Πώς η Microsoft πρόκειται να κάνει το Google Chrome ακόμα καλύτερο

Πιθανότατα έχετε ακούσει ότι η Microsoft θα βασίσει το πρόγραμμα περιήγησης Edge στο Chromium, το έργο ανοιχτού κώδικα που αποτελεί τη βάση για το Google Chrome. Αυτό δεν θα κάνει απλώς τον Edge καλύτερο—η Microsoft συνεισφέρει στο Chromium σημαίνει ότι οι προσπάθειες της Microsoft θα κάνουν και τον Chrome καλύτερο.

Όλες οι μηχανές προγράμματος περιήγησης είναι πλέον ανοιχτού κώδικα

Πολλοί άνθρωποι σφίγγουν τα χέρια τους σχετικά με τη συνεργασία της Microsoft με την Google για να αποκτήσουν τον έλεγχο του Διαδικτύου. Όμως, η εγκατάλειψη της μηχανής προγράμματος περιήγησης EdgeHTML από τη Microsoft είναι φοβερά νέα. Το EdgeHTML της Microsoft ήταν η τελευταία μηχανή προγράμματος περιήγησης κλειστού κώδικα. Τώρα, όλες οι μηχανές του προγράμματος περιήγησης θα είναι ανοιχτού κώδικα.

Αυτό σημαίνει ότι η εργασία στο Edge θα βελτιώσει το Chrome και η εργασία στο Chrome θα βελτιώσει το Edge. Άλλα προγράμματα περιήγησης που βασίζονται στο Chromium, όπως το Opera, θα αποκομίσουν επίσης τα οφέλη. Εάν είστε χρήστης του Chrome, η Microsoft πρόκειται να κάνει το πρόγραμμα περιήγησής σας ακόμα καλύτερο. Είμαστε πολύ μακριά από τις μέρες του “Scroogled” εδώ.

Καλύτερη υποστήριξη αφής

Το Edge μπορεί να έχει τα προβλήματά του, αλλά πάντα είχε μια πολύ καλή διεπαφή αφής. Η απόδοση κύλισης σε σύγχρονο φορητό υπολογιστή με επιφάνεια αφής ακριβείας είναι επίσης εξαιρετική και ομαλή. Αυτό είναι λογικό, καθώς η Microsoft προσπαθεί να προωθήσει υπολογιστές που βασίζονται στην αφή με τα Windows 10.

της Microsoft έγγραφο προθέσεων ανοιχτού κώδικα διευκρινίζει ότι αυτός είναι ένας από τους «αρχικούς τομείς εστίασης». Συγκεκριμένα, η Microsoft λέει ότι «μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της αφής στην επιφάνεια εργασίας, της αναγνώρισης χειρονομιών και της ομαλότητας κύλισης/μετακίνησης, ιδιαίτερα σε νεότερες, πιο σύγχρονες συσκευές Windows».

Ένας κυνικός θα διάβαζε αυτή τη γραμμή και θα σκεφτόταν: “Ωραία, η Microsoft πρέπει να κάνει μια δέσμη δουλειά για να φέρει το Chromium στο ίδιο επίπεδο με την τρέχουσα υποστήριξη αφής του Edge”. Αλλά όλη αυτή η δουλειά δεν θα βοηθήσει μόνο τον Edge—θα είναι μέρος του Chromium και όλη η μελλοντική δουλειά της Microsoft για τη βελτίωση της απόκρισης αφής θα κάνει το Chrome ακόμα καλύτερο σε υπολογιστές αφής.

  Ενεργοποιήστε τη σελίδα έναρξης, τους φακέλους και τις πληροφορίες εφαρμογών στη Εφαρμογή εκκίνησης του Chrome

Μεγαλύτερη διάρκεια ζωής μπαταρίας

Η Microsoft δεν αναφέρει πολύ τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας στο έγγραφο πρόθεσής της, αλλά αναμένουμε ότι η Microsoft θα βοηθήσει το Chrome να χρησιμοποιεί ακόμη λιγότερη ενέργεια, επιμηκύνοντας τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας για όλους εκείνους τους χρήστες των Windows που χρησιμοποιούν το Chrome.

Εδώ και μερικά χρόνια, η Microsoft έχει κρατήσει σαλπίζοντας Τα υποτιθέμενα πλεονεκτήματα της διάρκειας ζωής της μπαταρίας του Edge σε σχέση με το Chrome. Αυτό ήταν το επίκεντρο της Microsoft, κάτι που είναι λογικό. Οι κατασκευαστές υπολογιστών δοκιμάζουν τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας με το Edge, το πρόγραμμα περιήγησης που περιλαμβάνεται, και όλοι θέλουν τους καλύτερους δυνατούς αριθμούς.

