Τρόπος απόκρυψης τιμών και δεικτών σφάλματος στο Microsoft Excel

Οι τύποι του Excel μπορούν περιστασιακά να παράγουν σφάλματα που δεν χρειάζονται επιδιόρθωση. Ωστόσο, αυτά τα σφάλματα μπορεί να φαίνονται ακατάστατα και, το πιο σημαντικό, να σταματήσουν τη σωστή λειτουργία άλλων τύπων ή δυνατοτήτων του Excel. Ευτυχώς, υπάρχουν τρόποι για να αποκρύψετε αυτές τις τιμές σφάλματος.

Απόκρυψη σφαλμάτων με τη συνάρτηση IFERROR

Ο ευκολότερος τρόπος για να αποκρύψετε τις τιμές σφαλμάτων στο υπολογιστικό φύλλο σας είναι με τη συνάρτηση IFERROR. Χρησιμοποιώντας τη συνάρτηση IFERROR, μπορείτε να αντικαταστήσετε το σφάλμα που εμφανίζεται με μια άλλη τιμή ή ακόμα και έναν εναλλακτικό τύπο.

Σε αυτό το παράδειγμα, μια συνάρτηση VLOOKUP έχει επιστρέψει την τιμή σφάλματος #N/A.

Αυτό το σφάλμα οφείλεται στο ότι δεν υπάρχει γραφείο για αναζήτηση. Λογικός λόγος, αλλά αυτό το σφάλμα προκαλεί προβλήματα με τον συνολικό υπολογισμό.

  Πού βρίσκονται τα Εργαλεία διαχειριστή για το Office 365;

Η συνάρτηση IFERROR μπορεί να χειριστεί οποιαδήποτε τιμή σφάλματος, συμπεριλαμβανομένων των #REF!, #VALUE!, #DIV/0! και άλλων. Απαιτεί την τιμή για να ελέγξετε για σφάλμα και ποια ενέργεια πρέπει να εκτελέσετε αντί για το σφάλμα εάν βρεθεί.

Σε αυτό το παράδειγμα, η συνάρτηση VLOOKUP είναι η τιμή που πρέπει να ελέγξετε και εμφανίζεται το “0” αντί για το σφάλμα.

Η χρήση του “0” αντί της τιμής σφάλματος διασφαλίζει ότι οι άλλοι υπολογισμοί και πιθανώς άλλα χαρακτηριστικά, όπως τα γραφήματα, λειτουργούν σωστά.

Έλεγχος σφαλμάτων φόντου

Εάν το Excel υποπτεύεται ότι υπάρχει σφάλμα στον τύπο σας, εμφανίζεται ένα μικρό πράσινο τρίγωνο στην επάνω αριστερή γωνία του κελιού.

Σημειώστε ότι αυτός ο δείκτης δεν σημαίνει ότι υπάρχει σίγουρα σφάλμα, αλλά ότι το Excel ρωτά τον τύπο που χρησιμοποιείτε.

Το Excel εκτελεί αυτόματα διάφορους ελέγχους στο παρασκήνιο. Εάν ο τύπος σας αποτύχει σε έναν από αυτούς τους ελέγχους, εμφανίζεται η πράσινη ένδειξη.

  Πώς να ελέγξετε με μη αυτόματο τρόπο τους ανεμιστήρες του Mac σας

Όταν κάνετε κλικ στο κελί, εμφανίζεται ένα εικονίδιο που σας προειδοποιεί για το πιθανό σφάλμα στον τύπο σας.

Κάντε κλικ στο εικονίδιο για να δείτε διαφορετικές επιλογές για το χειρισμό του υποτιθέμενου σφάλματος.

Σε αυτό το παράδειγμα, ο δείκτης εμφανίστηκε επειδή ο τύπος έχει παραλείψει γειτονικά κελιά. Η λίστα παρέχει επιλογές για να συμπεριλάβει τα κελιά που παραλείφθηκαν, να αγνοήσει το σφάλμα, να βρει περισσότερες πληροφορίες και επίσης να αλλάξει τις επιλογές ελέγχου σφαλμάτων.

Για να αφαιρέσετε την ένδειξη, πρέπει είτε να διορθώσετε το σφάλμα κάνοντας κλικ στην επιλογή “Ενημέρωση τύπου για συμπερίληψη κελιών” είτε να το αγνοήσετε εάν ο τύπος είναι σωστός.

Απενεργοποιήστε τον Έλεγχο σφαλμάτων του Excel

Εάν δεν θέλετε το Excel να σας προειδοποιεί για αυτά τα πιθανά σφάλματα, μπορείτε να τα απενεργοποιήσετε.

Κάντε κλικ στο Αρχείο > Επιλογές. Στη συνέχεια, επιλέξτε την κατηγορία “Τύπες”. Καταργήστε την επιλογή του πλαισίου “Ενεργοποίηση ελέγχου σφαλμάτων φόντου” για να απενεργοποιήσετε όλους τους ελέγχους σφαλμάτων παρασκηνίου.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε τα κουμπιά Echo για τον έλεγχο των συσκευών Smarthome

Εναλλακτικά, μπορείτε να απενεργοποιήσετε συγκεκριμένους ελέγχους σφαλμάτων από την ενότητα “Κανόνες ελέγχου σφαλμάτων” στο κάτω μέρος του παραθύρου.

Από προεπιλογή, όλοι οι έλεγχοι σφαλμάτων είναι ενεργοποιημένοι εκτός από τους “Τύπους που αναφέρονται σε κενά κελιά”.

Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με κάθε κανόνα τοποθετώντας το ποντίκι πάνω από το εικονίδιο πληροφοριών.

Επιλέξτε και καταργήστε την επιλογή των πλαισίων για να καθορίσετε ποιους κανόνες θα θέλατε να χρησιμοποιεί το Excel για τον έλεγχο του σφάλματος φόντου.

Όταν τα σφάλματα τύπου δεν χρειάζονται επιδιόρθωση, οι τιμές σφαλμάτων τους θα πρέπει να αποκρύπτονται ή να αντικαθίστανται με μια πιο χρήσιμη τιμή.

Το Excel εκτελεί επίσης έλεγχο σφαλμάτων φόντου και ερωτά λάθη που πιστεύει ότι έχετε κάνει με τους τύπους σας. Αυτό είναι χρήσιμο, αλλά συγκεκριμένοι ή όλοι οι κανόνες ελέγχου σφαλμάτων μπορούν να απενεργοποιηθούν εάν παρεμβαίνουν υπερβολικά.