπότε να είστε υπομονετικοί.

Αφού αναβοσβήσετε το αρχείο ISO στη μονάδα flash USB, κλείστε την εφαρμογή Etcher. Στη συνέχεια, επανεκκινήστε τον υπολογιστή. Φορτώστε στο BIOS του υπολογιστή και ρυθμίστε τον ώστε να εκκινείται από USB.

Πώς να εγκαταστήσετε το Elementary OS 6

Για να εγκαταστήσετε το Elementary OS 6 στον υπολογιστή σας, φορτώστε το USB εγκατάστασης στον υπολογιστή σας. Στη συνέχεια, ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες βήμα προς βήμα.

Βήμα 1: Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε κατά την εγκατάσταση του Elementary OS 6 στον υπολογιστή σας είναι να επιλέξετε μια γλώσσα. Στο μενού γλώσσας στο πρόγραμμα εγκατάστασης Elementary OS, επιλέξτε τη γλώσσα που προτιμάτε.

Κάντε κλικ στο κουμπί στο κάτω μέρος για να συνεχίσετε στην επόμενη σελίδα.

Βήμα 2: Πρέπει τώρα να επιλέξετε μια διάταξη πληκτρολογίου. Από προεπιλογή, το Elementary OS 6 θα πρέπει να το ανιχνεύει αυτόματα. Ωστόσο, εάν δεν το κάνει, κοιτάξτε το μενού και επιλέξτε τη διάταξη πληκτρολογίου που προτιμάτε.

  Πώς να απενεργοποιήσετε μια σύνδεση Ethernet στα Windows 10

Βήμα 3: Με επιλεγμένη τη διάταξη πληκτρολογίου και τη γλώσσα, το μενού «Δοκιμάστε ή Εγκατάσταση» θα εμφανιστεί στο πρόγραμμα εγκατάστασης. Αυτό το πρόγραμμα εγκατάστασης έχει μερικές επιλογές για να διαλέξετε. Αυτές οι επιλογές είναι “Δοκιμάστε τη λειτουργία επίδειξης” (δοκιμάστε το Elementary OS πριν την εγκατάσταση), “Διαγραφή δίσκου και εγκατάσταση” και “Προσαρμοσμένη εγκατάσταση (Για προχωρημένους)”.

Επιλέξτε το κουμπί «Διαγραφή δίσκου και εγκατάσταση». Αυτή η επιλογή θα σας επιτρέψει να διαγράψετε τον σκληρό σας δίσκο και να εγκαταστήσετε το Elementary OS. Εναλλακτικά, εάν θέλετε περισσότερες επιλογές κατά την εγκατάσταση, επιλέξτε την επιλογή «Προσαρμοσμένη εγκατάσταση (Για προχωρημένους)».

Βήμα 4: Αφού κάνετε την επιλογή εγκατάστασης, κάντε κλικ στο κουμπί στο κάτω μέρος της σελίδας για να συνεχίσετε. Όταν το κάνετε, το Elementary OS θα αρχίσει να εγκαθιστά το λειτουργικό σύστημα στον υπολογιστή σας.

Η εγκατάσταση δεν θα είναι γρήγορη. Θα χρειαστούν περίπου 20 λεπτά για να ολοκληρωθεί. Όταν ολοκληρωθεί η εγκατάσταση του Elementary OS 6 στον υπολογιστή σας, επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας. Στη συνέχεια, αποσυνδέστε τη μονάδα flash USB από τον υπολογιστή.

Βήμα 5: Όταν ολοκληρωθεί η επανεκκίνηση, το Elementary OS 6 είναι έτοιμο για χρήση. Επιλέξτε το όνομα χρήστη σας, πληκτρολογήστε τον κωδικό πρόσβασής σας και συνδεθείτε. Μόλις συνδεθείτε, θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το πρόσφατα εγκατεστημένο λειτουργικό σας σύστημα.