Πώς να διορθώσετε προβλήματα φόρτισης με το iOS 15

Το iOS 15 κυκλοφόρησε τον περασμένο μήνα. Όπως οι περισσότερες ενημερώσεις iOS, οι χρήστες έχουν εγκαταστήσει μαζικά την ενημέρωση. Για τους περισσότερους χρήστες, η ενημέρωση έγινε ομαλά, αλλά ορισμένοι χρήστες αντιμετωπίζουν προβλήματα με τη φόρτιση των συσκευών τους. Αυτό το σφάλμα μαστίζει τόσο χρήστες iOS, π.χ. χρήστες iPhone, όσο και χρήστες iPadOS, δηλαδή χρήστες iPad.

προβλήματα φόρτισης με το iOS 15

Προβλήματα φόρτισης με το iOS 15

Τα προβλήματα φόρτισης στο iOS 15 εκδηλώνονται με τους ακόλουθους διαφορετικούς τρόπους.

Η συσκευή δεν θα ενεργοποιηθεί μετά από ώρες φόρτισης
Η συσκευή δεν φορτίζει μέσω καλωδίου
Κακή διάρκεια μπαταρίας

Η συσκευή δεν θα ενεργοποιηθεί μετά από ώρες φόρτισης

Εάν η συσκευή σας δεν φορτίζει μετά την ενημέρωση της συσκευής σας σε iPadOS 15 ή iOS 15, δοκιμάστε τις ακόλουθες διορθώσεις.

  Πώς το iOS 14 πρόκειται να μεταμορφώσει την αρχική οθόνη του iPhone σας

Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε γνήσιο καλώδιο και φορτιστή Apple. Η ενημέρωση ενδέχεται να έχει προκαλέσει προβλήματα με τα καλώδια τρίτων κατασκευαστών. Είναι πάντα καλή ιδέα να χρησιμοποιείτε το γνήσιο καλώδιο και φορτιστή.
Ελέγξτε την πηγή ρεύματος: εάν χρησιμοποιείτε απευθείας πρίζα, ελέγξτε αν είναι χαλαρή και δοκιμάστε να αλλάξετε σε άλλη. Εάν φορτίζετε τη συσκευή συνδέοντάς την σε μια θύρα USB του υπολογιστή σας, μεταβείτε σε διαφορετική θύρα ή μεταβείτε σε απευθείας πηγή τροφοδοσίας.
Καθαρίστε το λιμάνι σας. εάν η θύρα είναι βρώμικη (μπορεί να βουλώσει με σκόνη), μπορεί να επηρεάσει τη φόρτιση. Καθαρίστε το με μια πολύ μαλακή βούρτσα.
Εάν χρησιμοποιείτε σύστημα Windows, ανοίξτε το iTunes και, στη συνέχεια, συνδέστε το iPhone στο σύστημά σας. Στο macOS, βεβαιωθείτε ότι έχετε ανοιχτό το Finder και, στη συνέχεια, συνδέστε το iPhone στο Mac σας. Το τηλέφωνο θα ενεργοποιηθεί.

  Πώς να διαχειριστείτε την ποιότητα αναπαραγωγής μέσω δικτύων κινητής τηλεφωνίας και WiFi για την εφαρμογή TV στο iOS 10

Η συσκευή δεν φορτίζει

Εάν η συσκευή σας δεν φορτίζει, αλλά είναι ακόμα ενεργοποιημένη, δηλ. σας απομένει λίγη φόρτιση, εκτελέστε αυτές τις επιδιορθώσεις.

Επανεκκινήστε τη συσκευή. πατήστε το κουμπί αύξησης και μείωσης της έντασης και, στη συνέχεια, κρατήστε πατημένο το κουμπί λειτουργίας/αναστολής λειτουργίας. Σύρετε το ρυθμιστικό τροφοδοσίας για να απενεργοποιήσετε το τηλέφωνο. Συνδέστε το τηλέφωνο σε μια πηγή ρεύματος και αφήστε το να ενεργοποιηθεί. Θα πρέπει να αρχίσει να φορτίζει κανονικά.
Δοκιμάστε να επαναφέρετε τις εργοστασιακές ρυθμίσεις του τηλεφώνου, αλλά βεβαιωθείτε ότι έχετε δημιουργήσει πρώτα αντίγραφα ασφαλείας όλων των στοιχείων. Η επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων θα διαγράψει όλα τα δεδομένα του τηλεφώνου. Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις. Μεταβείτε στο Γενικά>Μεταφορά ή επαναφορά iPhone>Επαναφορά. Επιλέξτε Διαγραφή όλου του περιεχομένου και των ρυθμίσεων.
Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε ένα γνήσιο καλώδιο Apple και ένα αυθεντικό βύσμα φόρτισης.

  Πότε θα κυκλοφορήσει το iOS 15.3;

Κακή διάρκεια μπαταρίας

Πολλοί χρήστες έχουν παραπονεθεί ότι η μπαταρία του τηλεφώνου τους εξαντλείται πολύ γρήγορα. Η πιο εύκολη λύση είναι η αναβάθμιση στην πιο πρόσφατη έκδοση iOS. Το iOS 15 είχε προβλήματα αποστράγγισης της μπαταρίας, αλλά το iOS 15.1 δεν έχει αυτό το πρόβλημα.

Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις στο iPhone σας.
Μεταβείτε στο Γενικό> Ενημέρωση λογισμικού.
Εγκαταστήστε την πιο πρόσφατη ενημέρωση.

συμπέρασμα

Το πρόβλημα αποστράγγισης της μπαταρίας είναι το πιο κοινό πρόβλημα. Φαίνεται ότι επηρεάζει τους χρήστες σε παλαιότερα μοντέλα iPhone. Όσοι έχουν iPhone 13 δεν φαίνεται να το βιώνουν πολύ. Η αναβάθμιση στην πιο πρόσφατη έκδοση του iOS θα πρέπει να διορθώσει τα περισσότερα προβλήματα. Εάν το τηλέφωνό σας δεν ενεργοποιείται, είναι καλύτερο να το πάρετε για επισκευή και έλεγχο.