Γιατί οι εφαρμογές εξαφανίζονται από το App Store και το Play Store;

Προσπαθήσατε ποτέ να αναζητήσετε μια εφαρμογή και συνειδητοποιήσατε ότι δεν υπήρχε; Ακολουθούν οι λόγοι για τους οποίους μια εφαρμογή μπορεί να εξαφανιστεί από το App Store της Apple ή το Play Store της Google.

Ζητήματα συμβατότητας και ενημέρωσης

Ένας από τους πιο συνηθισμένους λόγους για τους οποίους μια εφαρμογή χάνεται είναι απλώς επειδή η συσκευή σας δεν είναι πλέον συμβατή με αυτήν.

Εάν χρησιμοποιείτε μια παλαιότερη συσκευή με παλιά έκδοση Android, iOS ή iPadOS, μια εφαρμογή μπορεί να λείπει από το κατάστημα ή να μην μπορεί να απεγκατασταθεί. Το ίδιο ισχύει αν ο προγραμματιστής της εφαρμογής δεν την έχει ενημερώσει εδώ και πολύ καιρό. Καταγράφει τόσο το έγγραφο App όσο και το Play Stores όταν έλαβε χώρα η τελευταία ενημέρωση.

Εάν συμβαίνει αυτό, δεν υπάρχει άλλη λύση από το να αποκτήσετε μια νέα συσκευή ή να αναζητήσετε μια διαφορετική εφαρμογή.

Η Apple ή η Google το αφαιρούν εντελώς

Ο πιο συνηθισμένος λόγος που μια εφαρμογή πέφτει εκτός λειτουργίας είναι ότι παραβιάζει έναν ή περισσότερους κανόνες καταστήματος της Apple ή της Google. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους η Apple ή η Google ενδέχεται να αποφασίσουν να αφαιρέσουν μια εφαρμογή από τα επίσημα καταστήματά τους. Εδώ είναι μερικά από τα πιο συχνά αναφερόμενα:

  Πώς να κάνετε εναλλαγή μεταξύ εφαρμογών στο iPhone X

Παραβίαση της πολιτικής περιεχομένου: Και οι δύο εταιρείες έχουν πολιτικές που αποκλείουν εφαρμογές που περιέχουν ακατάλληλο ή επιβλαβές περιεχόμενο, προωθούν παράνομες υπηρεσίες, εμπορεύονται απαγορευμένα αγαθά ή θέτουν ανθρώπους σε κίνδυνο. Και οι δύο απαγορεύουν επίσης κάθε σεξουαλικό περιεχόμενο, ιδιαίτερα το γυμνό και την πορνογραφία.
Πνευματική ιδιοκτησία: Οι εφαρμογές που παραβιάζουν την πνευματική ιδιοκτησία κάποιου άλλου ενδέχεται να καταργηθούν. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για παιχνίδια που χρησιμοποιούν χαρακτήρες ή ρυθμίσεις από δημοφιλείς ιδιότητες χωρίς την άδειά τους. Για να καταργηθούν αυτές οι εφαρμογές, ο αρχικός κάτοχος IP υποβάλλει μια αίτηση στην Apple ή την Google.
Κακόβουλο λογισμικό: Απαγορεύονται επίσης οι εφαρμογές που ενδέχεται να θέσουν σε κίνδυνο τη συσκευή ή τα προσωπικά σας στοιχεία. Παραδείγματα ιδιαίτερα κακόβουλης συμπεριφοράς περιλαμβάνουν την αποθήκευση των επαφών σας, τη μεταφόρτωση των προσωπικών σας στοιχείων στο διαδίκτυο ή την παραπλανητική περιγραφή του τι κάνει η εφαρμογή. Σε ορισμένες περιπτώσεις, αυτές οι εφαρμογές ενδέχεται να παρακολουθούν τη χρήση του τηλεφώνου σας και να πωλούν αυτά τα δεδομένα σε διαφημιστές.
Μη λειτουργικότητα: Αυτό μπορεί να συμβαίνει εάν μια εφαρμογή σταματήσει να λειτουργεί εντελώς ή δεν παρέχει τη λειτουργικότητά της που υποσχέθηκε.
Adware: Αυτός ο όρος περιγράφει λογισμικό με εξαιρετικά ενοχλητικές διαφημίσεις που σχεδόν αποκλείουν τη βασική λειτουργικότητα μιας εφαρμογής. Το Adware παραβιάζει τους κανόνες διαφήμισης τόσο της Apple όσο και της Google.
Κανονισμός: Κατά καιρούς, ρυθμίσεις ή αλλαγές σε έναν νόμο μπορεί να έχουν ως αποτέλεσμα την κατάργηση μιας εφαρμογής. Για παράδειγμα, σύμφωνα με Reuters, οι κινεζικές ρυθμιστικές αρχές αφαίρεσαν πρόσφατα το παιχνίδι Plague Inc από το App Store στην Κίνα.

