Πώς να εγκαταστήσετε τα Windows στο Steam Deck σας

Βασικά Takeaways

  • Η εγκατάσταση των Windows στο Steam Deck σας επιτρέπει να αποκτήσετε πρόσβαση σε ένα οικείο λειτουργικό σύστημα και να χρησιμοποιήσετε τη συσκευή ως αντικατάσταση φορητού υπολογιστή εργασίας ή επιτραπέζιου υπολογιστή.
  • Για να εγκαταστήσετε τα Windows στο Steam Deck, χρειάζεστε μια μονάδα flash USB ή κάρτα SD, λογισμικό Ventoy, GParted ISO και Windows 11 ISO.
  • Ακολουθήστε τον αναλυτικό οδηγό μας για να εγκαταστήσετε το Ventoy, να χωρίσετε το SSD σας, να εγκαταστήσετε τα Windows 11 και, στη συνέχεια, να εγκαταστήσετε τα προγράμματα οδήγησης των Windows για σωστή λειτουργία στο Steam Deck σας.

Θέλετε να έχετε ένα οικείο λειτουργικό σύστημα ή Game Pass στο Steam Deck σας; Μπορείτε να κάνετε διπλή εκκίνηση του SteamOS με Windows στη συσκευή. Ακολουθεί ένας λεπτομερής οδηγός για την εγκατάσταση των Windows 11 στο Steam Deck σας.

Γιατί πρέπει να εγκαταστήσετε τα Windows στο Steam Deck σας

Jhet Borja/MUO

Εάν είστε κάτοχος υπολογιστή, οι πιθανότητες να εκτελείτε Windows σε αυτόν είναι πολύ μεγάλες. Τα Windows είναι γνωστά σε πολλούς και είναι αρκετά εύχρηστα.

Αν και δεν έχετε ποντίκι και πληκτρολόγιο στο Steam Deck σας θα δημιουργήσει ορισμένα προβλήματα πλοήγησης, το να έχετε ένα λειτουργικό σύστημα που σας είναι οικείο και που ξέρετε πώς να το χρησιμοποιείτε ίσως αξίζει αυτή τη θυσία.

Το να έχετε Windows στο Steam Deck σας μπορεί επίσης να το κάνει αντικατάσταση φορητού υπολογιστή ή επιτραπέζιου υπολογιστή εργασίας. Μπορείτε εύκολα να χρησιμοποιήσετε το Photoshop, τις εφαρμογές του Microsoft Office, το Lightroom και όλους τους συνήθεις ύποπτους στα Windows—εφόσον είστε πρόθυμοι να φέρετε μαζί σας ένα ποντίκι και πληκτρολόγιο. Ευτυχώς, υπάρχουν πολλά αξεσουάρ Steam Deck που μπορούν να κάνουν το να κάνεις πραγματική δουλειά σε αυτό παιχνιδάκι.

Τι χρειάζεστε για να εγκαταστήσετε τα Windows στο Steam Deck σας

Χρειάζεστε μόνο μερικά πράγματα για να εγκαταστήσετε τα Windows στο Steam Deck, τα περισσότερα από τα οποία είναι λογισμικό. Αλλά θα χρειαστείτε και μερικά αξεσουάρ υλικού.

Σκεύη, εξαρτήματα

Για υλικό, χρειάζεστε πραγματικά μόνο μια μονάδα flash USB και έναν διανομέα USB-C για να το συνδέσετε στο Steam Deck σας. Μπορείτε επίσης να εγκαταστήσετε μια κάρτα SD στο Steam Deck, αρκεί να είναι αξιοπρεπώς γρήγορη. Μια μονάδα flash USB 3.0 ή νεότερη ή μια κάρτα SD UHS-I ή υψηλότερη θα αρκούσε, αλλά δεν θα προτείναμε κάτι πιο αργό.

Συνιστούμε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν ξεχωριστό υπολογιστή όπως κάναμε σε αυτόν τον οδηγό, αλλά μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το Steam Deck και να ακολουθήσετε παρόμοια βήματα χρησιμοποιώντας την έκδοση Linux του Ventoy.

Βεντόι

Το πρώτο λογισμικό είναι το Ventoy, ένα πρόγραμμα που σας επιτρέπει να εκκινήσετε πολλά ISO από μια εξωτερική συσκευή αποθήκευσης χωρίς να χρειάζεται να το διαμορφώσετε για να προσθέσετε διαφορετικό ISO. Αυτό θα αποφύγει τη μορφοποίηση εμπρός-πίσω της συσκευής αποθήκευσης που χρησιμοποιείται, καθιστώντας ευκολότερη την επιστροφή σε περίπτωση που κάνετε λάθος στην πορεία.

