Πώς να αναβοσβήσετε μια κάρτα SD στα Windows 10

Ένα επιτραπέζιο λειτουργικό σύστημα όπως τα Windows 10 ή το Ubuntu μπορεί να εγκατασταθεί σε έναν υπολογιστή από μια συσκευή USB. Απαιτείται μια συσκευή USB επειδή αυτά τα λειτουργικά συστήματα είναι μεγάλα και όταν εγκατασταθούν, τα αρχεία επεκτείνονται για να καταλάβουν περισσότερο χώρο.

Δεν είναι όλα τα λειτουργικά συστήματα μεγάλα αφού δεν είναι όλα τα λειτουργικά εγκατεστημένα σε επιτραπέζιο σύστημα. Υπάρχουν μικρότερες συσκευές που τρέχουν λειτουργικό σύστημα και δεν έχουν πάντα θύρα USB.

Για συσκευές χωρίς θύρα USB, χρησιμοποιείται κάρτα SD. Ωστόσο, για να χρησιμοποιήσετε μια κάρτα SD, θα πρέπει να αναβοσβήσετε το λειτουργικό σύστημα ή οποιαδήποτε εφαρμογή/λογισμικό θέλετε να χρησιμοποιήσετε σε αυτό.

Φλας μια κάρτα SD

Για να αναβοσβήσετε μια κάρτα SD με μια εικόνα λειτουργικού συστήματος, χρειάζεστε το αρχείο που πρόκειται να αναβοσβήσετε και μια κάρτα SD. Μια κάρτα SD δεν είναι πάντα μικρή, στην πραγματικότητα μπορείτε να τη βρείτε σε πολύ μεγάλες διαμορφώσεις αποθήκευσης.

  Πώς να χωρίσετε κείμενο στα Φύλλα Google

Βεβαιωθείτε ότι η κάρτα SD που έχετε είναι τόσο μεγάλη όσο χρειάζεστε.

Κατεβάστε και εγκαταστήστε ένα δωρεάν εργαλείο που ονομάζεται Etcher.
Κατεβάστε την εικόνα/OS/αρχείο που πρέπει να γράψετε.
Τοποθετήστε την κάρτα SD στο σύστημά σας.
Ανοίξτε το Etcher.
Κάντε κλικ στο Άνοιγμα αρχείου.
Επιλέξτε το αρχείο που θέλετε να εγγράψετε/φλας.

Κάντε κλικ στο κουμπί “Επιλογή στόχου” και επιλέξτε την κάρτα SD σας.
Κάντε κλικ στο Flash.
Περιμένετε να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Θα χρειαστεί χρόνος ανάλογα με το μέγεθος του αρχείου.

Αναβοσβήνει και εκκινεί

Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι μπορείτε να αναβοσβήσετε όλα τα είδη εικόνων σε μια κάρτα SD, αλλά αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι μπορείτε να κάνετε εκκίνηση από αυτήν. Εναπόκειται σε εσάς να βεβαιωθείτε ότι η εικόνα από την οποία εγγράφετε στην κάρτα SD μπορεί να εκκινηθεί.

  Μπορείτε να εκτελέσετε λογισμικό Windows σε M1 Mac;

Αναφέραμε ότι οι κάρτες SD διατίθενται σε μεγάλες διαμορφώσεις αποθήκευσης, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να βρείτε μια αρκετά μεγάλη για να εγγράψετε τα Windows 10. Θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον Ether για να το κάνετε, ωστόσο, τα Windows 10 ΔΕΝ είναι ένα σύστημα που μπορεί να εκκινήσει από μια κάρτα SD.

Θα χρειαστείτε μια μονάδα USB εάν θέλετε να εκκινήσετε ή να εγκαταστήσετε τα Windows 10.

συμπέρασμα

Οι κάρτες SD διατίθενται σε μεγαλύτερα μεγέθη αποθήκευσης, αλλά τα λειτουργικά συστήματα και οι συσκευές δεν βιάζονται να τις υποστηρίξουν ως συσκευές εκκίνησης. Μια κάρτα SD, λόγω του μεγέθους της, χρησιμοποιείται καλύτερα σε συσκευές όπως το Raspberry Pi. Για συσκευές που διαθέτουν θύρα USB, είναι προτιμότερο να τη χρησιμοποιείτε γιατί θα είναι πιο γρήγορη από μια κάρτα SD.

  Πώς να δημιουργήσετε και να ενημερώσετε έναν πίνακα ψηφίων στο Microsoft Word