Πώς να ελέγξετε την υγεία της μπαταρίας του iPhone ή του iPad σας

Βασικά Takeaways

  • Μπορείτε εύκολα να ελέγξετε την υγεία της μπαταρίας του iPhone σας στην εφαρμογή Ρυθμίσεις.
  • Δυστυχώς, οι χρήστες iPad πρέπει να περάσουν μερικά επιπλέον βήματα και να ασχοληθούν με τα αρχεία ανάλυσης για να προσδιορίσουν την υγεία της μπαταρίας.
  • Εάν η κατάσταση της μπαταρίας της συσκευής σας είναι κάτω από 80%, η Apple συνιστά την αντικατάσταση της μπαταρίας για την αποκατάσταση της απόδοσης.

Εάν βρίσκεστε συνεχώς να πιάνετε τον φορτιστή του iPhone ή του iPad σας, αυτό είναι ένα καλό σημάδι ότι πρέπει να αξιολογήσετε πόσο καλά κρατάει η μπαταρία του. Θα σας καθοδηγήσουμε στη διαδικασία ελέγχου της υγείας της μπαταρίας του iPhone ή του iPad και θα σας βοηθήσουμε να αποφασίσετε εάν χρειάζεστε αντικατάσταση.

Πώς να ελέγξετε την υγεία της μπαταρίας του iPhone σας

Μπορείτε να δείτε γρήγορα τις πληροφορίες της μπαταρίας του iPhone σας στην εφαρμογή Ρυθμίσεις κάνοντας τα εξής:

  10 παιχνίδια Battle Royale για να παίξετε αυτή τη στιγμή
  • Εκκινήστε την εφαρμογή Ρυθμίσεις στο iPhone σας.
  • Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε Μπαταρία.
  • Εδώ, θα βρείτε μια επιλογή που ονομάζεται Battery Health & Charging. Πατήστε το για να συνεχίσετε.
  • Σε αυτό το μενού, θα δείτε τη μέγιστη χωρητικότητα της μπαταρίας του iPhone σας, ως ποσοστό της αρχικής χωρητικότητάς του. Αυτή είναι η κατάσταση της μπαταρίας του iPhone σας.
  • Εκτός από τη μέγιστη χωρητικότητα, θα βρείτε ένα στοιχείο μενού που ονομάζεται Δυνατότητα κορυφαίας απόδοσης. Το σύντομο μήνυμα κάτω από αυτό υποδεικνύει εάν οι λειτουργίες διαχείρισης απόδοσης έχουν εφαρμοστεί στο iPhone σας για την αποφυγή απροσδόκητων τερματισμών λειτουργίας.

    Πώς να ελέγξετε την υγεία της μπαταρίας του iPad σας

    Δυστυχώς, δεν είναι τόσο απλό να ελέγξετε την υγεία της μπαταρίας του iPad σας σε σύγκριση με ένα iPhone, καθώς η Apple δεν παρέχει παρόμοια φιλική προς το χρήστη λειτουργία για την παρακολούθησή του. Ωστόσο, μπορείτε να αξιολογήσετε την κατάσταση της μπαταρίας λαμβάνοντας ορισμένα πρόσθετα βήματα για να αξιολογήσετε εάν είναι απαραίτητο να αναζητήσετε σέρβις για την μπαταρία σας.

      Πώς να εγγραφείτε σε μια ομάδα στην εφαρμογή Line Chat

    Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια προσαρμοσμένη συντόμευση που αναλύει τα αρχεία αναλυτικών στοιχείων του iPad σας για να προσδιορίσει την κατάσταση της μπαταρίας σας ακολουθώντας αυτά τα βήματα:

  • Κατευθυνθείτε προς το Σελίδα συντόμευσης του Battery Health Checker και πατήστε Προσθήκη συντόμευσης.
  • Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις και μεταβείτε στην επιλογή Απόρρητο και ασφάλεια > Analytics και βελτιώσεις.
  • Τώρα, εάν το Share iPhone & Watch Analytics είναι απενεργοποιημένο στο επάνω μέρος, πρέπει να το ενεργοποιήσετε και να περιμένετε μερικές ημέρες για να μπορέσετε να λάβετε το αρχείο αναλυτικών στοιχείων. Εάν είναι ενεργοποιημένο, πατήστε Analytics Data.
  • Πατήστε το πιο πρόσφατο διαθέσιμο αρχείο Analytics. (Το όνομα του αρχείου θα είναι κάτι σαν Analytics-2024-01-21-053856.ips.ca.synced.)
  • Πατήστε το κουμπί Κοινή χρήση και επιλέξτε Έλεγχος υγείας μπαταρίας.
  • Η τρέχουσα μέγιστη χωρητικότητα της μπαταρίας σας θα εμφανίζεται στο επάνω μέρος.
  • Εναλλακτικά, μπορείτε να επαληθεύσετε μη αυτόματα τη μέγιστη χωρητικότητα φόρτισης αντιγράφοντας και επικολλώντας τα περιεχόμενα του αρχείου αναλυτικών στοιχείων στην εφαρμογή Σημειώσεις. Στη συνέχεια, πατήστε το εικονίδιο έλλειψης (…) στην επάνω αριστερή γωνία, επιλέξτε Εύρεση στη Σημείωση και αναζητήστε MaximumCapacityPercent. Η αριθμητική τιμή δίπλα στο κείμενο υποδεικνύει την υγεία της μπαταρίας του iPad σας.

      Τι είναι το GitLab και πού να το φιλοξενήσει;

    Τι να κάνετε εάν η υγεία της μπαταρίας του iPhone ή του iPad σας είναι χαμηλή

    Όταν η κατάσταση της μπαταρίας του iPhone ή του iPad σας πέσει κάτω από το 80%, θα δείτε ένα μήνυμα στην εφαρμογή Ρυθμίσεις ότι η μπαταρία της συσκευής έχει υποβαθμιστεί σημαντικά. Θα σας προτείνουμε να το αντικαταστήσετε για να επαναφέρετε τη διαφημιζόμενη απόδοση.

    Η υπηρεσία αντικατάστασης μπαταρίας της Apple ξεκινά από 69 $ για παλαιότερα μοντέλα iPhone και φτάνει τα 99 $ για το iPhone 15 Pro Max. Για iPad, η τιμή ξεκινά από 99 $ για παλαιότερα μοντέλα και μπορεί να φτάσει έως και 179 $ για το iPad Pro 12,9 ιντσών.

    Εάν επιλέξετε να μην αντικαταστήσετε την μπαταρία, μπορείτε να ελαχιστοποιήσετε την εξάντληση της μπαταρίας στο iPhone ή το iPad σας, αφαιρώντας τις εφαρμογές που καταναλώνουν πολλούς πόρους στο παρασκήνιο.

    Είναι ενοχλητικό όταν πρέπει να φορτίζετε το iPhone ή το iPad σας πολύ πιο συχνά από ό,τι όταν ήταν καινούργιο. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη τα σημάδια για την αντικατάσταση της μπαταρίας στο iPhone ή το iPad σας το συντομότερο δυνατό.