Πώς να εγκαταστήσετε και να ενημερώσετε το Flash στο Mac σας

Το Adobe Flash χρησιμοποιείται για συγκεκριμένο περιεχόμενο σε ιστότοπους—συνήθως εφαρμογές βίντεο ή ιστού. Ενώ σταδιακά καταργείται προς όφελος του HTML5, περιστασιακά ένας ιστότοπος εξακολουθεί να απαιτεί να έχετε εγκαταστήσει το Flash player. Δεν είναι πλέον εγκατεστημένο από προεπιλογή στο macOS, αλλά μπορείτε ακόμα να το κατεβάσετε.

Προειδοποίηση: Μην κάνετε λήψη του Flash από οπουδήποτε εκτός από την Adobe. Είναι μια συνηθισμένη τακτική phishing για έναν κακόβουλο ιστότοπο να ισχυρίζεται ότι το Flash player σας είναι “παλαιωμένο” και να σας οδηγεί σε μια ψεύτικη λήψη. Θα πρέπει να κάνετε λήψη του Flash μόνο από Η επίσημη σελίδα λήψης της Adobe.

  Γιατί είναι τόσο σημαντικοί οι καλοί φακοί κάμερας;

Εγκατάσταση Flash

Το Flash έρχεται συσκευασμένο σε DMG και έχει ξεχωριστές εκδόσεις για διαφορετικά προγράμματα περιήγησης. Επιλέξτε το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε, κατεβάστε το Flash και ανοίξτε το. Θα πρέπει να υπάρχει ένα μόνο πρόγραμμα εγκατάστασης για εκτέλεση και το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμφωνήσετε με τους Όρους και τις Προϋποθέσεις και να εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης Mac για να επιτρέψετε την εγκατάσταση.

Το πρόγραμμα εγκατάστασης Flash θα σας ρωτήσει πώς θέλετε να ενημερώνεται το πρόγραμμα—αυτόματα, μη αυτόματα ή με αναδυόμενο παράθυρο, όπως χρησιμοποιούν οι περισσότερες εφαρμογές του App Store. Δεδομένου ότι το Flash είναι γνωστό ότι είχε ένα πρόχειρο ιστορικό με αρκετά τρωτά σημεία, είναι πιθανώς καλύτερο να ενημερώνεται αυτόματα.

  Πώς να αναβοσβήσετε μια κάρτα SD στα Windows 10

Ενημέρωση Flash με μη αυτόματο τρόπο

Το Flash θα προσθέσει ένα νέο παράθυρο προτιμήσεων στις Προτιμήσεις συστήματος, από όπου μπορείτε να διαμορφώσετε τις ρυθμίσεις τοπικής αποθήκευσης και κάμερας, καθώς και να ελέγξετε μη αυτόματα για ενημερώσεις. Στην ενότητα “Ενημερώσεις”, θα μπορείτε να ρυθμίσετε εκ νέου τις επιλογές που επιλέξατε κατά την εγκατάσταση, καθώς και να ελέγξετε μη αυτόματα για ενημερώσεις κάνοντας κλικ στο “Έλεγχος τώρα”.

Εάν το Flash δεν είναι ενημερωμένο, θα κατεβάσει αυτόματα μια ενημερωμένη έκδοση.

Αφού εγκατασταθούν όλα, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το Flash έχει ρυθμιστεί σωστά στο πρόγραμμα περιήγησής σας, ιδιαίτερα όσον αφορά την ασφάλεια, επειδή η εκτέλεση οποιασδήποτε τυχαίας εφαρμογής Flash (που συνήθως βρίσκεται σε κακόβουλες διαφημίσεις) μπορεί να σας υποβάλει σε κακόβουλο λογισμικό. Συνιστούμε επίσης να ενεργοποιήσετε το κλικ για αναπαραγωγή, το οποίο θα εκτελεί μόνο εφαρμογές Flash που εγκρίνετε με μη αυτόματο τρόπο. Μπορείτε να διαβάσετε τον οδηγό μας σχετικά με το click-to-play για κάθε πρόγραμμα περιήγησης για να προστατευτείτε.

  Το Reme.IO είναι μια απλή υπηρεσία υπενθύμισης που λειτουργεί με το email σας

Συντελεστές εικόνας: Jarretera/Shutterstock