Πώς να σταματήσετε τις εταιρείες να ακούν τις εγγραφές του Voice Assistant σας

Είναι στις ειδήσεις εδώ και εβδομάδες: Υπάλληλοι και εργολάβοι σε Amazon, Google, Apple και Microsoft ακούνε ηχογραφήσεις σας να μιλάτε με βοηθούς φωνής όπως Alexa, Google Assistant, Siri, Cortana. Δείτε πώς μπορείτε να εμποδίσετε τους ανθρώπους να ακούν.

Γιατί οι εταιρείες ακούν αυτές τις ηχογραφήσεις;

Οι εταιρείες τεχνολογίας έχουν υπαλλήλους —ή, πιο συχνά, εργολάβους— να ακούν αποσπάσματα των συνομιλιών που έχετε με βοηθούς φωνής και άλλες υπηρεσίες. Αυτά είναι ανώνυμα, πράγμα που σημαίνει ότι οι ανάδοχοι δεν μπορούν να δουν το όνομά σας ή οποιαδήποτε προσωπική πληροφορία. Οι περισσότερες συζητήσεις δεν ακούγονται ποτέ. Αλλά οι εταιρείες μπορεί να ζητήσουν από έναν ανάδοχο να ακούσει μερικά δευτερόλεπτα ηχογραφήσεων αργότερα και να δει πώς τα πήγε ο βοηθός.

Για παράδειγμα, εάν ο βοηθός δεν κατάλαβε την ερώτησή σας ή έδωσε λάθος απάντηση, ο ανάδοχος μπορεί να σημειώσει τι συνέβη. Οι προγραμματιστές μπορούν στη συνέχεια να χρησιμοποιήσουν αυτές τις πληροφορίες για να βελτιώσουν τον βοηθό και τις δυνατότητές του. Πολλές εταιρείες κρυφολογούν τα δεδομένα που αποθηκεύετε μαζί τους και χρησιμοποιούν τις πληροφορίες που βρίσκουν για διάφορους σκοπούς.

  10 καλύτερες εφαρμογές και συμβουλές macOS του 2016

Όλα αυτά επιτρέπονται στα ψιλά γράμματα που έχετε ήδη συμφωνήσει κατά την εγγραφή σας σε οποιαδήποτε από αυτές τις υπηρεσίες. Αλλά πολλοί άνθρωποι εκπλήσσονται όταν το ακούνε. Και, λαμβάνοντας υπόψη ότι οι βοηθοί φωνής ενδέχεται να ενεργοποιηθούν κατά λάθος στη μέση μιας συνομιλίας, αυτό σημαίνει ότι οι άνθρωποι θα μπορούσαν να καταλήξουν να ακούσουν άρπαγα δυνητικά προσωπικών πληροφοριών.

Ποιες εταιρείες ακούν;

Σχεδόν κάθε εταιρεία που προσφέρει κάποιο είδος φωνητικής υπηρεσίας έχει κάποιον να ακούει — κάποια στιγμή. Εδώ είναι μερικές πρόσφατες ιστορίες:

Οι εργαζόμενοι της Amazon ακούν ηχητικά κλιπ Alexa, σύμφωνα με τον α Bloomberg έκθεση από τις 10 Απριλίου 2019. Η έκθεση λέει ότι χιλιάδες εργαζόμενοι σε όλο τον κόσμο ακούνε.
Οι εργολάβοι της Google άκουσαν ορισμένα κλιπ από το Google Assistant, σύμφωνα με τον δημόσιο βελγικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα VRT σε έκθεση που δημοσιεύτηκε στις 10 Ιουλίου 2019.
Οι εργολάβοι της Apple άκουγαν τακτικά ηχογραφήσεις του Siri. Οι εργολάβοι λένε ότι συχνά «ακούνε προσφορές για ναρκωτικά, ιατρικές λεπτομέρειες και άτομα που κάνουν σεξ», σύμφωνα με μια έκθεση του Ο κηδεμόνας στις 26 Ιουλίου 2019.
Οι εργολάβοι της Microsoft ακούν φωνητικές εντολές Cortana και ακόμη και τμήματα ορισμένων κλήσεων Skype, σύμφωνα με τον α Μητρική πλακέτα έκθεση στις 7 Αυγούστου 2019.

Παρά τις τραγικές λεπτομέρειες, οι περισσότερες ηχογραφήσεις δεν ακούγονται ποτέ. Για παράδειγμα, είπε η Google Ενσύρματο ότι «περίπου το 0,2 τοις εκατό όλων των ηχογραφήσεων» ακούγεται ποτέ.

Η Apple και η Google σταμάτησαν να ακούν (προς το παρόν)

Η Apple και η Google έχουν και τα δύο πάτησε το κουμπί παύσης και δεν ακούνε αυτές τις ηχογραφήσεις—προς το παρόν.

  Τι σημαίνει "NVM" και πώς το χρησιμοποιείτε;

Η Apple είπε ότι θα συνεχίσει τη “βαθμολόγηση” – αυτό που η Apple αποκαλεί ανθρώπινη ανασκόπηση των ηχογραφήσεων του Siri – σε μελλοντική ημερομηνία. Η εταιρεία είπε ότι ανέστειλε τη βαθμολόγηση «ενώ διεξάγουμε διεξοδική αναθεώρηση». Σε μια μελλοντική έκδοση των λειτουργικών συστημάτων της Apple, θα μπορείτε να επιλέξετε εάν θα συμμετάσχετε στη βαθμολόγηση.