  Πώς να σαρώσετε και να ψηφιοποιήσετε τις παλιές σας φωτογραφίες με το τηλέφωνό σας

Ο προγραμματιστής το παίρνει κάτω

Ένας άλλος συνηθισμένος λόγος είναι ότι ο προγραμματιστής αφαιρεί την εφαρμογή. Ορισμένοι προγραμματιστές το κάνουν αυτό εάν μια εφαρμογή είναι παλιά, δεν έχει ελεγχθεί καλά ή έχει αντικατασταθεί από μια καλύτερη εφαρμογή. Μπορεί επίσης να καταργήσουν μια εφαρμογή εάν πιστεύουν ότι θα μπορούσε να τους προκαλέσει νομικά προβλήματα, όπως παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων.

Σε μια περίπτωση, μια εφαρμογή καταργήθηκε επειδή προσέλκυε υπερβολική προσοχή στον προγραμματιστή της. Το 2014, ο Dong Nguyen, δημιουργός του Flappy Bird, αφαίρεσε το παιχνίδι τόσο από το App όσο και από το Play Stores. Είπε ότι ένιωθε ότι οι άνθρωποι εθίζονταν επικίνδυνα σε αυτό και ήθελε να ξεφύγει από τα φώτα των μέσων ενημέρωσης.

Είναι κλειδωμένο στην περιοχή

Ένας άλλος λόγος που μπορεί να μην μπορείτε να βρείτε μια εφαρμογή είναι ότι είναι διαθέσιμη μόνο σε ορισμένες περιοχές.

Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για το ραδιόφωνο, τη ροή πολυμέσων, τα παιχνίδια και τις εφαρμογές μουσικής. Αυτά είναι συχνά κλειδωμένα σε περιοχή επειδή δεν προορίζονται να είναι διαθέσιμα σε κανέναν εκτός των ΗΠΑ. Για παράδειγμα, η νέα υπηρεσία ροής Disney+ δεν μπορεί να ληφθεί από την εφαρμογή ή το Play Store από οποιονδήποτε δεν βρίσκεται σε μία από τις χώρες στο οποίο ξεκίνησε.

  Πώς (και γιατί) να συμμετέχετε στο Google Recording Storage

Για όσους χρησιμοποιούν συσκευές Android, μια πιθανή λύση για αυτό μπορεί να είναι η λήψη και η εγκατάσταση ενός αρχείου APK στο τηλέφωνό σας. Ωστόσο, η εφαρμογή ενδέχεται να αρνηθεί να λειτουργήσει εκτός της περιοχής της. Για παράδειγμα, ενδέχεται να μην μπορείτε να μεταδώσετε τηλεοπτικές εκπομπές και ταινίες που περιορίζονται γεωγραφικά σε ορισμένες χώρες.

Πώς να βρείτε μια εφαρμογή που λείπει από το κατάστημα

Εάν χρησιμοποιείτε Android, η απόκτηση μιας εφαρμογής που δεν βρίσκεται στο App Store είναι σχετικά εύκολη. Πολλοί ιστότοποι διατηρούν εκτεταμένες βάσεις δεδομένων των αρχείων APK διαφόρων εφαρμογών και των εκδόσεων τους. Ωστόσο, θα πρέπει να προσέχετε ποιους ιστότοπους εμπιστεύεστε. Ορισμένα ενδέχεται να προσφέρουν αρχεία APK που περιέχουν κακόβουλο λογισμικό.

Εμπιστευόμαστε και προτείνουμε APKMirror. Κατεβάστε το αρχείο APK της εφαρμογής και, στη συνέχεια, εγκαταστήστε το στη συσκευή σας. Εάν είναι συμβατό με το τηλέφωνό σας, θα πρέπει να μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε χωρίς προβλήματα.

Εάν χρησιμοποιείτε iPhone ή iPad και έχετε κατεβάσει την εφαρμογή στο παρελθόν, μπορείτε να την αποκτήσετε μεταβαίνοντας στην οθόνη “Αγορά” στο App Store.

Διαφορετικά, μπορεί να είναι πιο δύσκολο. Οι συσκευές της Apple δεν σας επιτρέπουν να τοποθετείτε εκτός συσκευασίας εφαρμογές στο τηλέφωνό σας. Εάν έχετε δεσμευτεί να προσθέσετε μια παλιά εφαρμογή, μπορείτε να φορτώσετε ένα αρχείο εφαρμογής κάνοντας jailbreak στο τηλέφωνό σας. Ωστόσο, δεν το συνιστούμε.