Επισημάνετε τις τέσσερις πιο σημαντικές καρτέλες που έχετε ανοίξει [Firefox]


Η διαχείριση καρτελών είναι ένας από τους αγώνες που αντιμετωπίζουν τα σύγχρονα προγράμματα περιήγησης. Υπάρχουν πρόσθετα και επεκτάσεις για να το διευκολύνουν και μπορεί να υποστηριχθεί ότι οι χρήστες του Firefox περνούν ελαφρώς καλύτερα σε σύγκριση με τους χρήστες του Chrome, καθώς ο Firefox έχει ομαδοποίηση εγγενών καρτελών. Το Tab Colors είναι ένα πρόσθετο Firefox που σας επιτρέπει να επισημάνετε τις τέσσερις αγαπημένες σας καρτέλες σε ένα από τα τέσσερα χρώματα. Το θέμα είναι να διευκολύνετε την εύρεση αυτών των τεσσάρων καρτελών από τις άλλες πενήντα που έχετε ανοίξει. Η επισήμανση χρώματος είναι εύκολο να εντοπιστεί από μια γραμμή καρτελών και να γίνει εναλλαγή σε χωρίς να χρειάζεται να προσπαθήσετε να διαβάσετε τον τίτλο της σελίδας.

  Νέες δυνατότητες στον Firefox 39 για επιτραπέζιους υπολογιστές και Android

Η καρτέλα Χρώματα σάς δίνει τέσσερα χρώματα για να διαλέξετε. κόκκινο, μπλε, πράσινο και κίτρινο. Ένα χρώμα μπορεί να εκχωρηθεί μόνο σε μία καρτέλα, ώστε να μην έχετε ποτέ δύο κόκκινες ή δύο μπλε καρτέλες. Για να αντιστοιχίσετε ένα χρώμα σε μια καρτέλα, κάντε δεξί κλικ στην καρτέλα και επιλέξτε ένα από τα τέσσερα χρώματα που θα αντιστοιχίσετε σε αυτήν από το μενού περιβάλλοντος. Όταν είναι επιλεγμένη η καρτέλα, το χρώμα είναι στο παρασκήνιο και δεν φαίνεται πολύ ωραίο.

Όταν επιλέγετε μια διαφορετική καρτέλα, η επισήμανση γίνεται πιο εμφανής και είναι αισθητικά ευχάριστο να φαίνεται. Το highlight παίζει επίσης ωραία με το favicon, αν και μερικές φορές μπορεί να χρειαστεί να είστε λίγο προσεκτικοί ποια χρώματα εκχωρείτε σε έναν ιστότοπο.

  Νέες δυνατότητες στον Firefox 42 για επιτραπέζιους υπολογιστές και Android

Στα μειονεκτήματα του πρόσθετου. φαίνεται ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο σε ένα μόνο παράθυρο. Εάν ανοίξετε ένα δεύτερο παράθυρο, δεν θα δείτε τις επιλογές επισήμανσης όταν κάνετε δεξί κλικ σε μια καρτέλα. Αυτός μπορεί να είναι ένας περιορισμός που επιβάλλεται από το πρόσθετο, έτσι ώστε οι χρήστες να αναγκάζονται να διατηρούν όλες τις σημαντικές καρτέλες σε ένα μόνο παράθυρο (μαζί με τις άλλες 20) και να ανοίγουν τυχόν πρόσθετες καρτέλες σε νέο παράθυρο. Ένας χρήστης μπορεί να θέλει να έχει δύο σημαντικές καρτέλες σε ένα παράθυρο και δύο σε ένα δευτερόλεπτο, οπότε ίσως να υπάρχει η ελευθερία επιλογής.

  Η αθόρυβη καρτέλα καθυστερεί τη φόρτωση της σελίδας στον Firefox μέχρι να μεταβείτε στην καρτέλα

Τα Χρώματα καρτελών προσθέτουν μια οπτική ένδειξη που σας βοηθά να προσδιορίσετε τον ιστότοπο που έχετε ανοίξει σε μια καρτέλα, ώστε ακόμα κι αν ο τίτλος δεν είναι πλέον ορατός λόγω της διάχυσης της καρτέλας, μπορείτε να βρείτε αυτόν που αναζητάτε.

Εγκαταστήστε τα χρώματα καρτελών για Firefox