Πώς να διορθώσετε τη συντριβή Black Dot στο iOS

Κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει πόσα προβλήματα θα προκαλούσε το unicode στα iPhone. Δεν υπήρχε τρόπος να το προβλέψουμε, αλλά εδώ βρισκόμαστε με ένα ακόμη σφάλμα που μπορεί να διακόψει τις εφαρμογές στο iOS. Νωρίτερα φέτος, ένας χαρακτήρας του Τελούγκου προκάλεσε τη διακοπή λειτουργίας των εφαρμογών ανταλλαγής μηνυμάτων και, σε ορισμένες περιπτώσεις, έβαλε το iPhone σας σε βρόχο εκκίνησης. Το νέο σφάλμα unicode εκδηλώνεται με τη μορφή μιας μικρής μαύρης κουκκίδας η οποία, εάν σταλεί σε οποιονδήποτε έχει συσκευή iOS με iOS 11.3 και iOS 11.4, θα προκαλέσει τη διακοπή λειτουργίας της εφαρμογής. Αυτό μπορεί να συμβεί σχεδόν σε οποιαδήποτε εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων. Εάν έχετε πέσει θύμα, δείτε πώς μπορείτε να το διορθώσετε και να χρησιμοποιήσετε ξανά την επηρεαζόμενη εφαρμογή.

  Ταξινόμηση προτιμήσεων στην εφαρμογή ρυθμίσεων iOS σε ομάδες [Jailbreak]

Διορθώστε τη συντριβή της μαύρης κουκκίδας

Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να λάβετε το μήνυμα με τη μαύρη κουκκίδα από την οθόνη σας, ώστε το iOS να μην προσπαθήσει να το εμφανίσει. Αν υποθέσουμε ότι η εφαρμογή έχει κολλήσει στην οθόνη σας, πρέπει πρώτα να επιστρέψετε στην αρχική σας οθόνη. Ο προφανής τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να πατήσετε το κουμπί αρχικής οθόνης ή την ένδειξη της γραμμής αρχικής οθόνης εάν έχετε iPhone X. Εάν αυτό δεν λειτουργεί, απλώς καλέστε το Siri και, στη συνέχεια, πατήστε το κουμπί αρχικής οθόνης για να επιστρέψετε στην αρχική σας οθόνη. Κλείστε την επηρεαζόμενη εφαρμογή, δηλαδή αφαιρέστε την από τις πρόσφατες εφαρμογές.

  3 δωρεάν πληκτρολόγια GIF για iOS 8

Στη συνέχεια, πρέπει να διαγράψετε το νήμα μηνυμάτων της εφαρμογής, ώστε όταν την ανοίγετε, το μήνυμα με τη μαύρη κουκκίδα να μην είναι αυτό που πρέπει να φορτώσει το iOS. Για να το κάνετε αυτό, επικαλέστε τη Siri και ζητήστε της να στείλει πολλά μηνύματα στην επαφή που σας έστειλε τη μαύρη κουκκίδα. Βεβαιωθείτε ότι έχετε στείλει τουλάχιστον πέντε ή οκτώ για να σπρώξετε τη μαύρη κουκκίδα πιο πάνω. Μόλις το κάνετε αυτό, ανοίξτε την εφαρμογή μηνυμάτων και θα φορτώσει χωρίς να κολλήσει.

Επιστρέψτε στην κύρια οθόνη της εφαρμογής μηνυμάτων, σύρετε προς τα αριστερά στην επαφή που σας έστειλε τη μαύρη κουκκίδα και διαγράψτε το νήμα συνομιλίας. Εάν η επηρεαζόμενη εφαρμογή δεν είναι η εφαρμογή Messages, χρησιμοποιήστε το Siri για να στείλετε ένα μήνυμα μέσω της επηρεαζόμενης εφαρμογής λέγοντας “Hey Siri, στείλτε ένα μήνυμα σε [contact] επί [app name]’. Εάν το iPhone σας διαθέτει 3D touch, ελέγξτε εάν οι επιλογές αφής 3D για αυτήν την εφαρμογή σάς επιτρέπουν να συνθέσετε ένα νέο μήνυμα. Η εφαρμογή εξακολουθεί να λειτουργεί, αλλά αν την ανοίξετε, θα παγώσει. Δεν υπάρχει τίποτα κακό με την ίδια την εφαρμογή. Είναι το iOS 11 που αντιμετωπίζει πρόβλημα με την απόδοση ενός χαρακτήρα που έχετε λάβει.

  Λύστε γραμμικές εξισώσεις και κλάσματα χρησιμοποιώντας την κάμερά σας [iOS]

Μόλις επιλυθεί το σφάλμα, μπορεί να θέλετε να μιλήσετε με τον «φίλο» που σας έστειλε το μήνυμα και ίσως να χρησιμοποιήσετε τη εύχρηστη λειτουργία αποκλεισμού για να τα περιορίσετε μέχρι να το διορθώσει η Apple.