Η Alexa ακούει πάντα; Πώς να το σταματήσετε

Βασικά Takeaways

  • Η Alexa αρχίζει να ακούει μόνο όταν ακούει τη λέξη αφύπνισης, αλλά υπήρξαν περιπτώσεις παρερμηνείας ήχων και ηχογράφησης συνομιλιών.
  • Μπορείτε να σταματήσετε την ακρόαση της Alexa πατώντας το κουμπί σίγασης στο ηχείο Echo, αλλά αυτό σημαίνει ότι δεν θα ανταποκρίνεται σε φωνητικές εντολές.
  • Για να βελτιώσετε το απόρρητό σας, επιλέξτε λιγότερο κοινές αφυπνιστικές λέξεις όπως “Ziggy” και διαγράψτε το ιστορικό φωνής Alexa για να αφαιρέσετε προηγούμενες ηχογραφήσεις.

Εκατομμύρια άνθρωποι χρησιμοποιούν το Amazon Echos τους κάθε μέρα. Αυτά τα έξυπνα οικιακά gadget είναι αναμφίβολα χρήσιμα, αλλά πρέπει να τα ακούνε σε περίπτωση που κάνετε φωνητική εντολή. Λοιπόν, πόσο ακούει το Echo σας και κινδυνεύει το απόρρητό σας;

Η Alexa ακούει πάντα;

Μπορείτε να λάβετε μόνο την Alexa, τον ενσωματωμένο εικονικό βοηθό του Echo σας, να ανταποκρίνεται σε φωνητικές εντολές χρησιμοποιώντας μια λέξη αφύπνισης. Οι περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν την προεπιλεγμένη λέξη αφύπνισης, “Alexa”, αλλά υπάρχουν πολλές άλλες λέξεις αφύπνισης για να διαλέξετε στην εφαρμογή Alexa, όπως…

  • “Υπολογιστή”
  • “Ziggy”
  • “Αμαζόνα”
  • “Ηχώ”

Όταν λέτε φωναχτά την επιλεγμένη λέξη αφύπνισης, το φως του δακτυλίου του Echo σας γίνεται μπλε για να υποδείξει ότι η Alexa ακούει ενεργά. Εάν δεν πείτε τίποτα μετά από αυτό, το μπλε φως θα σβήσει και θα πρέπει να πείτε ξανά το wake word για να ξανακερδίσετε την προσοχή της Alexa.

  11 Ψηφιακές Πλατφόρμες Επένδυσης Ακίνητης Περιουσίας για Έξυπνους Επενδυτές

Μπορείτε να χρησιμοποιείτε μόνο μία λέξη αφύπνισης τη φορά, η οποία μπορεί να αλλάξει μεταβαίνοντας στις ρυθμίσεις της συσκευής σας στην εφαρμογή Alexa και επιλέγοντας Wake Word.

Εδώ μπαίνει το ερώτημα των συνηθειών ακρόασης της Alexa. Η Alexa έχει σχεδιαστεί για να βρίσκεται σε λειτουργία παθητικής ακρόασης, επεξεργάζοντας συνεχώς τον ήχο για να ανιχνεύει τη λέξη αφύπνισης. Μόλις εντοπιστεί η λέξη αφύπνισης, η Alexa ακούει ενεργά τη φωνητική εντολή.

Πότε αρχίζει να ακούει η Alexa;

Σύμφωνα με τις ρυθμίσεις απορρήτου Echo της Amazon, η Alexa διατηρεί μια εγγραφή του φωνητικού ήχου σας κάθε φορά που της μιλάτε απευθείας. Κατά τη ρύθμιση της συσκευής, η Alexa μπορεί να σας ζητήσει να δημιουργήσετε ένα φωνητικό προφίλ. Αυτό περιλαμβάνει την ηχογράφηση της φωνής σας για να αναγνωρίσετε ποιος είστε όταν κάνετε ένα αίτημα. Στον επίσημο ιστότοπο της Amazon, αναφέρεται ότι «Μόνο αφού η συσκευή Echo ανιχνεύσει τη λέξη αφύπνισης, η Alexa ακούει τα αιτήματά σας».

Σε μια ξεχωριστή σελίδα του Amazon, αναφέρεται ότι “οι συσκευές Echo έχουν σχεδιαστεί από προεπιλογή για να ανιχνεύουν μόνο τα ηχητικά κύματα της επιλεγμένης λέξης αφύπνισης και οτιδήποτε άλλο αγνοείται”. Γράφεται επίσης στην ίδια σελίδα ότι «η Alexa είναι μέρος της ζωής σου μόνο όταν ζητάς από την Alexa» και «Η Alexa δεν ακούει τις προσωπικές σου συζητήσεις».

