Πώς να προσαρμόσετε τη γραμμή εργαλείων γρήγορης πρόσβασης στις εφαρμογές του Microsoft Office

Κάθε εφαρμογή του Microsoft Office έχει μια γραμμή εργαλείων γρήγορης πρόσβασης που εμφανίζει εντολές με ένα κλικ. Δείτε πώς μπορείτε να προσαρμόσετε αυτήν τη γραμμή εργαλείων ώστε να εμφανίζει οποιαδήποτε εντολή εμφανίζεται στην κορδέλα και κάποιες που δεν υπάρχουν καθόλου στην κορδέλα.

Η γραμμή εργαλείων γρήγορης πρόσβασης βρίσκεται στις εφαρμογές Excel, OneNote, Outlook, PowerPoint και Word στο τυπικό πακέτο του Office, καθώς και σε άλλες εφαρμογές όπως το Project και το Visio, εάν τις έχετε αγοράσει. Η γραμμή εργαλείων δεν είναι διαθέσιμη στις εκδόσεις ιστού αυτών των εφαρμογών, μόνο στις εφαρμογές πελάτη που βρίσκονται στον υπολογιστή σας.

Θα χρησιμοποιήσουμε το Word ως παράδειγμα, αλλά οι ίδιες οδηγίες ισχύουν για όλες τις εφαρμογές.

Η γραμμή εργαλείων γρήγορης πρόσβασης βρίσκεται στο επάνω άκρο της εφαρμογής, πάνω από την κορδέλα.

Ανάλογα με την εφαρμογή στην οποία βρίσκεστε και την έκδοση του Office που χρησιμοποιείτε, οι προεπιλεγμένες εντολές θα είναι ελαφρώς διαφορετικές. Αλλά στην πιο πρόσφατη έκδοση του Word που χρησιμοποιεί το Office 365, οι προεπιλεγμένες εντολές είναι:

Αυτόματη αποθήκευση (αυτό θα εμφανιστεί εάν έχετε OneDrive)
Σώσει
Αναίρεση της τελευταίας ενέργειας
Επαναλάβετε την τελευταία ενέργεια

Για να προσαρμόσετε τη γραμμή εργαλείων, κάντε κλικ στο κάτω βέλος στο τέλος των εντολών. Ορισμένες κοινές εντολές παρατίθενται ήδη για να τις επιλέξετε.

  Πώς να εγκαταστήσετε τα εργαλεία ασφάλειας δικτύου και διείσδυσης στο Ubuntu

ο

Οι εντολές θα διαφέρουν ανάλογα με την εφαρμογή στην οποία βρίσκεστε, αλλά ορισμένες είναι κοινές σε όλες τις εφαρμογές, όπως η λειτουργία εκτύπωσης ή αφής/ποντικιού.

Για να προσθέσετε μία από αυτές τις εντολές στη γραμμή εργαλείων, απλώς κάντε κλικ σε αυτήν. Μπορείτε επίσης να αφαιρέσετε στοιχεία από τη γραμμή εργαλείων κάνοντας κλικ σε οποιαδήποτε εντολή με ένα σημάδι επιλογής δίπλα της ή κάνοντας δεξί κλικ στην εντολή στη γραμμή εργαλείων και επιλέγοντας “Κατάργηση από τη γραμμή εργαλείων γρήγορης πρόσβασης”.

ο

Αυτές οι κοινές εντολές είναι χρήσιμες, αλλά ο καθένας έχει διαφορετικά πράγματα που κάνει πολλά, επομένως πρέπει να μπορείτε να επιλέξετε τις εντολές που χρησιμοποιείτε πολύ. Για να το κάνετε αυτό, κάντε κλικ στο βέλος και επιλέξτε “Περισσότερες εντολές”.

ο

Για να προσθέσετε μια εντολή στη γραμμή εργαλείων, επιλέξτε την από τη λίστα στην αριστερή πλευρά, κάντε κλικ στο «Προσθήκη» (ή κάντε διπλό κλικ στην εντολή) και μετά επιλέξτε το κουμπί «ΟΚ».

Επιλέξαμε “Χρώμα γραμματοσειράς”.

ο

Ωστόσο, η λίστα των εντολών που βλέπετε όταν ανοίγετε αυτόν τον πίνακα είναι μόνο ένα μικρό κλάσμα των διαθέσιμων εντολών. Ανοίξτε ξανά τον πίνακα επιλέγοντας το βέλος και «Περισσότερες εντολές» και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο αναπτυσσόμενο βέλος δίπλα στο «Δημοφιλείς εντολές».