Κατευθύνομαι προς Η σελίδα του Ventoy στο GitHub και στη δεξιά πλευρά, κάντε κλικ στο Releases. Κάντε κύλιση προς τα κάτω στα Στοιχεία και κάντε κλικ στο φάκελο ZIP που αναφέρει τα Windows σε αυτόν. Εξαγάγετε τα περιεχόμενα σε έναν φάκελο στον υπολογιστή σας.

  Πώς να προσθέσετε εναλλακτικό κείμενο σε ένα αντικείμενο στο PowerPoint

GNOME Partition Editor (GParted) ISO

Το GParted είναι ένα ISO που χρησιμοποιείται για τη δημιουργία κατατμήσεων στον εσωτερικό σας SSD στο Steam Deck. Το νέο διαμέρισμα θα είναι όπου θα τοποθετήσετε την εγκατάσταση των Windows. Για να το κατεβάσετε, κατευθυνθείτε στο GParted.org και κάντε κλικ στο αρχείο λήψης amd64.iso.

Windows 11 ISO

Για να τοποθετήσετε τα Windows στο Steam Deck σας, θα χρειαστείτε φυσικά το πρόγραμμα εγκατάστασης. Μπορείτε να το βρείτε εύκολα στο Η σελίδα της Microsoft στα Windows 11.

Μεταβείτε στην επιλογή Λήψη εικόνας δίσκου των Windows 11 (ISO) και στο αναπτυσσόμενο μενού, επιλέξτε Windows 11 (πολλών εκδόσεων ISO). Κάντε κλικ στο Λήψη και μετά επιλέξτε τη γλώσσα σας. Στη συνέχεια, θα πρέπει να σας δώσει ένα άλλο κουμπί λήψης για να κατεβάσετε το ISO των Windows που έχει μέγεθος περίπου 6 GB έως 7 GB.

Προγράμματα οδήγησης των Windows για Steam Deck

Τα Windows δεν υποστηρίζουν όλο το υλικό του Steam Deck από την πρώτη στιγμή. Ευτυχώς, το Steam έχει παράσχει προγράμματα οδήγησης των Windows έτσι ώστε ο ήχος, το Wi-Fi, το Bluetooth, η συσκευή ανάγνωσης καρτών SD και η APU να λειτουργούν σωστά.

Μπορείτε να βρείτε και να κατεβάσετε τα προγράμματα οδήγησης των Windows για το Steam Deck σας στο Σελίδα υποστήριξης Steam Deck Windows Resources. Εξαγάγετε όλα αυτά σε έναν μόνο φάκελο, ώστε να μπορείτε να τον επικολλήσετε στην κάρτα SD ή στη μονάδα flash αργότερα.

Πώς να εγκαταστήσετε τα Windows στο Steam Deck σας

Εάν έχετε έτοιμη τη μονάδα flash ή την κάρτα SD με όλο το λογισμικό που έχετε κατεβάσει, μπορείτε τώρα να αρχίσετε να μετατρέπετε το Steam Deck σας σε εμπειρία Windows. Στην περίπτωσή μας, θα χρησιμοποιήσουμε μια κάρτα SD, ώστε να μην χρειάζεται να ασχολούμαστε με διανομέα USB ή βάση σύνδεσης.

1. Εγκαταστήστε το Ventoy στη μονάδα Flash ή στην κάρτα SD σας

Για να μπορείτε να εκτελέσετε τόσο το GParted όσο και το ISO των Windows 11 από μία κάρτα SD χωρίς να χρειάζεται να τη μορφοποιήσετε πολλές φορές, θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε το Ventoy. Αυτό θα κάνει τα πράγματα πολύ πιο βολικά.

Για να εγκαταστήσετε το Ventoy στη μονάδα flash ή στην κάρτα SD, θα πρέπει να το συνδέσετε στον υπολογιστή σας και να ανοίξετε το φάκελο Ventoy που εξαγάξατε νωρίτερα. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Ventoy2Disk.exe.

Στη συνέχεια, θα επιλέξετε τη συσκευή αποθήκευσης στην οποία θέλετε να αποθηκεύσετε το Ventoy. Στην περίπτωσή μας, είναι η κάρτα SD των 32 GB. Κάντε κλικ στην Εγκατάσταση.

