Πώς να εγκαταστήσετε ανυπόγραφα πρόσθετα στον Firefox 43


Ο Firefox 43 κυκλοφόρησε μόλις πριν από λίγες μέρες και μαζί του μια νέα δυνατότητα ασφαλείας που είχε ήδη εισαγάγει ο Firefox στα κανάλια beta του έφτασε στη σταθερή κυκλοφορία. Από την έκδοση 43, τα ανυπόγραφα πρόσθετα δεν μπορούν πλέον να εγκατασταθούν. Η κίνηση έχει σκοπό να αποτρέψει ανυποψίαστους χρήστες να εγκαταστήσουν κατά λάθος κακόβουλα πρόσθετα από κάπου έξω από την αγορά του Firefox. Οι προθέσεις της Mozilla είναι αναμφίβολα ευγενείς, αλλά οι περισσότεροι χρήστες δεν είναι ευχαριστημένοι με την αλλαγή. Το Install Unsigned Add-ons είναι ένα πρόσθετο Firefox που θα σας επιτρέψει να εγκαταστήσετε ανυπόγραφα πρόσθετα. Δεν εμποδίζει την αρχική προσπάθεια του Firefox να σας προειδοποιήσει για την ενδεχόμενη εγκατάσταση ενός αναξιόπιστου πρόσθετου, ωστόσο, μόλις κάνετε ρητά κλικ στο κουμπί «να επιτρέπεται», μπορείτε να εγκαταστήσετε το πρόσθετο.

  Επισημάνετε τις τέσσερις πιο σημαντικές καρτέλες που έχετε ανοίξει [Firefox]

Όταν εγκαθιστάτε ένα ανυπόγραφο πρόσθετο στον Firefox 43, εμφανίζεται το ακόλουθο αναδυόμενο παράθυρο. Το να κάνετε κλικ στο “Να επιτρέπεται” δεν είναι χρήσιμο, καθώς εξακολουθεί να μην σας επιτρέπει να εγκαταστήσετε το πρόσθετο. Ίσως υπάρχουν εξαιρέσεις όταν λειτουργεί, αλλά ως επί το πλείστον, δεν κάνει τίποτα.

Μόλις εγκαταστήσετε το Install Unsigned Add-ons, θα δείτε το αρχικό προειδοποιητικό σήμα. Αφού κάνετε κλικ στο κουμπί «Να επιτρέπεται», θα εμφανιστεί μια δεύτερη προειδοποίηση με επιλογή εγκατάστασης. Κάντε κλικ σε αυτό και το πρόσθετο θα εγκατασταθεί.

Το Install Unsigned Add-ons σάς επιτρέπει επίσης να ελέγχετε και να ενεργοποιείτε πρόσθετα που ενδέχεται να έχει απενεργοποιήσει ο Firefox 43 όταν αναβαθμίσατε το πρόγραμμα περιήγησης. Δυστυχώς, το πρόσθετο εμφανίζει ένα πλαίσιο που ρωτά αν θέλετε να ελέγχετε για απενεργοποιημένα πρόσθετα κάθε φορά που ανοίγετε τον Firefox, κάτι που είναι πέρα ​​για πέρα ​​ενοχλητικό.

  Νέες δυνατότητες στον Firefox 35 για επιτραπέζιους υπολογιστές και Android

Είναι πιθανώς καλύτερο να ενεργοποιήσετε το πρόσθετο μόνο όταν πρέπει να εγκαταστήσετε ένα ανυπόγραφο. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να επωφεληθείτε από τον έλεγχο ασφαλείας που έχει προσθέσει ο Firefox.

Εγκατάσταση Εγκατάσταση ανυπόγραφων πρόσθετων για Firefox