Πώς να εξαργυρώσετε έναν κωδικό προσφοράς στο Google Play Store

Η Google παρουσίασε κωδικούς προσφοράς για εφαρμογές στο Google Play Store νωρίτερα φέτος. Είναι ένα απίστευτα φοβερό χαρακτηριστικό που επιτρέπει στους προγραμματιστές να δίνουν αντίγραφα των εφαρμογών τους δωρεάν μέσω ενός κώδικα που βασίζεται σε κείμενο. Η δυνατότητα είναι διαθέσιμη στο iOS εδώ και αρκετό καιρό. Το χρησιμοποιήσαμε για να μοιραστούμε δωρεάν αντίγραφα εφαρμογών που οι προγραμματιστές έχουν χαρίσει γενναιόδωρα. Τώρα που είναι διαθέσιμοι οι κωδικοί προσφοράς για εφαρμογές Android, ίσως αναρωτιέστε πώς λειτουργεί ένας κωδικός και πώς να τον εξαργυρώσετε. Ακολουθεί μια γρήγορη περιγραφή του τρόπου εξαργύρωσης ενός κωδικού τόσο από την επιφάνεια εργασίας όσο και από την εφαρμογή Google Play Store στο Android.

  Πώς να ελέγξετε τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για προσβασιμότητα στο Outlook

Εάν έχετε εξαργυρώσει ποτέ έναν κωδικό προσφοράς για iOS, γνωρίζετε ότι το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να πατήσετε το κουμπί «Εξαργύρωση» στο κάτω μέρος της εφαρμογής App Store, να εισαγάγετε τον κωδικό ή να τον σαρώσετε και η εφαρμογή σας θα εγκατασταθεί. Δεν λειτουργεί έτσι στο Google Play Store. Πρέπει πρώτα να πλοηγηθείτε στην εφαρμογή για την οποία προορίζεται ο κωδικός προσφοράς και μόνο όταν πατήσετε για να τον εγκαταστήσετε, θα μπορείτε να εξαργυρώσετε τον κωδικό.

Εξαργυρώστε τον κωδικό προσφοράς εφαρμογής – Επιτραπέζιος υπολογιστής

Μεταβείτε στην εφαρμογή για την οποία θέλετε να εξαργυρώσετε έναν κωδικό. Η εφαρμογή προφανώς θα φέρει μια τιμή. Πατήστε το κουμπί «Αγορά» και περιμένετε να σας ζητήσει να επιλέξετε τρόπο πληρωμής. Ανοίξτε το αναπτυσσόμενο μενού τρόπου πληρωμής και θα δείτε την επιλογή “Εξαργύρωση”. Κάντε κλικ σε αυτό και εισαγάγετε τον κωδικό προσφοράς όταν σας ζητηθεί.

  Πώς να αλλάξετε το χρώμα του πλέγματος διαφάνειας του Photoshop

Εάν ο κωδικός γίνει αποδεκτός, η τιμή της εφαρμογής θα εμφανιστεί διαγραμμένη στην επόμενη οθόνη όπου το Play Store θα σας ζητήσει να επιλέξετε σε ποια συσκευή θέλετε να εγκαταστήσετε την εφαρμογή. Πατήστε Εγκατάσταση και είστε έτοιμοι.

Εξαργυρώστε τον κωδικό προσφοράς εφαρμογής – Android

Ανοίξτε την εφαρμογή Google Play Store και αναζητήστε την εφαρμογή που θέλετε να κατεβάσετε. Πατήστε το κουμπί τιμής και παραχωρήστε στην εφαρμογή όποια δικαιώματα ζητά. Στη συνέχεια, θα σας ζητηθεί να πατήσετε το κουμπί «Αγορά». Αντί να το πατήσετε αμέσως, ανοίξτε το αναπτυσσόμενο μενού τιμών και πατήστε την επιλογή «Εξαργύρωση». Εισαγάγετε τον κωδικό και πατήστε Εξαργύρωση. Η εφαρμογή θα εγκατασταθεί στη συσκευή σας.

  Πώς να εγκαταστήσετε επεκτάσεις στο VLC Player

Η διαδικασία είναι αρκετά εύκολη, αν και δεν είναι απαραίτητο να επισκεφτεί ο χρήστης την ίδια την εφαρμογή για να εξαργυρώσει τον κωδικό.