Τώρα που έχει εγκατασταθεί το Ventoy, αντιγράψτε στο GParted, το ISO των Windows 11 και έναν φάκελο που περιέχει τα προγράμματα οδήγησης των Windows για το Steam Deck. Τώρα μπορείτε να τοποθετήσετε την κάρτα SD στο Steam Deck.

2. Μπείτε στο Steam Deck Boot Manager

Στη συνέχεια, θα χρειαστεί να κάνετε εκκίνηση από την κάρτα SD ή τη μονάδα flash που έχετε συνδέσει στο Steam Deck χρησιμοποιώντας τον διαχειριστή εκκίνησης της συσκευής.

Jhet Borja/MUO

Για να το κάνετε αυτό, κλείστε πρώτα το Steam Deck σας. Μόλις απενεργοποιηθεί, κρατήστε πατημένο το κουμπί μείωσης της έντασης και το κουμπί λειτουργίας μέχρι να ακούσετε έναν ήχο. Μόλις ακούσετε τον ήχο, αφήστε το κουμπί λειτουργίας, αλλά συνεχίστε να κρατάτε πατημένο το κουμπί μείωσης της έντασης του ήχου μέχρι να εμφανιστεί ο διαχειριστής εκκίνησης, όπως στην παρακάτω εικόνα.

Jhet Borja/MUO

Εάν κρατήσετε πατημένο το κουμπί λειτουργίας μετά το ηχητικό σήμα, πιθανότατα θα καταλήξετε να απενεργοποιήσετε ξανά το Steam Deck σας.

Μόλις εισέλθετε στη διαχείριση εκκίνησης, επιλέξτε την κάρτα SD ή τη μονάδα flash. Αυτό θα πρέπει να εμφανίζει το Ventoy και τόσο τα Windows όσο και το GParted ISO.

3. Χρησιμοποιήστε το GParted για να χωρίσετε τον εσωτερικό σας SSD

Τώρα θα πρέπει να χωρίσετε το SSD του Steam Deck σας. Εάν δεν το κάνετε, πιθανότατα δεν θα μπορείτε να εγκαταστήσετε τα Windows 11 στο διαμέρισμα /home και επίσης θα καταλήξετε να σκουπίσετε το SteamOS από τη μονάδα δίσκου σας.

Εάν θέλετε μόνο Windows στο Steam Deck σας, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το Ventoy για να σκουπίσετε όλα τα διαμερίσματα και είτε να αφήσετε το συνδυασμένο διαμέρισμα ως μη εκχωρημένο είτε να το διαμορφώσετε ως NTFS. Δεν το προτείνουμε, ωστόσο, καθώς το SteamOS είναι πραγματικά ο καλύτερος τρόπος για να ζήσετε το Steam Deck. Είναι καλύτερα να έχετε την επιλογή να κάνετε εναλλαγή μεταξύ των δύο παρά να κολλήσετε μόνο με τα Windows.

  Πώς να διορθώσετε το πρόβλημα που δεν ανταποκρίνεται στο μενού Έναρξη των Windows 11

Jhet Borja/MUO

Στο Ventoy, επιλέξτε GParted για να το εκτελέσετε. Μπορείτε να το εκτελέσετε σε κανονική λειτουργία, αλλά αν αυτό δεν λειτουργεί, το grub2 μπορεί να το κάνει.

Jhet Borja/MUO

Μόλις ανοίξει το GParted, θα σας καλωσορίσουν με μερικά πράγματα προτού μπορέσετε να φτάσετε στην κατάτμηση. Αρχικά, θα πρέπει να επιλέξετε τις ρυθμίσεις. Επιλέξτε το πρώτο—GParted Live (Προεπιλεγμένες ρυθμίσεις).

Στη συνέχεια, επιλέξτε Don’t touch keymap και, στη συνέχεια, επιλέξτε τη γλώσσα σας. Εάν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε απλώς Αγγλικά, σας προτείνουμε απλώς να πατήσετε το A στο Steam Deck μέχρι να φτάσετε στην κύρια οθόνη.

Jhet Borja/MUO

Τέλος, είστε έτοιμοι να χωρίσετε τον SSD σας. Σε αυτό το σημείο, μπορείτε να συνδέσετε το ποντίκι και το πληκτρολόγιό σας για να διευκολύνετε την πλοήγηση. Εάν η κάρτα SD ή η μονάδα flash είναι το μόνο πράγμα που μπορείτε να δείτε, αλλάξτε το στο SSD σας στο επάνω δεξιά αναπτυσσόμενο μενού.