Εάν ο Edge έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας από τον Chrome – και το προβάδισμα που υπερτερεί από τη Microsoft έχει συρρικνωθεί – δεν υπάρχει περίπτωση η Microsoft να δεχτεί μια τεράστια πτώση στους διαφημιζόμενους αριθμούς της μετά την αλλαγή. Όλη η εργασία της Microsoft για τη βελτίωση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας στο Edge θα κάνει και το Chrome πιο φιλικό προς την μπαταρία.

Εγγενές Chrome σε υπολογιστές ARM

Η Microsoft πιέζει τους υπολογιστές ARM, αλλά δεν έχουν καλή απόδοση αυτή τη στιγμή. Το υλικό δεν είναι ακόμα εκεί—αυτές οι συσκευές χρειάζονται ισχυρότερους και ταχύτερους CPU ARM.

Χρειάζονται επίσης εγγενή προγράμματα περιήγησης. Τα Windows για ARM έχουν ένα επίπεδο εξομοίωσης, που σημαίνει ότι μπορεί να εκτελέσει όλο το τυπικό λογισμικό επιφάνειας εργασίας x86 και x64 με το οποίο είστε εξοικειωμένοι. Αλλά αυτό το επίπεδο εξομοίωσης επιβραδύνει τα πράγματα, πράγμα που σημαίνει ότι η τυπική έκδοση του Chrome για Windows εκτελείται πιο αργά στα σημερινά ήδη αργά Windows σε υπολογιστές ARM.

Η Microsoft κάνει πολλή δουλειά μεταφέροντας το Chromium στο ARM64 σε συνεργασία με μηχανικούς της Google. Σύντομα, θα μπορείτε να εγκαταστήσετε μια εγγενή έκδοση του Chrome σε αυτά τα Windows σε υπολογιστές ARM, βελτιώνοντας την απόδοση και τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας τους. Η Microsoft είναι σχεδόν βέβαιο ότι δεν θα έκανε αυτή τη δουλειά εκτός και αν μεταφερόταν στο Chromium και η Google δεν θα ήθελε να καταβάλει μεγάλη προσπάθεια για να υποστηρίξει τα νέα Windows της Microsoft στην πλατφόρμα ARM.

  Πώς να κατεβάσετε Torrents σε ένα Chromebook

Βελτιωμένη προσβασιμότητα

Δεν είναι ένα χαρακτηριστικό που οι περισσότεροι άνθρωποι αφιερώνουν χρόνο στη σκέψη, αλλά η προσβασιμότητα είναι σημαντική. Η Microsoft κάνει το Chromium πιο προσιτό:

Για να εξυπηρετήσουμε τις ανάγκες όλων των πελατών μας, σκοπεύουμε να αξιοποιήσουμε την προσβασιμότητα της βάσης κωδικών Chromium προσθέτοντας διεπαφές Microsoft UI Automation (UIA) για την υποστήριξη του Narrator και άλλων βοηθητικών τεχνολογιών στα Windows, ενσωματώνοντας τις ρυθμίσεις Ευκολίας πρόσβασης των Windows, όπως η υψηλή αντίθεση και στυλ υπότιτλων, βελτίωση της προσβασιμότητας των στοιχείων ελέγχου και υποστήριξη της περιήγησης με καρέ.

Αυτά είναι υπέροχα νέα για πολλούς ανθρώπους. Και, επειδή όλη αυτή η δουλειά γίνεται στο Chromium, αυτό σημαίνει ότι το Chrome θα λειτουργεί πολύ καλύτερα με τις υποστηρικτικές τεχνολογίες και στα Windows. Όλοι κερδίζουν.

Άλλα καλά πράγματα!

Η Microsoft θα δημιουργήσει τη διεπαφή του προγράμματος περιήγησης Edge με μοναδικές δυνατότητες, όπως η σχεδίαση σε ιστοσελίδες και η ενοποίηση της Cortana, αλλά οτιδήποτε επηρεάζει το υποκείμενο πρόγραμμα περιήγησης θα βοηθήσει όλους.

Για παράδειγμα, πολλοί άνθρωποι προτιμούν την απόδοση κειμένου του Microsoft Edge και πιστεύουν ότι φαίνεται καλύτερη από αυτή του Chrome στα Windows 10. Ένα Χρήστης Reddit έφερε ακόμη και αυτό στην προσοχή του διευθυντή έργου του Edge. Εάν η Microsoft το λάβει υπόψη αυτό και βελτιώσει την απόδοση κειμένου του νέου προγράμματος περιήγησης Edge, η απόδοση κειμένου του Chrome θα γίνει ακόμη καλύτερη.

