Πώς να εγκαταστήσετε το θέμα Vimix GTK σε Linux

Ένα από τα καλύτερα επίπεδα, θέματα στυλ Υλικού Σχεδιασμού που κυκλοφορούν είναι το Vimix. Είναι καλά σχεδιασμένο και συμμορφώνεται με τις οδηγίες που ορίζει η Google για το Android. Το θέμα διατίθεται σε πολλά διαφορετικά στυλ, συμπεριλαμβανομένου ενός εξαιρετικού συνόλου λειτουργιών πιο σκούρου χρώματος. Όπως τα περισσότερα θέματα Linux, το Vimix είναι για GTK+ και έχει πλήρη υποστήριξη για όλα τα περιβάλλοντα επιφάνειας εργασίας που χρησιμοποιούν αυτήν την τεχνολογία (Gnome Shell, Cinnamon, Mate, LXDE, Xfce4, Budgie, κ.λπ.). Σε αυτό το άρθρο, θα δούμε πώς να κατεβάσετε το θέμα Vimix GTK και να το δημιουργήσετε απευθείας από τον πηγαίο κώδικα. Επίσης, θα δούμε πώς να το ενεργοποιήσετε σε όλα τα σύγχρονα περιβάλλοντα επιφάνειας εργασίας GTK.

Εγκατάσταση εξαρτήσεων

Προτού λειτουργήσει σωστά το θέμα Vimix GTK, πρέπει να αντιμετωπιστούν ορισμένες εξαρτήσεις GTK. Αυτές οι εξαρτήσεις βοηθούν στην απόδοση του θέματος σωστά. Ανοίξτε ένα τερματικό και ακολουθήστε τις οδηγίες για να λειτουργήσουν όλα.

Ubuntu

sudo apt install gtk2-engines-murrine gtk2-engines-pixbuf git

Debian

sudo apt-get install gtk2-engines-murrine gtk2-engines-pixbuf git

Arch Linux

sudo pacman -S gtk-engine-murrine gtk-engines git

Μαλακό καπέλλο

sudo dnf install gtk-murrine-engine gtk2-engines git

OpenSUSE

sudo zypper install gtk-murrine-engine gtk2-engines git

Άλλα Linux

Το Vimix θα λειτουργεί σε όλες τις διανομές Linux που υποστηρίζουν περιβάλλοντα επιτραπέζιου υπολογιστή χρησιμοποιώντας GTK. Ωστόσο, χωρίς τα σωστά εργαλεία απόδοσης, δεν θα φαίνεται σωστό. Εάν χρησιμοποιείτε μια διανομή Linux που δεν περιλαμβάνεται σε αυτήν τη λίστα, μην ανησυχείτε. Είναι ακόμα δυνατό να λειτουργήσουν όλα. Ανοίξτε ένα τερματικό και χρησιμοποιήστε τη διαχείριση πακέτων για να αναζητήσετε “gtk2-engines-murrine” και “gtk-engines” ή “gtk2-engines” και να τα εγκαταστήσετε.

  Πώς να ελέγξετε την ασφάλεια του συστήματος Linux με το Lynis

Σημείωση: δεν θα έχουν όλα τα λειτουργικά συστήματα Linux πακέτα που επισημαίνονται με αυτόν τον τρόπο. Προσπαθήστε να κάνετε αναζήτηση χρησιμοποιώντας λέξεις-κλειδιά.

Εγκατάσταση του Vimix

Σε αντίθεση με πολλά άλλα θέματα GTK εκεί έξω, το Vimix διαθέτει ένα εργαλείο αυτόματης εγκατάστασης. Η ύπαρξη ενός σεναρίου εγκατάστασης κάνει τα πράγματα πολύ πιο εύκολα. Για να αποκτήσετε το πρόγραμμα εγκατάστασης, θα χρειαστεί να κλωνοποιήσετε τον κώδικα απευθείας από το αποθετήριο λογισμικού Github του προγραμματιστή.

Χρησιμοποιήστε το git για να κλωνοποιήσετε τον κώδικα στον υπολογιστή σας Linux:

git clone https://github.com/vinceliuice/vimix-gtk-themes.git

Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε το εργαλείο CD για να μετακινήσετε το τερματικό από τον κατάλογο /home/username/ στον νεοδημιουργημένο φάκελο vimix-gtk-themes.

cd vimix-gtk-themes

Μέσα στο φάκελο θεμάτων Vimix GTK, χρησιμοποιήστε την εντολή cat για να προβάλετε το αρχείο README.md. Αυτό το αρχείο θα περιέχει οποιεσδήποτε ζωτικής σημασίας πληροφορίες για το Vimix (άδειες χρήσης λογισμικού, επαφή προγραμματιστή κ.λπ.)

cat README.md | more

Τελειώσατε την ανάγνωση του αρχείου README.md; Ξεκινήστε το εργαλείο εγκατάστασης.

