Πώς να εγκαταστήσετε το Torrential σε Elementary OS

Παρά το γεγονός ότι το Elementary OS λέει στον ιστότοπό του ότι έχει “εφαρμογές που χρειάζεστε, χωρίς αυτές που δεν έχετε”, το λειτουργικό σύστημα δεν έχει πρόγραμμα-πελάτη torrent. Αυτό είναι πολύ περίεργο, αν και κατανοητό, επειδή οι περισσότεροι μέσοι χρήστες πιθανότατα δεν κάνουν torrent τόσο συχνά. Ωστόσο, είναι ένα τυπικό εργαλείο στο οποίο βασίζονται πολλοί άνθρωποι. Ευτυχώς, υπάρχει ένας εξαιρετικός πελάτης Torrent για το Elementary OS που ονομάζεται Torrential. Οι χρήστες βασικού λειτουργικού συστήματος μπορούν να εγκαταστήσουν το Torrential από το κέντρο εφαρμογών ή να το μεταγλωττίσουν με μη αυτόματο τρόπο από τον πηγαίο κώδικα. Ταιριάζει με την υπόλοιπη επιφάνεια εργασίας Elementary OS, θέμα και μινιμαλιστική προσέγγιση και είναι μια εξαιρετική επιλογή εάν χρησιμοποιείτε Elementary OS.

Εγκατάσταση από το App Center

Το κατάστημα εφαρμογών είναι ο ευκολότερος και καλύτερος τρόπος εγκατάστασης του Torrential. Υπάρχει ένα τίμημα, αλλά οι χρήστες δεν υποχρεούνται να πληρώσουν για αυτό. Το Torrential είναι ανοιχτού κώδικα και δωρεάν για χρήση από οποιονδήποτε, για πάντα. Τούτου λεχθέντος, εάν δεν σας ενδιαφέρει να μεταγλωττίσετε τον πηγαίο κώδικα από την αρχή και να τον εγκαταστήσετε, το κέντρο εφαρμογών είναι ο καλύτερος τρόπος για να τον αποκτήσετε. Για να εγκαταστήσετε αυτήν την εφαρμογή από το κέντρο εφαρμογών Elementary OS, ακολουθήστε αυτά τα βήματα.

  Ένας οδηγός για να ξεκινήσετε

Βήμα 1: Κάντε κλικ στο μενού «Εφαρμογές» στο επάνω αριστερό μέρος της οθόνης και αναζητήστε «κέντρο εφαρμογών». Εναλλακτικά, κάντε κλικ στο εικονίδιο του κέντρου της εφαρμογής στο dock, εάν το έχετε προσθέσει εκεί, για να το εκκινήσετε. Για να βρείτε την εφαρμογή, κάντε κλικ στο πλαίσιο αναζήτησης στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης και αναζητήστε το “Torential”. Το πρώτο κιόλας αποτέλεσμα θα είναι Torrential. Κάντε κλικ σε αυτό.

Βήμα 2: Εάν θέλετε να πληρώσετε για το λογισμικό, αφήστε το πλαίσιο τιμών σε ένα δολάριο (ή ορίστε τη δική σας τιμή). Δεν θέλετε να πληρώσετε, ορίστε το σε $0 και εγκαταστήστε το δωρεάν.

Βήμα 3: Αφού ορίσετε μια τιμή, θα εμφανιστεί ένα κουμπί εγκατάστασης στη σελίδα. Κάντε κλικ σε αυτό, πληκτρολογήστε τον κωδικό πρόσβασής σας και το Torrential θα εγκατασταθεί στο σύστημα.

Δόμηση από τον πηγαίο κώδικα

Η εγκατάσταση του προγράμματος-πελάτη torrent Torrential μέσω του Κέντρου εφαρμογών είναι μια καλή επιλογή, καθώς προσφέρει έναν τρόπο να λαμβάνετε ενημερώσεις απευθείας από τον προγραμματιστή, ακόμη και να δωρίζετε λίγα χρήματα. Ωστόσο, εάν θέλετε την απόλυτη πιο πρόσφατη έκδοση του κώδικα το συντομότερο δυνατό ή, εάν χρησιμοποιείτε ένα άλλο παράγωγο του Ubuntu που δεν είναι Elementary, η δημιουργία είναι καλύτερη επιλογή.

Για να δημιουργήσετε το λογισμικό σε Elementary OS και άλλα λειτουργικά συστήματα παρόμοια με το Ubuntu, θα χρειαστεί πρώτα να εγκαταστήσετε όλες τις μεμονωμένες βιβλιοθήκες και μεμονωμένα εργαλεία που χρειάζεται το πρόγραμμα για να δημιουργήσει σωστά. Εάν δεν εγκατασταθούν, η κατασκευή θα αποτύχει πολύ πιθανόν ή θα αρνηθεί να λειτουργήσει σωστά.