Jhet Borja/MUO

Για να χωρίσετε τον SSD σας, κάντε δεξί κλικ (αριστερό σκανδάλη) στο διαμέρισμα /home ή στο μεγαλύτερο διαμέρισμα του SSD. Κάντε κλικ στο Αλλαγή μεγέθους/Μετακίνηση και μετακινήστε τον δεξιό τοίχο προς τα αριστερά, αφήνοντας τον κενό χώρο ως νέο μη εκχωρημένο διαμέρισμα.

Στην περίπτωσή μας, αφήνουμε περίπου 250 GB ή περίπου 250.000 MiB για τα Windows 11. Κάντε κλικ στο κουμπί Αλλαγή μεγέθους/Μετακίνηση κάτω δεξιά για να κάνετε τις αλλαγές σας.

Jhet Borja/MUO

Τέλος, κάντε κλικ στο πράσινο σημάδι επιλογής στη γραμμή εργαλείων. Εάν ξεχάσετε να το κάνετε αυτό, δεν θα εφαρμοστούν οι αλλαγές στο διαμέρισμα σας.

Στη συνέχεια, το λογισμικό θα επεξεργαστεί τα νέα μεγέθη διαμερισμάτων, τα οποία μπορεί να διαρκέσουν μερικά λεπτά ανάλογα με το πόσο μεγάλο είναι το SSD σας. Μόλις ολοκληρωθεί, μπορείτε τώρα να πατήσετε το κουμπί λειτουργίας για έξοδο από το GParted και απενεργοποίηση.

4. Εγκατάσταση των Windows 11 στο Steam Deck

Τώρα είστε έτοιμοι να εγκαταστήσετε τα Windows στο Steam Deck σας. Ωστόσο, προτού μεταβείτε στη διαχείριση εκκίνησης, αποσυνδέστε όλες τις άλλες συσκευές USB που χρησιμοποιήσατε νωρίτερα εκτός από τη μονάδα flash. Αυτό αποτρέπει τη δυσλειτουργία των ISO ή του Ventoy.

Jhet Borja/MUO

Επιστρέψτε στη διαχείριση εκκίνησης (με το κουμπί μείωσης της έντασης του ήχου και το κουμπί λειτουργίας) και επιλέξτε ξανά την κάρτα SD ή τη μονάδα flash. Με το Ventoy ανοιχτό, αυτή τη φορά επιλέξτε το ISO των Windows 11.

Jhet Borja/MUO

Απλώς ακολουθήστε τη ρύθμιση επιλέγοντας τη σωστή γλώσσα και διάταξη πληκτρολογίου μέχρι να φτάσετε στην ενότητα πλήκτρων των Windows. Εκεί, μπορείτε να επιλέξετε με ασφάλεια Δεν έχω κλειδί προϊόντος αν δεν έχετε.

Jhet Borja/MUO

Συνεχίστε μέχρι να φτάσετε στο Πού θέλετε να εγκαταστήσετε τα Windows; οθόνη. Θα θελήσετε να κάνετε κύλιση στο κάτω μέρος και να κάνετε κλικ στη μονάδα δίσκου που λέει Μη κατανεμημένος χώρος. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Νέο και θα προσθέσει αυτόματα το κατάλληλο μέγεθος για εσάς. Απλά κάντε κλικ στο Apply.

Στη συνέχεια, θα ξεκινήσει η εγκατάσταση των Windows σε αυτό το διαμέρισμα. Μόλις εγκατασταθούν τα Windows 11, θα πρέπει να περάσετε από μια άλλη διαδικασία εγκατάστασης.

5. Εγκαταστήστε τα προγράμματα οδήγησης των Windows για το Steam Deck

Αφού εγκαταστήσετε τα Windows, μπορείτε πλέον να εγκαταστήσετε τα προγράμματα οδήγησης για το Steam Deck σας.

Για να το κάνετε αυτό, ανοίξτε την Εξερεύνηση αρχείων και κάντε κλικ στη μονάδα δίσκου Ventoy. Ανοίξτε τον φάκελο που σας είπαμε να τοποθετήσετε μέσα τα προγράμματα οδήγησης Steam Deck και ξεκινήστε με οποιοδήποτε από αυτά.

