Νέες δυνατότητες στον Firefox 35 για επιτραπέζιους υπολογιστές και Android

Ο Firefox 35 έγινε διαθέσιμος στο κανάλι κυκλοφορίας χθες και δεν είναι πολύ μεγάλη ενημέρωση. Το μεγαλύτερο χαρακτηριστικό που προκύπτει από αυτήν την ενημέρωση είναι μια διεπαφή που μοιάζει με δωμάτιο συνομιλίας για το Firefox Hello που σας επιτρέπει να μοιραστείτε έναν σύνδεσμο και να περιμένετε να συμμετάσχει κάποιος στη συνομιλία. Αυτό είναι σίγουρα μια βελτίωση για το χαρακτηριστικό. Η νέα έκδοση προσφέρει επίσης ευκολότερη πρόσβαση στο Firefox Marketplace με ένα ολοκαίνουργιο κουμπί. Στο Android, η σημαντικότερη προσθήκη είναι ότι οι λήψεις μπορούν πλέον να παρακολουθούνται μέσω του διαχειριστή λήψεων του Android και ένα πλαίσιο αναζήτησης έχει προστεθεί στη σελίδα σφάλματος δικτύου. Υπάρχουν μικρές άλλες βελτιώσεις με bits που προσφέρονται για προγραμματιστές, αλλά τίποτα σημαντικό.

  Πώς να ρυθμίσετε και να χρησιμοποιήσετε το Tasker στο Android

Firefox – Επιτραπέζιος υπολογιστής

Firefox Hello Chat Room

Αυτή δεν είναι μια αναβίωση των αιθουσών συνομιλίας της δεκαετίας του 1990, αλλά οι αλλαγές απαλλάσσουν από αυτό το πολύ ενοχλητικό κουδούνισμα που ακολούθησε μια πρόσκληση για συνομιλία. Η διεπαφή είναι πολύ καλύτερη και μπορείτε να περιμένετε να συμμετάσχει ο παραλήπτης σας στη συνομιλία. Όπως και πριν, εξακολουθείτε να λαμβάνετε μια ειδοποίηση επιφάνειας εργασίας όταν κάποιος αποδέχεται και συμμετέχει στο chat room σας.

Κουμπί Firefox Marketplace

Ο Firefox 35 συνοδεύεται από ένα ολοκαίνουργιο κουμπί για ταχύτερη πρόσβαση στην αγορά του Firefox. Είναι ένας ωραίος μικρός πύραυλος που πρέπει να σύρετε και να το τοποθετήσετε δίπλα στη γραμμή URL από το μενού προσαρμογής. Είναι αξιοσημείωτο ότι ο Firefox προσθέτει τώρα κουμπιά ενώ καταργεί τις επιλογές του μενού που βασίζονται σε κείμενο. Ακόμη και το μενού προσαρμογής που παρουσιάστηκε πριν από μερικές εκδόσεις έχει πιο φιλικό γραφικό περιβάλλον εργασίας.

  Αποκτήστε τη λειτουργία Doze του Android Marshmallow σε παλαιότερες εκδόσεις Android

Υποστήριξη Native H264 σε OS X 10.6 και νεότερη έκδοση

Το H264 είναι μια ιδιόκτητη μορφή κωδικοποίησης βίντεο για την αναπαραγωγή αρχείων MP4 (MPEG) και η εγγενής υποστήριξή της έχει προστεθεί στον Firefox για εκδόσεις OS X, παλαιότερες από 10.6 (αυτό είναι Snow Leopard αν αναρωτιέστε) και άνω.

Firefox Android

Γραμμή αναζήτησης στη σελίδα σφάλματος δικτύου

Όσον αφορά τις αλλαγές, αυτή είναι μικρή και περισσότερο θέμα ευκολίας. Η γραμμή αναζήτησης αποτελεί πλέον μέρος της σελίδας σφαλμάτων δικτύου, αν και θα μπορούσατε πάντα να χρησιμοποιείτε τη γραμμή URL. Το καλό με αυτό είναι ότι συμπληρώνεται αυτόματα με τη διεύθυνση URL που δεν καταφέρατε να φτάσετε και μπορείτε να την αναζητήσετε πατώντας το κουμπί αναζήτησης.

  Πώς να καρφιτσώσετε και να ξεκαρφιτσώσετε οθόνες στο Android Lollipop

Android Download Manager

Αυτό το χαρακτηριστικό είναι πραγματικά πολύ προσεγμένο, αλλά χρειάζεται δουλειά. Όταν ξεκινάτε μια λήψη στον Firefox, μπορείτε να δείτε την πρόοδο στο κέντρο ειδοποιήσεων. Μπορείτε επίσης να διακόψετε ή να ακυρώσετε τη λήψη, αλλά κατά τη διάρκεια της δοκιμής, διαπιστώσαμε ότι η παύση σήμαινε ότι έπρεπε να την ακυρώσετε. Δεν έχει ψηθεί ακόμη πλήρως, αλλά η δυνατότητα προβολής της προόδου λήψης είναι αρκετά καλή.

Μπορείτε να διαβάσετε τις σημειώσεις έκδοσης για το Android και Επιφάνεια εργασίας εκδόσεις για να μάθετε για τα χαρακτηριστικά που δεν έχουμε αναφέρει.

Κάντε λήψη του Firefox 35 για επιτραπέζιους υπολογιστές

Κατεβάστε το Firefox για Android