Η Google είπε επίσης ότι διακόπτει την ανθρώπινη εξέταση αυτών των ηχογραφήσεων «για τουλάχιστον τρεις μήνες από την 1η Αυγούστου 2019».

Πώς να σταματήσετε το Google από την αποθήκευση των εγγραφών σας

Αν και οι εργολάβοι της Google δεν ακούν τις ηχογραφήσεις σας αυτήν τη στιγμή, η Google εξακολουθεί να συλλέγει ηχογραφήσεις που ενδέχεται να ακούγονται στο μέλλον. Μπορείτε να διαχειριστείτε τη φωνητική σας δραστηριότητα εάν θέλετε η Google να σταματήσει να τη συλλέγει ή εάν θέλετε να διαγράψετε τις ήδη συγκεντρωμένες φωνητικές εντολές.

Για να το κάνετε αυτό, επισκεφθείτε το Στοιχεία ελέγχου δραστηριότητας σελίδα για τον λογαριασμό σας Google. Εντοπίστε τη “Δραστηριότητα φωνής και ήχου” εδώ. Για να σταματήσει η Google να αποθηκεύει νέες ηχογραφήσεις φωνής, απενεργοποιήστε αυτήν τη συλλογή “Παύση” μέχρι να ενεργοποιήσετε ξανά αυτήν την επιλογή.

Για να διαγράψετε ήδη συγκεντρωμένες εγγραφές, κάντε κλικ στο «Διαχείριση δραστηριότητας» στην περιοχή Δραστηριότητα φωνής και ήχου. Θα δείτε όλη την αποθηκευμένη φωνητική σας δραστηριότητα. Χρησιμοποιήστε τις επιλογές εδώ για να διαγράψετε τη δραστηριότητα που δεν θέλετε να διατηρήσει η Google.

  Τι ακριβώς συμβαίνει όταν ενεργοποιείτε τον υπολογιστή σας;

Για παράδειγμα, για να διαγράψετε όλες τις αποθηκευμένες ηχογραφήσεις σας, κάντε κλικ στο «Διαγραφή δραστηριότητας κατά», επιλέξτε «Όλη την ώρα» και κάντε κλικ στο «Διαγραφή».

Πώς να σταματήσετε το Amazon από το να ακούει ηχογραφήσεις Alexa

Μπορείτε να εξαιρεθείτε από τον ανθρώπινο έλεγχο των εγγραφών σας Alexa μέσω μιας νέας επιλογής. Η Amazon άρχισε να προσφέρει αυτόν τον έλεγχο στις 2 Αυγούστου 2019.

Στην εφαρμογή Alexa ή στο Ιστοσελίδα Alexa, πατήστε ή κάντε κλικ στις Ρυθμίσεις > Απόρρητο Alexa > Διαχειριστείτε πώς τα δεδομένα σας βελτιώνουν την Alexa. Απενεργοποιήστε την επιλογή «Βοήθεια στη βελτίωση των υπηρεσιών Amazon και στην ανάπτυξη νέων δυνατοτήτων».

Όπως εξηγεί η σελίδα, «Με αυτήν τη ρύθμιση ενεργοποιημένη, οι ηχογραφήσεις φωνής σας ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν για την ανάπτυξη νέων λειτουργιών και να ελέγχονται με μη αυτόματο τρόπο για να βοηθήσουν στη βελτίωση των υπηρεσιών μας. Μόνο ένα εξαιρετικά μικρό κλάσμα εγγραφών φωνής ελέγχεται χειροκίνητα.”

Πώς να σταματήσετε τη Microsoft να ακούει εγγραφές Cortana

Ίσως θέλετε να σταματήσετε τη Microsoft να ακούει κομμάτια των συνομιλιών σας στο Skype—δυστυχώς, δεν υπάρχει τρόπος να το κάνετε αυτό εκτός από το να αφήσετε πίσω το Skype και να χρησιμοποιήσετε μια άλλη υπηρεσία φωνητικών κλήσεων ή βιντεοκλήσεων.

Για την Cortana, μπορείτε τουλάχιστον να σταματήσετε τον έλεγχο των φωνητικών εντολών και των συνομιλιών Cortana από τον άνθρωπο. Για να το κάνετε από έναν υπολογιστή με Windows 10, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Απόρρητο > Ομιλία. Απενεργοποιήστε την επιλογή “Διαδικτυακή αναγνώριση ομιλίας” εδώ. (Μπορείτε να πατήσετε τα Windows+I για να ανοίξετε γρήγορα το παράθυρο Ρυθμίσεις από οπουδήποτε στα Windows.)

Ελπίζουμε οι εταιρείες να είναι πιο διαφανείς σχετικά με τον τρόπο χρήσης αυτών των ηχογραφήσεων φωνής και να προσφέρουν σαφέστερες επιλογές για εξαίρεση στο μέλλον.