Το έγγραφο προθέσεων αναφέρει επίσης ότι η ασφάλεια είναι ένας τομέας εστίασης. Η Microsoft έχει διαφημίσει το Edge ως το ασφαλέστερο πρόγραμμα περιήγησης. Είτε αυτό είναι αλήθεια είτε όχι, όλη η εργασία της Microsoft για την ασφάλεια του Edge θα είναι μέρος του Chromium και αυτό θα κάνει το Chrome ακόμα πιο ασφαλές και στα Windows 10.

  Πώς να διαχειριστείτε τους αποθηκευμένους κωδικούς πρόσβασης στο Chrome

Η Microsoft ενδέχεται να προσθέσει υποστήριξη για νέες δυνατότητες ασφαλείας χαμηλού επιπέδου των Windows 10 στο Chromium. Σήμερα, ο Edge μπορεί να εκτελεστεί σε ένα ασφαλές κοντέινερ με το Windows Defender Application Guard. Η Microsoft θα πρέπει να υποστηρίζει το Chromium με το Windows Defender Application Guard, οπότε ίσως το Chrome να μπορεί να εκτελείται και σε κοντέινερ.

Τι γίνεται με το Safari και τον Firefox;

Το Google Chrome και το Apple Safari βασίζονταν και τα δύο στο WebKit, αλλά κυκλοφόρησαν πριν από μερικά χρόνια. Ωστόσο, το Blink (μέρος του Chromium) και η μηχανή WebKit που χρησιμοποιείται από το Safari είναι και τα δύο αρκετά παρόμοια, επομένως ορισμένες από τις εργασίες της Microsoft θα μπορούσαν τελικά να φιλτράρουν και στο πρόγραμμα περιήγησης Safari της Apple.

Αν και το Mozilla Firefox μπορεί να φαίνεται σαν το περίεργο πρόγραμμα περιήγησης εδώ, υπάρχει ακόμα κάποιος λόγος να είστε χαρούμενοι. Ο Firefox ανταγωνίστηκε επιτυχώς με τον Internet Explorer 6 και αναζωπύρωσε τον ανταγωνισμό στην αγορά των προγραμμάτων περιήγησης, και τώρα υπάρχει μια τελική νίκη έναντι του EdgeHTML, της τελευταίας μηχανής προγράμματος περιήγησης κλειστού κώδικα.

Και τώρα, αν η Microsoft κάνει κάτι πραγματικά ενδιαφέρον στο πρόγραμμα περιήγησης Edge, η Mozilla μπορεί ακόμη και να κοιτάξει τον κώδικα ανοιχτού κώδικα και να δει τι συμβαίνει. Αυτό είναι τεράστιο.

Οι εφαρμογές ηλεκτρονικών θα μπορούσαν επίσης να γίνουν πολύ καλύτερες

Υπάρχουν άλλες πιθανές βελτιώσεις για όλους τους χρήστες των Windows—ακόμη και για αυτούς που δεν χρησιμοποιούν το Chrome!

Πολλές σύγχρονες εφαρμογές επιτραπέζιου υπολογιστή είναι εφαρμογές Electron. Κατασκευάζονται με χρήση τεχνολογιών Ιστού και εκτελούνται στα δικά τους παράθυρα στην επιφάνεια εργασίας σας. Αλλά κάθε εφαρμογή Electron περιλαμβάνει τη δική της ενσωματωμένη έκδοση του Chromium.

Φανταστείτε να έχετε ένα ξεχωριστό πρόγραμμα περιήγησης Chromium για κάθε ιστότοπο που χρησιμοποιείτε—θα χρειαστείτε περισσότερη μνήμη, περισσότερο χώρο στο δίσκο και περισσότερες λήψεις ενημερώσεων. Αυτό συμβαίνει σήμερα με τις εφαρμογές Electron.

Με τα Windows 10 να τυποποιούνται σε ένα πρόγραμμα περιήγησης που βασίζεται σε Chromium, η Microsoft έχει την ευκαιρία να δημιουργήσει την τεχνολογία που χρειάζονται αυτές οι εφαρμογές απευθείας στο λειτουργικό σύστημα, δημιουργώντας πιο ελαφριές εφαρμογές. Αυτό θα έκανε τις εφαρμογές να αποδίδουν καλύτερα, θα εξοικονομήσει χώρο στο δίσκο, θα μειώσει τις απαραίτητες λήψεις ενημερώσεων και θα βελτιώσει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.