  13 καλύτερες υπηρεσίες συγγραφής περιεχομένου για γρήγορο και επαγγελματικό περιεχόμενο

Εάν δεχόμασταν τη λέξη της Amazon σχετικά με αυτό, θα μπορούσαμε να συμπεράνουμε ότι η Alexa σας ακούει μόνο αφού πείτε τη συγκεκριμένη λέξη αφύπνισης. Είναι όμως αυτό εντελώς αλήθεια;

Πολλές ιστορίες έχουν προκύψει στο παρελθόν σχετικά με την Alexa που πιθανώς άκουγε όταν δεν θα έπρεπε. Για παράδειγμα, το 2018, η ιστορία μιας γυναίκας έγινε πρωτοσέλιδο στις ειδήσεις όταν ισχυρίστηκε ότι το Amazon Echo της είχε ηχογραφήσει μια ιδιωτική συνομιλία και την έστειλε σε μια τυχαία επαφή. Όπως αναφέρεται στο α Άρθρο του CNBCη οικογένεια της γυναίκας ενημερώθηκε για την παραβίαση του απορρήτου μόνο αφού το άτομο που έλαβε τη συνομιλία τους ειδοποίησε για το περιστατικό.

Σε απάντηση σε αυτήν την κατηγορία, η Amazon δήλωσε ότι η Alexa ερμήνευσε κατά λάθος τον θόρυβο του παρασκηνίου ως εντολή για να στείλει τον ήχο στην τυχαία επαφή, η οποία είχε έδρα στο Σιάτλ. Θα περιλάμβανε την παρερμηνεία της Alexa από τον τυχαίο θόρυβο ως τη λέξη αφύπνισης, την εντολή και το όνομα της συγκεκριμένης επαφής.

Πώς να σταματήσετε την Alexa από την ακρόαση

Εάν θέλετε η Alexa να δέχεται τις φωνητικές εντολές σας, θα πρέπει να συνεχίσετε να την αφήνετε να παρακολουθεί τον θόρυβο του περιβάλλοντος για να ανιχνεύει την εντολή αφύπνισης. Ωστόσο, εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το ηχείο Echo μόνο για την αναπαραγωγή ήχου και δεν θέλετε να αλληλεπιδράσετε μαζί του χρησιμοποιώντας τη φωνή σας, μπορείτε να σταματήσετε την Alexa να σας ακούει.

  7 Πραγματικά Βήματα Ασφάλειας Δικτύου

Ο ευκολότερος τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να πατήσετε το κουμπί σίγασης στο ηχείο Echo.

Η παραπάνω εικόνα δείχνει το κουμπί σίγασης που ενεργοποιείται σε ένα ηχείο 4ης ​​γενιάς, αλλά όλες οι γενιές έχουν ένα κουμπί σίγασης που μοιάζει με κύκλο με μια γραμμή που το διασχίζει. Μόλις πατήσετε αυτό, η Alexa θα σταματήσει να ακούει. Θα ξέρετε ότι η ακρόαση έχει απενεργοποιηθεί όταν το φως του δακτυλίου Echo γίνει κόκκινο.

Εάν θέλετε η Alexa να ακούει τις φωνητικές εντολές σας, αλλά και να ενισχύσει το απόρρητό σας, υπάρχουν μερικές συμβουλές και κόλπα που μπορείτε να δοκιμάσετε.

Πρώτον, αποφύγετε τη χρήση της αφύπνισης «Υπολογιστής», καθώς αυτή είναι μια συνηθισμένη λέξη που θα μπορούσε εύκολα να εμφανιστεί στις συνομιλίες σας. Μείνετε σε λιγότερο κοινές αφυπνιστικές λέξεις, όπως “Ziggy” και “Alexa” για να μειώσετε την εμφάνιση της ακρόασης Alexa όταν δεν θα έπρεπε.

Επιπλέον, σκεφτείτε να διαγράψετε το ιστορικό φωνής Alexa. Με αυτόν τον τρόπο θα αφαιρεθούν τυχόν εγγραφές της φωνής σας εντός εφαρμογής που μπορεί να έχει τραβήξει η Alexa στο παρελθόν. Ρίξτε μια ματιά στον οδηγό μας για το πώς να ενισχύσετε το απόρρητό σας όταν χρησιμοποιείτε την Alexa για να βρείτε ακόμα πιο έξυπνες συμβουλές.

Ενώ η Alexa είναι γνωστό ότι παίρνει λίγο υπερβολικά τις συνήθειες ακρόασης της, υπάρχουν πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να περιορίσετε το είδος των δεδομένων που μπορεί να συλλέξει. Λάβετε αυτό υπόψη εάν θέλετε να ενισχύσετε τα επίπεδα απορρήτου Alexa.