Εάν σας ζητηθεί να κάνετε επανεκκίνηση, μην το κάνετε ακόμα. Μπορείτε να κάνετε επανεκκίνηση αφού εγκαταστήσετε όλα τα προγράμματα οδήγησης για να το κάνετε πιο εύκολο.

Συνεχίστε να κάνετε κλικ στο Εγκατάσταση για τα άλλα προγράμματα οδήγησης, αλλά μπορεί να διαπιστώσετε ότι τα προγράμματα οδήγησης ήχου δεν έχουν εκτελέσιμο αρχείο. Για να εγκαταστήσετε τα δύο προγράμματα οδήγησης ήχου, απλώς κάντε δεξί κλικ (αριστερό σκανδάλη) στο αρχείο που λέει Πληροφορίες εγκατάστασης και κάντε κλικ στο Εγκατάσταση.

  Πώς να πουλήσετε το φορητό υπολογιστή, το τηλέφωνο ή το tablet σας για κορυφαίο δολάριο

Μόλις εγκατασταθούν όλα, μπορείτε τώρα να επανεκκινήσετε το Steam Deck σας. Εάν τα πράγματα δεν πήγαν τόσο ομαλά, μπορείτε να ανατρέξετε στην παρακάτω ενότητα για να βρείτε το πρόβλημά σας και τη λύση για αυτό.

Πιθανά προβλήματα και λύσεις κατά την εγκατάσταση των Windows στο Steam Deck σας

Συγκεντρώσαμε μερικά ζητήματα που συναντήσαμε κατά την εγκατάστασή μας και βρήκαμε λύσεις σε αυτά, ώστε να μην χρειάζεται να ψάχνετε στο διαδίκτυο για να βρείτε επιδιορθώσεις.

Τα ISO εμφανίζουν μαύρη οθόνη ή δεν εκκινούνται

Εάν τα ISO δεν λειτουργούν σωστά, απλώς πατήστε το κουμπί λειτουργίας μία φορά για έξοδο και τερματισμό. Αυτό πιθανότατα οφείλεται σε άλλες συσκευές USB που είναι συνδεδεμένες στο Steam Deck σας, όπως ένα πληκτρολόγιο και το ποντίκι. Αυτός είναι ο λόγος που χρησιμοποιήσαμε μια κάρτα SD στην εγκατάστασή μας. Αφαιρέστε όλες τις συσκευές USB εκτός από τη μονάδα flash ή χρησιμοποιήστε μια μονάδα flash USB-C εάν είναι δυνατόν.

Εάν αυτό δεν λειτουργήσει, μπορείτε επίσης να προσπαθήσετε να διαγράψετε το άλλο ISO από την κάρτα SD ή τη μονάδα flash. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να εγκαταστήσετε ξανά το Ventoy ως έσχατη λύση, αλλά αυτό θα διαμορφώσει τη μονάδα, επομένως βεβαιωθείτε ότι έχετε τα πάντα σε έναν φάκελο που μπορείτε εύκολα να επικολλήσετε στη μονάδα δίσκου.

Το σφάλμα Windows 0x80300001

Jhet Borja/MUO

Αυτό το σφάλμα πιθανότατα θα εμφανιστεί επειδή το διαμέρισμα στο οποίο θέλετε να εγκαταστήσετε τα Windows δεν είναι σε μορφή NTFS ή ένα κενό διαμέρισμα που δεν έχει εκχωρηθεί.

Jhet Borja/MUO

Μπορεί να έχετε δημιουργήσει ένα νέο διαμέρισμα ως ext4 στο GParted αντί να αφήσετε το μη εκχωρημένο διαμέρισμα ως έχει. Εάν επιμένετε να δημιουργήσετε ένα νέο διαμέρισμα στο GParted, βεβαιωθείτε ότι είναι σε μορφή NTFS και όχι ext4.

Τα Windows δεν μπορούν να εγκαταστήσουν προγράμματα οδήγησης

Jhet Borja/MUO

Εάν πλησιάζετε στο τέλος της εγκατάστασης των Windows και ξαφνικά λέει ότι δεν μπορεί να εγκαταστήσει προγράμματα οδήγησης, άλλες συσκευές USB ενδέχεται να παρεμβαίνουν στην εγκατάσταση.

Κλείστε το Steam Deck κρατώντας πατημένο το κουμπί λειτουργίας και αποσυνδέστε όλες τις συσκευές USB εκτός από τη μονάδα flash ή την κάρτα SD. Μην συνδέετε συσκευές USB κατά την εγκατάσταση για να αποφύγετε αυτό το πρόβλημα.

