Πώς να εγκαταστήσετε το θέμα Skeuos GTK στο Linux

Το Skeuos είναι ένα θέμα GTK3/4 για το Gnome Shell, καθώς και άλλα περιβάλλοντα επιφάνειας εργασίας που βασίζονται σε GTK στο Linux. Διατίθεται σε πολλές διαφορετικές χρωματικές παραλλαγές και διαθέτει ένα καθαρό, λείο σχέδιο που σίγουρα θα εμπλουτίσει τη ρύθμιση του Linux σας. Δείτε πώς μπορείτε να εγκαταστήσετε το θέμα Skeuos GTK στο σύστημά σας.

Λήψη Skeuos σε Linux

Το θέμα Skeuos GTK είναι διαθέσιμο για λήψη στη σελίδα GitHub του έργου. Για να κάνετε λήψη αυτού του θέματος στον υπολογιστή σας, θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε την εντολή λήψης wget στο τερματικό.

Σχεδόν κάθε λειτουργικό σύστημα Linux διαθέτει προεγκατεστημένο το wget. Εάν χρησιμοποιείτε λειτουργικό σύστημα Linux που δεν συνοδεύεται από αυτό το εργαλείο, θα πρέπει να το εγκαταστήσετε με μη αυτόματο τρόπο. Για να πάρετε τα χέρια σας στην εφαρμογή Wget, κάντε κλικ εδώ.

Για να κάνετε λήψη του Skeuos στον υπολογιστή σας Linux, ανοίξτε ένα παράθυρο τερματικού στην επιφάνεια εργασίας του Linux. Μπορείτε να ανοίξετε ένα παράθυρο τερματικού πατώντας Ctrl + Alt + T στο πληκτρολόγιο. Ή, αναζητήστε το “Terminal” στο μενού της εφαρμογής και ξεκινήστε το με αυτόν τον τρόπο.

  Πώς να φιλοξενήσετε έναν διακομιστή Mumble σε Linux

Με ανοιχτό το παράθυρο του τερματικού, χρησιμοποιήστε την εντολή λήψης wget παρακάτω για να αποκτήσετε την πιο πρόσφατη έκδοση του Skeuos στον υπολογιστή σας.

wget https://github.com/daniruiz/skeuos-gtk/archive/refs/heads/master.zip -O ~/Downloads/skeuos-gtk-theme.zip

Είναι επίσης δυνατή η λήψη του θέματος από τη σελίδα Skeuos GitHub με την εντολή git clone. Ωστόσο, αυτό θα πρέπει να το κάνετε μόνο εάν γνωρίζετε πώς να χρησιμοποιείτε το GitHub, καθώς είναι ένα πολύπλοκο εργαλείο.

Εξαγωγή Skeuos σε Linux

Αφού ολοκληρωθεί η λήψη του θέματος Skeuos GTK στον υπολογιστή σας Linux, θα πρέπει να το εξαγάγετε. Για να ξεκινήσετε τη διαδικασία εξαγωγής, μεταβείτε στο τερματικό και χρησιμοποιήστε την εντολή CD για να μετακινηθείτε στον κατάλογο “Λήψεις” όπου βρίσκεται το αρχείο ZIP του θέματος.

cd ~/Downloads/

Μόλις μπείτε στον κατάλογο “Λήψεις”, χρησιμοποιήστε την εντολή unzip για να αποσυμπιέσετε το αρχείο “skeuos-gtk-theme.zip”.

unzip -d skeuos-gtk-theme/ skeuos-gtk-theme.zip

Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία εξαγωγής, ένας νέος φάκελος με το όνομα “skeuos-gtk-theme” θα εμφανιστεί στον κατάλογο “Λήψεις”. Χρησιμοποιήστε την εντολή CD και εισαγάγετε αυτόν τον κατάλογο.

cd ~/Downloads/skeuos-gtk-theme/

Μόλις μπείτε στο φάκελο “skeuos-gtk-theme”, θα χρειαστεί να κάνετε CD στο φάκελο “skeuos-gtk-master”. Αυτός ο υποφάκελος περιέχει όλα τα αρχεία θεμάτων GTK που μπορείτε να εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας Linux.

cd skeuos-gtk-theme/skeuos-gtk-master/

Εγκατάσταση του Skeuos σε Linux

Η εγκατάσταση του Skeuos στον υπολογιστή σας Linux μπορεί να γίνει με δύο τρόπους. Ο πρώτος τρόπος εγκατάστασης αυτού του θέματος GTK είναι σε λειτουργία “ένας χρήστης” και η δεύτερη μέθοδος είναι η λειτουργία “σε όλο το σύστημα”.

