Πώς να χρησιμοποιήσετε την εμπιστευτική λειτουργία στο Gmail

Το Gmail έχει επανασχεδιαστεί και το νέο Gmail δεν είναι απλώς αισθητικές αλλαγές. Υπάρχουν νέες δυνατότητες που έχουν προστεθεί στην υπηρεσία email, και ακόμη περισσότερες στη συνέχεια. Το Gmail αποκτά σύντομα μια δυνατότητα πρόβλεψης κειμένου που θα σας επιτρέψει να επιλέξετε προτεινόμενες λέξεις για την αυτόματη συμπλήρωση ενός μηνύματος. Προς το παρόν, η πιο πρόσφατη δυνατότητα που είναι πλέον διαθέσιμη είναι η εμπιστευτική λειτουργία στο Gmail.

Στην εμπιστευτική λειτουργία στο Gmail, το μήνυμα email που στέλνετε λήγει μετά από ένα καθορισμένο χρονικό διάστημα. Από προεπιλογή, αυτή η χρονική περίοδος είναι 1 εβδομάδα, ωστόσο, μπορείτε να ορίσετε διαφορετική περίοδο. Ένα εμπιστευτικό μήνυμα μπορεί να έχει ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας, σύμφωνα με το οποίο ο παραλήπτης πρέπει να εισάγει έναν κωδικό πρόσβασης που του αποστέλλεται ως SMS. Η διαθεσιμότητα αυτής της συγκεκριμένης δυνατότητας περιορίζεται ανά χώρα, επομένως δεν θα μπορούν να τη χρησιμοποιήσουν όλοι όσοι χρησιμοποιούν εμπιστευτική λειτουργία στο Gmail.

  Πώς να απενεργοποιήσετε το iPhone X

Εμπιστευτική λειτουργία στο Gmail

Ανοίξτε το Gmail και κάντε κλικ στο κουμπί σύνταξης επάνω αριστερά. Στο κάτω μέρος, θα πρέπει να δείτε ένα νέο εικονίδιο με ένα κλείδωμα pad και ένα ρολόι. Κλίκαρέ το.

Θα ανοίξει ένα νέο παράθυρο όπου μπορείτε να ορίσετε πότε θα λήξει το μήνυμα. Έχετε προκαθορισμένες χρονικές περιόδους. μια μέρα, μια εβδομάδα, έναν μήνα, ένα χρόνο και πέντε χρόνια. Δεν μπορείτε να ορίσετε μια ώρα της ημέρας που θα λήξει το μήνυμα. Για να προσθέσετε έναν κωδικό πρόσβασης, επιλέξτε «Κωδικός πρόσβασης SMS». Εάν το μήνυμά σας έχει περισσότερους από έναν παραλήπτες, πρέπει να εισαγάγετε έναν αριθμό τηλεφώνου για κάθε παραλήπτη. Ο κωδικός πρόσβασης SMS που χρειάζεται ο παραλήπτης σας για να ξεκλειδώσει το μήνυμα θα σταλεί στον αριθμό που εισάγετε, επομένως βεβαιωθείτε ότι είναι ο σωστός.

  Τρόπος απενεργοποίησης του περιορισμού ισχύος CPU της Dell για άγνωστους μετασχηματιστές ισχύος

Για αυτό πρόκειται. Μπορείτε να στείλετε το μήνυμα και αν θέλετε, μπορείτε να το αναιρέσετε μέσα σε 30 δευτερόλεπτα. Εάν αργότερα συνειδητοποιήσετε ότι στείλατε το μήνυμα σε λάθος άτομο, μπορείτε να κάνετε κλικ σε ένα κουμπί Ανάκλησης πρόσβασης στο απεσταλμένο μήνυμα και να σταματήσετε το άνοιγμα του παραλήπτη σας.

Τα εμπιστευτικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου δεν ανοίγουν μέσα στη διεπαφή του Gmail. Θα λάβετε ένα μήνυμα στο Gmail, αλλά όταν το ανοίξετε, θα πρέπει να κάνετε κλικ σε ένα δεύτερο κουμπί για να προβάλετε το μήνυμα σε μια νέα καρτέλα. Εάν ανακαλέσετε την πρόσβαση σε ένα μήνυμα, το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου δεν θα εξαφανιστεί από τα εισερχόμενα του παραλήπτη, ωστόσο, όταν κάνουν κλικ στον σύνδεσμο του μηνύματος μέσα στο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, το Gmail θα του πει ότι δεν έχουν πρόσβαση στο μήνυμα.

  Τι είναι η επίθεση «Κακιά Υπηρέτρια» και Τι Μας Διδάσκει;

Η πρόσβαση σε ένα μήνυμα ανακαλείται αδιακρίτως για όλους τους παραλήπτες ενός μηνύματος. Δεν μπορείτε να επιλέξετε να ανακαλέσετε την πρόσβαση σε ένα άτομο και να επιτρέψετε σε άλλα άτομα να εξακολουθούν να το βλέπουν. Μπορείτε να ανανεώσετε την πρόσβαση αργότερα.