  Τι είναι το Bokeh στη φωτογραφία και πώς το δημιουργείτε;

Ανοίξτε ένα τερματικό και πληκτρολογήστε αυτήν την εντολή για να λάβετε τις εξαρτήσεις:

sudo apt install cmake libgtk-3-dev libgranite-dev valac libarchive-dev libunity-dev libcurl4-openssl-dev automake libtool git

Με ικανοποιημένες τις εξαρτήσεις λογισμικού, μπορεί να ξεκινήσει η δημιουργία. Ξεκινήστε χρησιμοποιώντας το εργαλείο Git για να πάρετε την πιο πρόσφατη έκδοση του πηγαίου κώδικα από το Github.

git clone https://github.com/davidmhewitt/torrential

Χρησιμοποιώντας την εντολή CD, εισαγάγετε τον κατάλογο λήψης Torrential.

cd torrential

Το επόμενο βήμα είναι να δημιουργήσετε έναν νέο κατάλογο κατασκευής μέσα στο φάκελο Torrential. Αυτός ο φάκελος θα κρατήσει το αποτέλεσμα της διαδικασίας δόμησης και είναι πολύ σημαντικό.

mkdir build

Αφού δημιουργήσετε τον νέο φάκελο κατασκευής, χρησιμοποιήστε την εντολή CD για να τον εισαγάγετε.

cd build

Η μεταγλώττιση του λογισμικού είναι μια διαδικασία πολλαπλών βημάτων και ξεκινά με τη ρύθμιση του προθέματος cmake. Αυτό θα πει στα εργαλεία κατασκευής ακριβώς τι πρέπει να κάνουν, πού πρέπει να εγκατασταθούν τα αρχεία κ.λπ.

cmake -DCMAKE_INSTALL_PREFIX=/usr ..

Τέλος, δημιουργήστε και εγκαταστήστε την εφαρμογή Torrential στο σύστημά σας:

make
 sudo make install

Κάνοντας εγκατάσταση sudo make θα διασφαλίσετε ότι το Torrential βρίσκεται μέσα στο μενού της εφαρμογής σας όπως κάθε άλλο πρόγραμμα. Για να το εκκινήσετε, ανατρέξτε στην ενότητα «Διαδίκτυο».

  Bit Rot: Πώς οι σκληροί δίσκοι και οι SSD πεθαίνουν με την πάροδο του χρόνου

Δημιουργία σεναρίου αυτόματης ενημέρωσης

Εάν έχετε δημιουργήσει και εγκαταστήσει το Torrential με το χέρι, αντί μέσω του Κέντρου εφαρμογών, θα είναι πολύ πιο δύσκολο να λάβετε ενημερώσεις. Ένα απλό σενάριο μπορεί να το διορθώσει. Κάθε φορά που υπάρχει ενημέρωση, εκτελείτε το σενάριο και θα αρπάξει τον νέο πηγαίο κώδικα, θα δημιουργήσει ξανά και θα εγκαταστήσει την πιο πρόσφατη έκδοση.

nano torrential-update

Το πρώτο μέρος του σεναρίου είναι το πιο σημαντικό, καθώς επιτρέπει στον διερμηνέα να γνωρίζει ακριβώς τι είδους σενάριο είναι και τι πρέπει να κάνει με τις εντολές.

#!/bin/bash

Αφού προσθέσετε το shebang, προσθέστε μια εντολή που διαγράφει τον παλιό κατάλογο πηγαίου κώδικα. Αυτό θα εξασφαλίσει ότι δημιουργείται μόνο ο απόλυτος πιο πρόσφατος κώδικας και όχι παλιά πράγματα.

rm -rf ~/torrential

Στη συνέχεια, προσθέστε όλες τις εντολές κατασκευής από την τελευταία φορά στο σενάριο:

git clone https://github.com/davidmhewitt/torrential

cd torrential

mkdir build

cd build

cmake -DCMAKE_INSTALL_PREFIX=/usr ..

make

sudo make install

Αποθηκεύστε το σενάριο χρησιμοποιώντας Ctrl + O στο πληκτρολόγιο. Χρησιμοποιήστε το συνδυασμό Ctrl + X για έξοδο από το nano. Μόλις βγείτε από το πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου nano, χρησιμοποιήστε την εντολή chmod για να ενημερώσετε τα δικαιώματα του σεναρίου. Μην ξεχάσετε να το κάνετε αυτό. Εάν δεν το κάνετε, το σενάριο πιθανότατα δεν θα εκτελεστεί.

sudo chmod +x torrent-update

Εκτελέστε το εργαλείο ενημέρωσης στο τερματικό με:

./torrential-update

Εάν ανησυχείτε για την πειρατεία, ρίξτε μια ματιά στις προτάσεις μας για τα καλύτερα VPN για torrents.