  Πώς να δημιουργήσετε ψευδώνυμα και συναρτήσεις κελύφους στο Linux

Εγκατάσταση σε όλο το σύστημα

Για να κάνετε το θέμα Vimix GTK προσβάσιμο για όλους τους χρήστες, θα χρειαστεί να εκτελέσετε το σενάριο εγκατάστασης με δικαιώματα sudo. Σε ένα τερματικό, κάντε:

sudo ./Install

Αντιμετωπίζει προβλήματα το σενάριο Εγκατάστασης; Δοκιμάστε αυτές τις εντολές αντ’ αυτού:

sudo sh Install

ή

sudo bash Install

Εγκατάσταση για έναν χρήστη

Είναι δυνατή η εγκατάσταση του Vimix στον τοπικό φάκελο .theme και όχι σε όλο το σύστημα στο /usr/share/themes/. Για να το κάνετε, εκτελέστε το σενάριο χωρίς root ή sudo.

./Install

Εναλλακτικές εντολές:

bash Install

sh Install

Απεγκατάσταση του θέματος Vimix GTK

Εάν έχετε βαρεθεί να χρησιμοποιείτε το θέμα Vimix στον επιτραπέζιο υπολογιστή σας Linux, ακολουθήστε αυτήν τη διαδικασία για να το διαγράψετε. Η διαδικασία απεγκατάστασης είναι πολύ πιο περίπλοκη από την εγκατάσταση, επειδή ο προγραμματιστής δεν συμπεριέλαβε ένα σενάριο απεγκατάστασης για εκτέλεση.

Για να καταργήσετε το θέμα Vimix που εγκαταστάθηκε σε όλο το σύστημα, ανοίξτε ένα τερματικό και χρησιμοποιήστε την εντολή su ή sudo -s για να αποκτήσετε ένα ριζικό κέλυφος. Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας τα δικαιώματα root, ξεκινήστε τη διαγραφή των φακέλων θεμάτων. Αρχικά, αφαιρέστε όλα τα σκοτεινά θέματα Vimix με:

su

cd /usr/share/themes/

rm -rf Vimix-Dark*

Ολοκληρώστε τη διαδικασία απεγκατάστασης καταργώντας τους υπόλοιπους φακέλους θεμάτων Vimix.

rm -rf Vimix-*

Απεγκατάσταση για μεμονωμένους χρήστες

Εάν αποφασίσατε να εγκαταστήσετε το Vimix σε έναν μεμονωμένο χρήστη στο /home/user/.themes/, αντί για όλο το σύστημα, η διαδικασία απεγκατάστασης είναι ελαφρώς διαφορετική.

  3 τρόποι για να ασφαλίσετε έναν διακομιστή SSH σε Linux

Σημείωση: επαναλάβετε αυτήν τη διαδικασία απεγκατάστασης για κάθε χρήστη που έχει τα θέματα Vimix μέσα στα ~/.themes για καλύτερα αποτελέσματα

Αρχικά, μετακινήστε το τερματικό στον φάκελο κρυφών θεμάτων στο /home/ χρησιμοποιώντας την εντολή CD.

cd ~/.themes

Χρησιμοποιώντας την εντολή rm, διαγράψτε όλους τους φακέλους με θέμα Vimix Dark.

rm -rf Vimix-Dark*

Τέλος, ολοκληρώστε τη διαδικασία απεγκατάστασης του Vimix χρησιμοποιώντας την εντολή rm για να απαλλαγείτε από τους υπόλοιπους φακέλους θεμάτων Vimix.

rm -rf Vimix-*

Ενεργοποίηση Vimix

Το πακέτο θεμάτων Vimix έχει εγκατασταθεί. Το επόμενο βήμα στη διαδικασία είναι να το ενεργοποιήσετε στο περιβάλλον επιφάνειας εργασίας που βασίζεται σε GTK. Για να το κάνετε αυτό, ανοίξτε τις ρυθμίσεις εμφάνισης στην επιφάνεια εργασίας και επιλέξτε Vimix για να εφαρμόσετε τα θέματα. Εάν χρειάζεστε βοήθεια για τη ρύθμιση αυτών των θεμάτων, είστε τυχεροί! Έχουμε αναλυτικές οδηγίες σχετικά με τον τρόπο προσαρμογής κάθε mainstream περιβάλλοντος επιφάνειας εργασίας GTK. Επιλέξτε ένα από τη λίστα και ξεκινήστε.

Φροντίστε όμως να κοιτάξετε προσεκτικά τη λίστα, καθώς υπάρχουν τουλάχιστον δέκα ολοκληρωμένα θέματα και συνδυασμοί Vimix για να διαλέξετε!