Μπορείτε να επιλέξετε από πολλά φίλτρα για να βρείτε συγκεκριμένες εντολές που χρησιμοποιείτε, αλλά αν επιλέξετε “Όλες οι εντολές”, θα δείτε κάθε δυνατή επιλογή. Ανάλογα με την εφαρμογή που χρησιμοποιείτε, μερικές από αυτές μπορεί να σας εκπλήξουν. Για παράδειγμα, στο Excel, έχετε την επιλογή να προσθέσετε μια εντολή που ανοίγει την ενσωματωμένη αριθμομηχανή των Windows.

  Χρησιμοποιήστε το Smart Lock ανίχνευσης στο σώμα για να διατηρήσετε το τηλέφωνό σας ξεκλείδωτο στην τσέπη σας

Υπάρχουν επίσης πολλές εντολές που δεν είναι άμεσα διαθέσιμες στην κορδέλα. Για να τα δείτε, αλλάξτε το αναπτυσσόμενο μενού “Δημοφιλείς εντολές” σε “Εντολές που δεν είναι στην κορδέλα”.

ο

Το όνομα “Commands Not In The Ribbon” είναι λίγο παραπλανητικό επειδή πολλές από τις εντολές εδώ είναι διαθέσιμες στην κορδέλα, αλλά είτε πρέπει να κάνετε κλικ σε μερικά βέλη και μενού για να μεταβείτε σε αυτές είτε είναι διαθέσιμες μόνο σε ορισμένες καταστάσεις που εξαρτώνται από το πλαίσιο. Ωστόσο, υπάρχουν πολλές εντολές που δεν είναι καθόλου διαθέσιμες στην κορδέλα.

Κάντε κύλιση στη λίστα μέχρι να φτάσετε στην εντολή “Επιλογές: Αρχική σελίδα” και προσθέστε τη στη γραμμή εργαλείων.

ο

Όταν κάνετε κλικ σε αυτό, θα ανοίξει ο πίνακας Επιλογές στον οποίο έχετε συνήθως πρόσβαση μέσω του Αρχείο > Επιλογές. Εάν χρησιμοποιείτε πολύ μια εφαρμογή του Office και βρίσκεστε να κάνετε κλικ περισσότερες από μία φορές για να κάνετε κάτι σε τακτική βάση, αξίζει να την προσθέσετε στη γραμμή εργαλείων γρήγορης πρόσβασης για να εξοικονομήσετε χρόνο.

Εάν δεν είστε σίγουροι για το ακριβές όνομα των εντολών, μπορείτε επίσης να το προσθέσετε απευθείας στη γραμμή εργαλείων από την κορδέλα. Θα χρησιμοποιήσουμε το παράδειγμα επανεκκίνησης της αρίθμησης σε νέες σελίδες, κάτι που είναι κοινή απαίτηση για πολλά άτομα που χρησιμοποιούν πολύ το Word.

  Πώς να ενεργοποιήσετε την πολλαπλή διαδικασία στον Firefox αυτήν τη στιγμή

Για να το κάνετε αυτό, συνήθως πρέπει να κάνετε κλικ στην καρτέλα «Διάταξη», να επιλέξετε «Αριθμοί γραμμής» και μετά να επιλέξετε «Επανεκκίνηση κάθε σελίδας». Αυτό είναι τρία κλικ. Για να γίνει αυτό ένα (πολύ πιο αποτελεσματικό) απλό κλικ, κάντε δεξί κλικ στο “Επανεκκίνηση κάθε σελίδας” και, στη συνέχεια, επιλέξτε “Προσθήκη στη γραμμή εργαλείων γρήγορης πρόσβασης” από το μενού περιβάλλοντος.

ο

Η εντολή “Επανεκκίνηση κάθε σελίδας” εμφανίζεται τώρα στη γραμμή εργαλείων γρήγορης πρόσβασης ως διακόπτης εναλλαγής, που σημαίνει ότι μπορείτε να την ενεργοποιήσετε και να την απενεργοποιήσετε όπως απαιτείται.

ο

Για να αλλάξετε τη σειρά των εντολών στη γραμμή εργαλείων, κάντε δεξί κλικ σε οποιαδήποτε εντολή στη γραμμή εργαλείων και επιλέξτε «Προσαρμογή γραμμής εργαλείων γρήγορης πρόσβασης» από το μενού περιβάλλοντος.

ο

Επιλέξτε μια εντολή στη λίστα με τις ορατές εντολές της γραμμής εργαλείων στη δεξιά πλευρά και χρησιμοποιήστε τα βέλη προς τα δεξιά για να αλλάξετε τη σειρά των εντολών στη γραμμή εργαλείων.

Εάν θέλετε να επαναφέρετε τη γραμμή εργαλείων στις προεπιλογές, κάντε κλικ στην επιλογή “Επαναφορά” και “Επαναφορά μόνο γραμμής εργαλείων γρήγορης πρόσβασης”.

ο