Δεν μπορείτε να βρείτε το SteamOS στο Boot Manager

Jhet Borja/MUO

Εάν θέλετε να επιστρέψετε στο SteamOS και δεν μπορείτε να το βρείτε στον διαχειριστή εκκίνησης, θα πρέπει να κλείσετε το Steam Deck και να μεταβείτε στο BIOS.

Για να εισέλθετε στο BIOS, κρατήστε πατημένο το κουμπί αύξησης της έντασης και το κουμπί λειτουργίας μέχρι να ακούσετε τον ήχο. Αφήστε το κουμπί λειτουργίας, αλλά κρατήστε πατημένο το κουμπί αύξησης της έντασης μέχρι να μπείτε στο BIOS.

Jhet Borja/MUO

Μόλις μπείτε στο BIOS, επιλέξτε Εκκίνηση από αρχείο > eps > efi > steamos > steamcl.efi. Αυτό θα πρέπει να σας επανεκκινήσει στο SteamOS.

Τώρα που βρίσκεστε στο SteamOS, μπορείτε να το επαναφέρετε στον διαχειριστή εκκίνησης μπαίνοντας στη λειτουργία επιφάνειας εργασίας.

Στη λειτουργία επιφάνειας εργασίας, κάντε κλικ στο εικονίδιο Steam Deck κάτω αριστερά και ανοίξτε το Konsole. Μπορείτε να το αναζητήσετε ανεβάζοντας το πληκτρολόγιο κάνοντας κλικ στο πλαίσιο κειμένου και πατώντας το κουμπί Steam + X.

Στη συνέχεια πληκτρολογήστε:

 sudo efibootmgr -c -L "SteamOS" -l "\EFI\steamos\steamcl.efi" -d /dev/nvme0n1p1 

Σε περίπτωση που δεν έχετε λογαριασμό sudo και δεν μπορείτε να προσθέσετε την εντολή, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Χρήστες και μετά εκχωρήστε ένα όνομα χρήστη και έναν κωδικό πρόσβασης. Στη συνέχεια, μπορείτε να δοκιμάσετε να προσθέσετε την ίδια εντολή στο Konsole και να προσθέσετε τον κωδικό πρόσβασής σας αφού πατήσετε Enter. Στη συνέχεια θα εμφανίσει τις επιλογές εκκίνησης.

Εάν μπορείτε να δείτε το steamcl.efi με έναν αστερίσκο δίπλα στον αριθμό παραγγελίας εκκίνησης, σημαίνει ότι βρίσκεται τώρα στον διαχειριστή εκκίνησης. Μπορείτε να το επαληθεύσετε κλείνοντας το Steam Deck και εισάγοντας τον διαχειριστή εκκίνησης.

Πλοήγηση και χειριστήρια Steam Deck στα Windows

Αν δυσκολεύεστε με τα χειριστήρια Steam Deck στα Windows και θέλετε να χρησιμοποιήσετε τα χειριστήρια όπως στο SteamOS, κατεβάστε το Steam και βάλτε το ανοιχτό.

Στη συνέχεια, μεταβείτε στο Steam > Ρυθμίσεις > Ελεγκτής > Ενεργοποίηση εισόδου Steam για χειριστήρια Xbox. Στη συνέχεια, θα πρέπει να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και τα δύο trackpad όπως στο SteamOS. Μπορείτε επίσης να το διαμορφώσετε κάνοντας κύλιση προς τα κάτω και επεξεργάζοντάς το στις διατάξεις του ελεγκτή εκτός παιχνιδιού.

Το Steam Deck είναι μια πολύ ευέλικτη συσκευή, καθώς δεν είναι απλώς μια πλήρης συσκευή παιχνιδιού, αλλά και ένας πλήρης υπολογιστής. Η εγκατάσταση των Windows σε αυτό θα σας επιτρέψει να το χρησιμοποιήσετε παρόμοια με τον επιτραπέζιο υπολογιστή σας για τακτική εργασία γραφής, αλλά και για πιο εντατική εργασία όπως η επεξεργασία βίντεο και φωτογραφιών.

Ελπίζουμε ότι αυτός ο οδηγός σας βοήθησε να καταλάβετε πώς να εγκαταστήσετε τα Windows στο Steam Deck σας και να διορθώσετε ορισμένα από τα προβλήματα που ενδέχεται να αντιμετωπίσετε ενώ το κάνετε.