Πώς να εισαγάγετε μια φωτογραφία που έχει επεξεργαστεί στο iPhone σας στον υπολογιστή σας

Το iOS 8 εισήγαγε αρκετές επιλογές επεξεργασίας στην προεπιλεγμένη εφαρμογή Φωτογραφίες που σας επέτρεψαν να ισιώσετε και να περικόψετε μια φωτογραφία μεταξύ άλλων. Εάν οποιαδήποτε στιγμή νιώσετε ότι κάνατε λάθος κατά την επεξεργασία της φωτογραφίας, μπορείτε πάντα να την επαναφέρετε. Είναι πολύ φοβερό και σας επιτρέπει να κάνετε επεξεργασία χωρίς να χρειάζεται να ανησυχείτε μήπως χάσετε μια καλή φωτογραφία. Όλα αυτά είναι υπέροχα μέχρι να προσπαθήσετε να εισαγάγετε τη φωτογραφία όπως κάνετε όλες τις άλλες στο Mac ή τον υπολογιστή σας. Θα διαπιστώσετε ότι η φωτογραφία μπορεί να εισαχθεί μόνο στην μη επεξεργασμένη αρχική της μορφή. Μπορεί επίσης να παρατηρήσετε ότι για κάθε φωτογραφία που επεξεργάζεστε χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Φωτογραφίες, υπάρχει ένα αντίστοιχο αρχείο μορφής AAE για αυτήν. Αν αναρωτιέστε από πού προέρχονται αυτά τα αρχεία και πώς μπορείτε να εισαγάγετε την επεξεργασμένη φωτογραφία σας στο Mac ή τον υπολογιστή σας χωρίς πολύ κόπο, έχουμε τις απαντήσεις.

Εισαγωγή μιας επεξεργασμένης φωτογραφίας

Χρήση iCloud ή οποιουδήποτε Cloud Drive

Το iCloud είναι διαθέσιμο τόσο για OS X όσο και για Windows. Ο πιο γρήγορος τρόπος για να στείλετε μια επεξεργασμένη φωτογραφία, αλλαγές και όλα αυτά στην επιφάνεια εργασίας σας είναι να ανεβάσετε τη βιβλιοθήκη φωτογραφιών σας στο iCloud, το οποίο στη συνέχεια θα τη συγχρονίσει και θα την κάνει διαθέσιμη στην επιφάνεια εργασίας σας. Ωστόσο, προειδοποιήστε ότι το iCloud μπορεί να συμπιέσει αρχεία, ώστε να καταλήξετε με ελαφρώς χαμηλότερης ποιότητας φωτογραφίες και βίντεο. Μπορείτε πάντα να χρησιμοποιήσετε το Dropbox το οποίο δεν θα συμπιέζει τις φωτογραφίες και διαθέτει μια εφαρμογή iOS που σας επιτρέπει να τις ανεβάσετε εύκολα.

  Πώς να εξαργυρώσετε έναν κωδικό προσφοράς στο Google Play Store

Airplay

Αυτή είναι μια επιλογή μόνο για το OS X. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το AirPlay για να στείλετε μια φωτογραφία από το iPhone ή το iPad σας στο Mac σας. Η φωτογραφία θα μεταφερθεί στην επεξεργασμένη της μορφή και χωρίς συμπίεση ή απώλεια ποιότητας. Αυτό εξαρτάται από τη δυνατότητα της συσκευής iOS και του επιτραπέζιου υπολογιστή σας να υποστηρίζει το AirPlay.

Αποθήκευση αντιγράφου της φωτογραφίας με χρήση διαφορετικής εφαρμογής

Εάν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε μια μονάδα cloud και το Airplay δεν είναι μια βιώσιμη επιλογή, τότε ο πιο γρήγορος τρόπος για να εισαγάγετε τη φωτογραφία με τον ίδιο τρόπο που κάνετε όλες τις άλλες είναι να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή επεξεργασίας φωτογραφιών στη συσκευή σας iOS. Ανοίξτε την εφαρμογή και εισαγάγετε τη φωτογραφία σε αυτήν και, στη συνέχεια, αποθηκεύστε την ξανά χωρίς να κάνετε αλλαγές. Το μόνο πράγμα που πρέπει να προσέξετε εδώ είναι ότι η εφαρμογή που χρησιμοποιείτε δεν προσθέτει υδατογράφημα και ότι δεν συμπιέζει τη φωτογραφία ή την περικόπτει.

  Πώς να ελέγξετε εάν έχετε αποκλειστική GPU

Προφανώς θα θέλετε μια δωρεάν εφαρμογή σε αυτήν την περίπτωση, γι’ αυτό σας προτείνουμε Snapseed από την Google ή Darkroom από την Adobe. Και τα δύο σάς επιτρέπουν να αποθηκεύσετε ένα αντίγραφο μιας φωτογραφίας χωρίς να χρειάζεται να κάνετε μία μόνο αλλαγή σε αυτό. Αφού αποθηκεύσετε ένα αντίγραφο, απλώς συνδέστε το τηλέφωνό σας στον υπολογιστή/Mac σας και αντιγράψτε το από το χώρο αποθήκευσης της συσκευής όπως θα κάνατε με οποιαδήποτε άλλη φωτογραφία.

Τι είναι ένα αρχείο AAE;

Δεδομένου ότι το πρόβλημα εισαγωγής φωτογραφιών δεν υπάρχει, ίσως θέλετε να μάθετε ποια είναι τα αρχεία AAE. Αυτά τα αρχεία περιέχουν πληροφορίες επεξεργασίας για μια φωτογραφία που έχετε επεξεργαστεί στην εφαρμογή Φωτογραφίες στο iOS. Θα διαπιστώσετε ότι δεν μπορείτε να τα ανοίξετε ακόμη και με τις καλύτερες εφαρμογές επεξεργασίας φωτογραφιών εκεί έξω. Αυτά που μπορούν να τα ανοίξουν δεν σας επιτρέπουν να δείτε τις πληροφορίες στο αρχείο. Αντίθετα, σας επιτρέπουν να εισάγετε τη φωτογραφία, τις αλλαγές και όλα, στην επιφάνεια εργασίας σας. Οι εφαρμογές που υποστηρίζουν αυτό το είδος εισαγωγής είναι σπάνιες και ακριβές, όπως το Photoshop Elements ή το iPhoto 9.5+.

  Πώς να απαλλαγείτε από δύο εφαρμογές δίπλα-δίπλα σε ένα iPad

Ένα αρχείο AAE δημιουργείται κάθε φορά που επεξεργάζεστε μια φωτογραφία, οπότε αν επεξεργάζεστε συχνά φωτογραφίες στην εφαρμογή Φωτογραφίες, θα διαπιστώσετε ότι έχετε αρκετές από αυτές. Ωστόσο, δεν πρέπει να ανησυχείτε και εάν έχετε μία από τις σπάνιες εφαρμογές που μπορούν να εισάγουν απευθείας μια επεξεργασμένη φωτογραφία, τότε αυτά τα αρχεία θα είναι εξαιρετικά χρήσιμα.