  Πώς να εκτελέσετε και να ελέγξετε τις διεργασίες παρασκηνίου στο Linux

Εάν δεν μοιράζεστε υπολογιστή και δεν χρειάζεστε κανέναν άλλον να έχει πρόσβαση στο θέμα Skeuos, θα πρέπει να ακολουθήσετε τις οδηγίες για έναν χρήστη. Εναλλακτικά, εάν χρειάζεστε πολλούς χρήστες για πρόσβαση σε αυτό το θέμα, ακολουθήστε τις οδηγίες “σε όλο το σύστημα”.

Ένας χρήστης

Για να εγκαταστήσετε το θέμα Skeuos GTK ως ενός χρήστη, ξεκινήστε δημιουργώντας έναν φάκελο ~/.themes χρησιμοποιώντας την εντολή mkdir. Αυτός ο φάκελος θα κρατήσει τα αρχεία θεμάτων GTK στον οικιακό σας (~) κατάλογο.

mkdir -p ~/.themes/

Μετά τη δημιουργία του νέου καταλόγου, χρησιμοποιήστε την εντολή ls για να προβάλετε τα περιεχόμενα του καταλόγου ~/Downloads/skeuos-gtk-theme/skeuos-gtk-master/.

ls

Κοιτάξτε τη λίστα των στοιχείων στη γραμμή εντολών τερματικού. Θα εμφανίσει πολλές, πολλές παραλλαγές του θέματος Skeuos GTK. Όταν βρείτε αυτό που θέλετε, χρησιμοποιήστε την εντολή mv για να το εγκαταστήσετε στον νέο φάκελο ~/.themes/ στον αρχικό σας κατάλογο.

Για παράδειγμα, για να εγκαταστήσετε το θέμα “Skeuos-Black-Dark”, θα εισαγάγετε την ακόλουθη εντολή.

mv Skeuos-Black-Dark/ ~/.themes/

Αντικαταστήστε το “Skeuos-Black-Dark” με το όνομα του θέματος που θέλετε να εγκαταστήσετε και το οποίο βρίσκεται μέσα στον κατάλογο ~/Downloads/skeuos-gtk-theme/skeuos-gtk-master/.

Επαναλάβετε αυτήν τη διαδικασία όσες φορές θέλετε για να εγκαταστήσετε περισσότερα θέματα Skeuos GTK στον υπολογιστή σας σε λειτουργία “ένας χρήστης”.

  Πώς να εγκαταστήσετε το θέμα Arrongin στο Linux

Σε όλο το σύστημα

Χρειάζεται να εγκαταστήσετε το θέμα Skeuos GTK σε όλο το σύστημα; Δείτε πώς να το κάνετε. Αρχικά, χρησιμοποιήστε την εντολή sudo -s για να ανυψώσετε την περίοδο λειτουργίας του τερματικού σας σε πρόσβαση root.

sudo -s

Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε την εντολή ls για να προβάλετε τα περιεχόμενα του καταλόγου ~/Downloads/skeuos-gtk-theme/skeuos-gtk-master/.

ls

Ο κατάλογος ~/Downloads/skeuos-gtk-theme/skeuos-gtk-master/ έχει πολλούς φακέλους θεμάτων για να διαλέξετε. Ανατρέξτε στην καταχώριση στο τερματικό για το θέμα που θέλετε να εγκαταστήσετε.

Ακολουθήστε την παρακάτω εντολή παραδείγματος όταν βρείτε το θέμα Skeuos που θέλετε να ρυθμίσετε στο σύστημά σας.

Για παράδειγμα, για να εγκαταστήσετε το θέμα “Skeuos-Magenta-Light” στο σύστημά σας, θα εκτελέσετε:

mv Skeuos-Magenta-Light/ /usr/share/themes/

Επαναλάβετε αυτήν τη διαδικασία όσες φορές θέλετε για να εγκαταστήσετε περισσότερα θέματα Skeuos GTK στον υπολογιστή σας σε λειτουργία “σε όλο το σύστημα”.

Ενεργοποίηση Skeuos σε Linux

Το θέμα Skeuos GTK είναι εγκατεστημένο στον υπολογιστή σας, αλλά δεν είναι ακόμα το προεπιλεγμένο θέμα. Για να κάνετε το Skeous την προεπιλεγμένη εμφάνιση για την επιφάνεια εργασίας σας Linux, θα πρέπει να αλλάξετε τις ρυθμίσεις του θέματος.

Δεν ξέρετε πώς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις θέματος στον υπολογιστή σας Linux; Μπορούμε να βοηθήσουμε! Ρίξτε μια ματιά στους παρακάτω συνδέσμους για να μάθετε περισσότερα σχετικά με την αλλαγή θεμάτων επιφάνειας εργασίας στο Linux!